تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۳

تهران- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به اجرای برنامه های هفته منابع طبیعی در روزهای ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه اعلام کرد: در این هفته ۳۵۰ هزار اصله درخت غیرمثمر بصورت رایگان توزیع خواهد شد.

به گزارش ایرنا، علینقی حیدریان در آستانه هفته منابع طبیعی در یک نشست خبری اظهار داشت: هفته منابع طبیعی امسال با شعار «همه با هم جهاد برای حفاظت از منابع طبیعی» در سراسر کشور و استان تهران بدلیل شیوع ویروس کرونا با محدودیت اجرا خواهد شد که مهمترین برنامه این هفته توزیع ۳۵۰ هزار اصله نهال در سطح استان است.

وی افزود: در شهرستان های استان تهران مردم می توانند با مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ها نهال رایگان دریافت کنند و در شهر تهران نیز با همکاری سپاه، بسیج؛ دانشگاهیان، شهرداری ها و سایر موسسات این نهال ها در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.

حیدریان ادامه داد: در شهرستان هایی هم که نمازجمعه داشته باشند این هفته در محل برگزاری نمازجمعه نهال رایگان در بین مردم توزیع خواهد شد.

وی با اشاره به سیمای منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران گفت: این استان یک میلیون و ۳۷۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این میزان یک میلیون و ۷۶ هزار هکتار آن تحت پوشش منابع طبیعی استان تهران است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران تاکید کرد: ۷۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۵۹ هزار هکتار مساحت جنگلی در استان وجود دارد که عمده این مراتع در شمال استان و مناطق ییلاقی است.

به گفته وی، مراتع استان تهران ۹۱۸ هزار هکتار و ۲۸۸ هزار هکتار مناطق ییلاقی در شمال استان تهران وجود دارد و همچنین ۳۶۸ هکتار مناطق ییلاقی وجود دارد که عمده آن در جنوب استان تهران است.

حیدریان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ۱۰۵ هزار هکتار عرصه بیابان های استان تهران بوده که عمده آنها در ورامین، پیشوا، پاکدشت و ملارد است.

وی اظهار داشت: یک میلیون و ۴۳۷ هزار هکتار فعالیت آبخیزداری با ۱۳۴ زیرحوزه عملیات آبخیزداری وجود دارد که برای ۱۹۷ پروژه آن مطالعه  و برنامه ریزی شده است. همچنین ۴۸ طرح اجرا و ۳۴ طرح نیز در دست اجرا است که اهمیت ویژه برای حفظ آب و خاک استان تهران دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران خاطرنشان کرد: حفظ آب و خاک، پوشش گیاهی استان تهران از مسئولیت های این سازمان است اما برای اینکه بتوانیم به درستی مسئولیت خود را انجام دهیم نیازمند مشارکت عمومی بویژه مردم هستیم و باید حفظ منابع طبیعی به صورت فرهنگ درآید.

به گفته وی، در هر هکتار ۱۶.۴ تن فرسایش خاک از طریق سیلاب ها که باعث شسته شدن خاک می شود ایجاد می شود همچنین ۲۱ تن فرسایش بادی ناشی از جابجایی خاک توسط باد و طوفان ها وجود دارد.

حیدریان تاکید کرد: از طریق آبخیزداری می توانیم  در هر هکتار، جلوی فرسایش ۹ تن خاک را بگیری و همچنین امکان جلوگیری از رسوب ۴.۹ متر مکعب در سدها وجود دارد.

وی با اشاره به اقدامات این اداره کل در حفظ و صیانت اراضی ملی در استان تهران نیز گفت: امسال ۱۵۶ حکم اجرای قطعی قلع و قمع ساختمان ها گرفته شده که تا بهمن ماه ۱۱۰ مورد آن اجرا و مابقی آن تا پایان سال اجرا می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران یادآور شد: سامانه ۱۵۰۴ در طول شبانه روز آماده دریافت شکایات و گزارشات مردمی است که اگر عرصه ای دچار آتش سوزی، تخریب و تصرف می شود مردم از این طریق گزارشات خود را اعلام کنند اما یک سامانه دیگری به شماره ۱۳۹ است که این سامانه نیز به گزارشات مردمی اختصاص دارد و اگر مثلا در شهرستان ورامین و یا دماوند اتفاقی روی دهد از طریق این سامانه به اداره کل منابع طبیعی همان شهرستان ارتباط برقرار می شود.

وی با اشاره به اقدامات این اداره کل در راستای طرح کاداستر و یا همان صدور سند تک برگی در اراضی ملی استان تهران نیز گفت: در ۱۱ ماهه امسال برای ۴۳۲ هکتار زمین سند تک برگی از طریق حدنگاری های انجام شده صادر شده است که این رقم تا پایان سال به ۵۰۰ هکتار می رسد و برای سال آینده نیز برنامه ریزی شده که به همین مقدار برای اراضی سند صادر شود.

حیدریان تاکید کرد: صدور سند تک برگی از زمین خواری و تصرفات جلوگیری نمی کند بلکه دقت عمل را بیشتر می کند و به عبارتی سند دار کردن اراضی می تواند روند تغییر کاربری و زمین خواری ها را کاهش دهد.

وی خاطرنشان کرد: برای سال آینده نیز در نظر داریم ۵۰۰ هکتار باقیمانده اراضی ملی را به سند کاداستری مجهز کنیم و تا پایان سال ۱۴۰۰ تلاش داریم کلیه اراضی ملی استان تهران را دارای سند کاداستری کنیم.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی استان تهران، عرصه هایی که زیر پوشش طرح کاداستر قرار می گیرند در سامانه کاداستر ثبت اسناد بارگذاری و بدینوسیله علاوه بر برطرف شدن بسیاری از مشکلات ثبتی، این اقدام گامی مهم برای پیش گیری از وقوع پدیده زمین خواری و هرگونه سوء استفاده احتمالی از عرصه های ملی به شمار می آید.

به گزارش ایرنا، استان تهران دارای یک میلیون و ۷۸ هزار هکتار اراضی ملی است.