به گزارش ایرنا از منابع رسمی پاکستان، بر اساس اعلام کمیسیون انتخابات این کشور، انتخابات امروز برای دستیابی به ۳۷ کرسی برگزار شده است. در مجموع ۴۸ نماینده جدید وارد مجلس سنا خواهند شد و روزهای اخیر تکلیف ۱۱ کرسی متعلق به ایالت پنجاب مشخص شد و هم اکنون انتخابات برای تعیین سرنوشت ۳۷ کرسی دیگر برگزار شده است.
عضویت شش ساله ۵۲ نفر از سناتورهای پاکستانی که در ماه مارس ۲۰۱۵ انتخاب شده بودند، در تاریخ ۱۱ ماه مارس (۲۱ اسفند) امسال به پایان میرسد.
بر این اساس، هر سه سال یکبار انتخابات برای تعیین اعضای جدید مجلس سنای پاکستان برگزار میشود و این درحالی است که بر اساس مصوبه سال ۲۰۱۰ قانون اساسی پاکستان، چهار کرسی مجلس سنای این کشور به اقلیتهای مذهبی در این کشور تعلق دارد.
در مجموع؛ حدود ۷۸ نامزد وابسته به احزاب مختلف سیاسی و آزاد در پاکستان در این دوره از انتخابات مجلس سنای پاکستان شرکت کردهاند.
در انتخابات مجلس سنای پاکستان اکثر سناتورها توسط نمایندگان چهار پارلمان ایالتی و همچنین سناتورهای اسلامآباد توسط نمایندگان پارلمان ملی پاکستان انتخاب میشوند.
وظیفه اصلی اعضای این مجلس، برقراری توازن و صلح بین ایالتها و تقویت و ترویج امور این مناطق است.
رای گیری که از دقایقی قبل آغاز شده تا ساعت ۱۷ به وقت محلی ادامه خواهد یافت و نتایج آن تا شامگاه همین روز اعلام میشود.
کمیسیون انتخابات پاکستان نظارت کامل بر روند رای گیری در پارلمانهای ایالتی و ملی را بر عهده دارد.
ناظران سیاسی در پاکستان معتقدند که حزب تحریک انصاف پاکستان (حزب حاکم) برای اولین بار در این دوره از انتخابات به عنوان پر قدرتترین حزب در مجلس سنا ظاهر شده است. در عین حال ائتلاف جناح مخالف موسوم به جنبش دمکراتیک پاکستان نیز مصمم به تصاحب قدرت در سنا و ایجاد چالشی جدید برای دولت عمران خان است.
بیشتر نگاهها به سرنوشت کرسی سنا از شهر «اسلامآباد» معطوف شده است، جایی که «عبدالحفیظ شیخ» وزیر فعلی دارایی پاکستان به عنوان نامزد حزب حاکم و «سید یوسف رضا گیلانی» نخست وزیر پیشین این کشور از حزب مردم و به عنوان نامزد مشترک احزاب اپوزیسیون رقابت حساسی برای کسب این کرسی خواهند داشت.