سنندج-ایرنا- استاندار کردستان گفت: تلاش برای تکمیل پروژه‌های آموزشی( احداث مدارس)مشارکتی در اولویت کاری مسوولان ‌ و سازمان‌های مربوطه انجام شود.

به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز چهارشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش استان اظهار داشت: درحال حاضر با تلاش‌هایی که در زمینه ساخت و ساز و نوسازی مدارس انجام شده، وضعیت استان نسبت به میانگین کشوری، مطلوب است.

وی افزود: برای سال آینده بایددر تکمیل پروژه‌های مشارکتی در زمینه احداث فضاهای آموزشی  تسریع شود و در این زمینه اولویت با تکمیل پروژه‌های با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد باشد.

استاندار کردستان تاکید کرد: اعتبارات را نباید میان همه طرح‌ها و پروژه‌های موجود و پراکنده تقسیم‌بندی کرد، بلکه باید اولویت بندی در این زمینه انجام شود چون در غیر اینصورت هیچ‌ طرحی به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح کوچ در مدارس و وضعیت جسمانی دانش‌آموزان استان براساس این طرح گفت: همه ما در مقابل فقر اقتصادی خانواده‌ها مسوول هستیم و باید با فراهم کردن زمینه‌های لازم به خانواده‌هایی که فرزندانشان دارای فقر تغذیه‌ای هستند، کمک شود.
 
بیش از یک هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه‌های آموزشی نیاز است

 مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان نیز گفت: هم‌اکنون ۱۷۴ پروژه آموزشی فعال نیمه‌تمام  با ۶۵۹ کلاس درس در سطح استان وجود دارد که یک هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال برای تکمیل این پروژه‌ها اعتبار نیاز است.

ماجد احمدی با بیان اینکه با تکمیل این پروژه‌ها مشکل کمبود فضاهای آموزشی در استان تا حد بسیار زیادی حل خواهد شد، افزود: همچنین براساس تفاهم نامه‌های  منعقد شده ملی و استانی و از محل اعتبارات تخصیص یافته تمام پروژه‌های خطرساز استان شامل ۳۵۰ کلاس درس پوشش داده شده است.

وی همچنین به طرح استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس استان اشاره کرد و گفت: تا پایان سال گذشته سیستم گرمایشی ۲هزار و ۹۵ مدرسه با ۶ هزار و ۳۲۵ کلاس درس استانداردسازی شد و هم‌اکنون در هیچ مدرسه‌ای از  استان از بخاری نفتی استفاده نمی‌شود.

مدیرکل توسعه، تجهیز و توسعه مدارس کردستان با اشاره به طرح حذف مدارس خشتی و گلی  در سطح کشور افزود: در استان کردستان نیز تعداد کمی مدارس گلی و خشتی در شهرستان‌های بیحار، دیواندره و سقز وجود داشت که حذف شد.

وی به مقاوم سازی مدارس نیز اشاره کرد و گفت: در سال جاری تعداد ۶ مدرسه با ۵۰ کلاس درس و هزینه کرد سه میلیارد ریال در استان مقاوم سازی شد.

۲۷ درصد دانش‌آموزان کردستانی اضافه وزن دارند


معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان نیز در این نشست به ارائه آماری از اجرای طرح کوچ اشاره کرد و گفت: طرح کوچ به عنوان مهمترین برنامه معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جاری با هدف کنترل وزن و چاقی دانش آموزان در پنج مرحله تدوین شده که سه مرحله آن اجرایی شده است.

افشین خوشگوار افزود: در مرحله اول پایش قد و وزن دانش‌آموزان جهت تعیین شاخص توده بدنی(BMI) آنان انجام شد که در این مرحله ۹۷ درصد دانش آموزان استان معادل ۲۷۹ هزار و ۱۶ نفر پایش شدند که در این زمینه جزو پنج استان برتر کشور بودیم.

وی با اشاره به تحلیل وضعیت وزنی دانش‌آموزان بر اساس غربالگری اولیه گفت: با توجه به BMI مشخص شده هر دانش‌آموز، تحلیل‌ها نشان می‌دهد ۲۷ درصد و هفت دهم درصد دانش‌آموزان استان،شامل ۷۷ هزار و ۳۶۵ نفر در محدوده وزنی دارای اضافه وزن و چاق قرار گرفته‌اند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان اضافه کرد: همچنین یک و ۷۴ صدم درصد معادل چهارهزار و ۸۵۸ نفر دارای کمبود وزن و چهار و ۳۱ صدم درصد شامل ۱۲ هزار و ۲۲ نفر دانش‌آموز در محدوده لاغر قرار دارند.

وی با اشاره به  قرار گرفتن ۶۶ و ۲۰ صدم درصد دانش آموزان استان در دامنه وزنی طبیعی یا نرمال اظهار داشت: این درصد، معادل ۱۸۴ هزار و ۷۷۱ دانش آموز است.

خوشگوار یادآور شد: باید  تلاش کنیم هم دانش آموزان چاق و هم دارای اضافه وزن و هم دانش آموزان لاغر و دارای کمبود وزن را به سمت و سوی دامنه وزنی طبیعی سوق دهیم.

استان کردستان دارای ۳۰۰ هزار دانش‌آموز است که در سه هزار و۸۰۰ واحد آموزشی تحصیل می‌کنند.