خلوپکوف که از کارشناسان هستهای صاحبنظر روسیه محسوب میشود امروز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: مسیر برای تلاش های دیپلماتیک برای حل و فصل اختلافات هموار است و باید از فرصت پیش آمده حداکثر استفاده را برای کاهش تنش ها برد.
رئیس مرکز امنیت و انرژی روسیه بر این باور است که برخی طرف ها می خواهند رویکرد فشار حداکثری علیه تهران را در شورای حکام بکار گیرند و به همین دلیل براساس اخبار برخی رسانه ها، قطعنامه ای را علیه ایران آماده کرده اند.
رسانهها خبر دادهاند که دیپلماتهای آمریکایی پیشنویس قطعنامهای را در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی توزیع کردند که اعتراض آمریکا را بیان میکند و از ایران میخواهد به طور کامل با بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند.
ایران نیز در نامهای به اعضای آژانس اعلام کرده که تصویب چنین قطعنامه ای علیه تهران را «غیر سازنده» میداند و آن را به مثابه پایان بیانیه مشترک ۲۱ فوریه بین جمهوری اسلامی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارزیابی میکند.
خلوپکوف، صدور چنین قطعنامه ای از سوی شورای حکام را اقدامی غیرمنطقی و برخلاف عقل سلیم خواند و گفت: در حالی که ایران برای همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی توافق می کند چه نیازی به صدور چنین قطعنامه ای وجود دارد و بدون شک چنین سندی بر همکاریها تاثیر منفی خواهد گذاشت.
آمریکا در پی گرفتن امتیازهای سیاسی است
خلوپکوف در ادامه گفت وگو با اشاره به تلاش های دولت جو بایدن برای ادامه رویکرد فشار حداکثری بر ایران اظهار داشت: هیچ شکی نیست که مقام های آمریکایی امیدوارند با اجرای رویکرد ضدایرانی، بتوانند این کشور را وادار کنند به گذشت هایی تن دهد و سران کاخ سفید چنین امیدی دارند.
وی ادامه داد: این رویکرد در واقع از دولت ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا به ارث مانده و بایدن می خواهد آن را ادامه دهد در حالی که در دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا وعده داده بود با پیوستن مجدد آمریکا به برجام، به عهدشکنی این کشور در عرصه بین المللی پایان دهد.
آژانس نباید میدان رویارویی شود
رئیس مرکز امنیت و انرژی روسیه معتقد است که آمریکا تلاش می کند که طرح های ضدایرانی خود را در سازمان های بین المللی پیش ببرد و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز از این تلاش های کاخ سفید کنار نمانده است و برای آن استثنایی قائل نشده اند.
خلوپکوف یادآوری کرد که رویکرد فشار حداکثری آمریکا در مورد ایران در پاییز گذشته در شورای امنیت شکست خورد و واشنگتن حتی در بین نزدیکترین متحدان خود منزوی شد و نتوانست قطعنامه ای را برای اعمال تحریم های بین المللی در مورد ایران صادر کند که به وجهه آمریکا در سطح بین المللی ضربه وارد کرد.
وی افزود: در این شرایط نباید آژانس بین المللی انرژی اتمی که یک سازمان فنی در عرصه انرژی هسته ای است به میدان رویارویی سیاسی آنطور که آمریکا می خواهد و تلاش می کند، تبدیل شود.
کارشناس روس گفت: اعضای شورای حکام باید برای کاهش تنش های موجود تلاش کنند و فقط بر همکاری تاکید کنند زیرا ایران زبان زور و تهدید نمی پذیرد و آمریکا باید به این واقعیت توجه کند و در رویکرد خود در مورد ایران مواظب باشد.