به گزارش ایرنا حجتالاسلام علی مصطفوینیا روز چهارشنبه در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم سیستان و بلوچستان با اشاره به مضمون حدیث پیامبر (ص) مبنی بر اینکه بنایی مهمتر و گرامیتر از ازدواج و تشکیل خانواده در اسلام نیست اظهارداشت: رها کردن مشکلات، آن را خود به خود حل نمیکند اگر آمار ازدواج و طلاق این استان با کل کشور مقایسه شود وضع خوب بوده اما این مهم ماندگاری ندارد.
وی با اشاره به اینکه استانهای زیادی در کشور پیشرو در استحکام بنا خانواده بودند اما هماینک با افزایش آمار تلخ طلاق روبرو هستند افزود: جامعه سنتی دارای احترامات زیاد است و بر این مبنا باوری به وجود میآید که دچار آسیب نمیشویم.
رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه آمارها در زمینه طلاق باید به صورت واقعی ارائه و بیان شوند خاطرنشان کرد: اگر واقعیتها بیان نشود نسخه قابلی برای درمان معضلات به وجود نخواهد آمد.
وی با تاکید بر اینکه درسیستان و بلوچستان باید آسیب های بنیان خانواده و آمار آن را به معنای واقعی بیان کنیم تصریح کرد: در این راستا اگر موضوعات فراستانی است از تهران کمک گرفته تا به مشکلات رسیدگی شود.
حجت الاسلام مصطفوی نیا با اشاره به اینکه در کاهش آسیبهای بنیان خانواده داشتن زبان ارتباط دارای اهمیت است و این نهاد با آموزشها نباید آسیب ببیند بیان کرد: برای افزایش آموزشها تنها نباید به دستگاهی مانند بهزیستی اکتفا کرد.
وی با اشاره به اینکه هر سازمان و دستگاهی مراکزی را تشکیل دهد و از کارشناسان و متخصصان برای حفظ نهاد خانواده استفاده کند گفت: اگر درخت خانواده به زمین بیافتاد همه باید برای بلند کردن آن تلاش کنند زیرا در غیراینصورت جامعه متضرر خواهد شد.
رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به مهم بودن نتیجه و خروجی اقدامات در حوزه حفظ بنیان خانواده تصریح کرد: خانههای مهارت و سامان تصمیم باید خروجی و اثربخشی لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در موضوع طلاق و آموزش و کلاسهایی که برای توانمندی افراد گذاشته میشود آسیبها باید در نظر گرفته شود افزود: براساس سنتها و آسیبهای موجود پروندههای طلاق را بررسی و مطالعه کنیم که علت عمده طلاقها در سیستان و بلوچستان چه مسائلی بوده و اساتید و مسوولان روی آن موارد تاکید کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: آخرین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم در سالجاری تحت عنوان بررسی چالشها و موضوعاتی در رابطه با طلاق مطرح شد.
محمدعلی حمیدیان ادامه داد: معاونت پیشگیری از وقوع جرم در سالهای قبل بعد از تشکیل شبکه و راهاندازی سامانه تصمیم مراکز مشاوره ازدواج و طلاق در سطح استان به همت دستگاههای اجرایی مانند بهزیستی راهاندازی کرد.
وی با اشاره به اینکه حاصل تشکیل مراکز مشاوره خانواده کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی آمار طلاق بوده است تصریح کرد: در تلاش هستیم که مراکز مشاوره خانواده را در سیستان و بلوچستان افزایش دهیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: کمترین آمار طلاق را در این استان نسبت به استانهای دیگر در کشور داشتیم که این مهم رضایتبخش است.