تهران- ایرنا- اندیشکده «میسیون برداد» ونزوئلا از موضع مدبّرانه ایران در زمینه هسته‌ای در برابر فشارهای آمریکا و طرف‌های اروپایی و همچنین غنی‌سازی اورانیوم به میزان مورد نیاز برای تامین منافع ملی ایران دفاع کرد.

به گزارش چهارشنبه ایرنا، اندیشکده ونزوئلایی میسیون برداد در توئیتی نوشت: جمهوری اسلامی ایران موضع مدبّرانه خود درباره موضوع هسته ای را کنار نخواهد گذاشت و به دنبال غنی سازی اورانیوم به میزان مورد نیاز برای تامین منافع ملی خود خواهد بود. این پیام نمونه ای از تحلیل اندیشکده «میسیون برداد» ونزوئلا از حوادث اخیر در رابطه با حقانیت موضوع هسته‌ای ایران و برجام است که آن را در واکنش به پافشاری آمریکا و طرف‌های اروپایی بر اتخاذ روش‌های قهرآمیز علیه ایران، در این شبکه اجتماعی منتشر کرد.

«خورخه ارئاسا» وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز با تایید موضع منطقی ایران، تحلیل یادشده را در صفحه شخصی توئیتر خود منعکس کرد.  

این اندیشکده ونزوئلایی پیشتر در تارنمای خود گزارشی تحلیلی از روند اجرای توافق هسته‌ای ایران و پابرجایی تحریم‌ها علیه تهران ارائه و با اشاره به سخنرانی اخیر رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران در جمع نمایندگان مجلس خبرگان نوشت: ایران به دنبال تولید سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود؛ با این وجود غنی‌سازی اورانیوم را به ۲۰% محدود نخواهد کرد و امکان افزایش غنی‌سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد، براساس منافع این کشور وجود دارد.

اندیشکده میسیون برداد در پایان گزارش خود نیز ضمن توجه به بخشی دیگر از سخنان رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران، نوشت: توافقی چندساله بین ایران و پنج قدرت جهان وجود دارد؛ در صورتی که طرف‌های برجام به تعهدات خود عمل کنند، جمهوری اسلامی ایران نیز به تمامی تعهدات خود جامه عمل می‌پوشاند. با این همه، طرف‌های غربی خود، به خوبی می‌دانند که ایرانی‌ها به دنبال سلاح هسته‌ای نیستند.

«حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران نیز از برجام به عنوان یک توافق چندجانبه بین‌المللی با طرف‌های مشخص که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تثبیت گردیده، نام برد و گفت: برجام به هیچ وجه قابل مذاکره مجدد نیست و تنها راه حفظ و احیا آن نیز لغو تحریم ها از سوی آمریکا است

ارائه قطعنامه توبیخی ایالات متحده آمریکا علیه ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و همراهی تروئیکای اروپایی با این اقدام واشنگتن موجب واکنش ها و انتقادات بسیاری از سوی مقامات و رسانه‌های جهانی شد. 

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر با اشاره به همراهی اروپایی‌ها با تلاش واشنگتن برای صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس گفت: اروپایی‌ها حرکت غلطی را با حمایت از آمریکا در شورای حکام شروع کرده‌اند، فکر می‌کنیم این حرکت باعث بهم ریخته شدن شرایط خواهد شد.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین به اعضای شورای حکام توصیه کرد تا از «تصویب قطعنامه ابلهانه» ضد ایرانی خودداری کرده و به دیپلماسی فرصت دهند.

روزنامه پاکستانی «نیشن» نیز تهدید تروئیکای اروپا (فرانسه، انگلیس و آلمان) برای ارائه قطعنامه علیه ایران در آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای را تداوم سیاست ناکام فشارحداکثری ترامپ دانست و ضمن سرزنش این حرکت غلط، از طرف اروپایی خواست تا واشنگتن را برای لغو تحریم‌های تهران متقاعد کند.

رسانه‌ها خبر داده‌اند که دیپلمات‌های آمریکایی پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توزیع کردند که اعتراض آمریکا را بیان می‌کند و از ایران می‌خواهد به طور کامل با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند.

ایران نیز در نامه‌ای به اعضای آژانس اعلام کرده که تصویب قطعنامه توبیخی علیه تهران را «غیر سازنده» می‌داند و آن را به مثابه پایان بیانیه مشترک ۲۱ فوریه بین جمهوری اسلامی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارزیابی می‌کند.