تهران- ایرنا- ۱۲ تیم از ۱۶ تیم لیگ برتری حداقل یک بار سرمربی خود را در سال ۱۳۹۹ تغییر دادند و تنها چهار تیم با یک سرمربی، سال را شروع و تمام کردند.

به گزارش ایرنا، برای رسیدن به موفقیت فاکتورهای زیادی لازم است اما یکی از این فاکتورها، داشتن ثبات است. در صورت داشتن ثبات شما می‌توانید برنامه‌های بلند مدت خود را پیاده کنید و درصد رسیدنتان به هدف نهایی چند برابر افزایش پیدا می‌کند. در سوی مقابل تغییرات متعدد شاید در مواردی خاص نتایج کوتاه مدت برایتان به ارمغان بیاورد اما نمی‌تواند در بلند مدت عایده‌ای داشته باشد.

در ابتدای سال ۱۴۰۰ هستیم. در حدود نیمی از سال لیگ برتری فوتبال ایران به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بین ۲ فصل، تعطیل بود اما بازهم در همین مدت زمان باقیمانده نه چندان زیاد شاهد تغییرات بسیار زیاد در تیم‌های لیگ برتری بودیم. ۳۴ سرمربی توسط تیم‌های مختلف در این سال برای ۱۶ تیم کنونی لیگ برتر گمارده شدند و تنها چهار تیم بودند که توانستند از ابتدا تا انتهای سال ۱۳۹۹ سرمربی یکسانی داشته باشند و دست به تغییرِ آن نزنند. البته اعدادی که گفته شد ممکن است با توجه به سابقه نه چندان درخشان مدیران لیگ برتری، دستخوش تغییرات شود و بازهم مربی دیگری از کار برکنار شود و جای خود را به یکی از هم‌صنف‌های خود بدهد.

چهار تیمی که سرمربی خود را تغییر ندادند

چهار تیم پرسپولیس، فولاد خوزستان، مس رفسنجان و سایپا تیم‌هایی هستند که یک سرمربی واحد در تمام سال ۹۹ داشتند. سرخپوشان تهرانی با یحیی گل‌محمدی در بهترین شرایط هستند. قهرمان لیگ نوزدهم شدند و به فینال لیگ قهرمانان آسیا صعود کردند. فولاد با هدایت جواد نکونام به سهمیه آسیایی رسید و مانند لیگ نوزدهم در لیگ بیستم هم جزو مدعیان قهرمانی به حساب می‌آید. مس رفسنجان با سرمربیگری محمد ربیعی موفق شد برای اولین بار لیگ برتری شود و حالا یکی از شگفتی‌سازان لیگ بیستم است و با این روند می‌تواند جایگاهی آبرومند در پایان فصل داشته باشد. در نهایت به سایپا می‌رسیم. تیمی که به سرمایه داخلی‌اش ابراهیم صادقی اعتماد کرده است. خودروسازان جوانگرایی مشخصی را از ابتدای لیگ نوزدهم آغاز کرده‌اند و همچنان به هدف خود مومن باقی مانده‌اند. همین مساله باعث شد تا تیم صادقی فصل قبل به سختی در لیگ بماند و در این فصل نیز جایگاه نارنجی‌پوشان در پایین جدول است؛ البته آنها با منطقه سقوط هفت امتیاز فاصله دارند.

ماشین‌سازی، نتیجه تغییرات متعددش را می‌بیند

به جز چهار تیمی که به آن اشاره شد ۱۲ تیم دیگر حداقل ۲ سرمربی و حداکثر ۶ سرمربی در سال ۱۳۹۹ روی نیمکت خود داشته‌اند. باشگاه ماشین‌سازی تبریز از این حیث رکورد دار است؛ تیمی که حالا با ۹ امتیاز قعرنشین است و مدعی اصلی سقوط. سبزقبایان فصل قبل هم به سختی در لیگ ماندنی شدند. آنها در این سال احد شیخ لاری، رضا مهاجری، هومن افاضلی، وحید بیاتلو، سعید اخباری و مهدی پاشازاده را به عنوان سرمربی در اختیار داشته‌اند و جایگاه کنونی‌شان، نتیجه تغییرات بیش از حدشان تا به اینجا بوده است.

استقلال و تراکتور، چوبِ بی‌ثباتی را می‌خورند

شهرخودروی مشهد، تراکتور تبریز و استقلال تهران تیم‌هایی هستند که چهار سرمربی در سال ۱۳۹۹ داشتند (استقلال ۲ بار از فرهاد مجیدی استفاده کرده است). آبی‌پوشان تهرانی در این سال به هیچ جامی دست پیدا نکردند و ۲ عنوان دومی در لیگ و جام حذفی برایشان به دست آمد. آنها در لیگ بیستم هم با صدر جدول فاصله ۶ امتیازی دارند. فرهاد مجیدی، مجید نامجو مطلق، محمود فکری و فرهاد مجیدی کسانی هستند که در سال ۹۹ روی نیمکت استقلال به عنوان سرمربی نشسته‌اند. در تبریز هم اوضاع چندان خوب نبود و محمدرضا زنوزی کمافی‌السابق تغییرات زیادی را در کادر فنی به وجود آورد. تبریزی‌ها شاید در لیگ خوب کار نکردند اما در جام حذفی به قهرمان رسیدند. با این حال ساکت الهامی، علیرضا منصوریان، مسعود شجاعی و رسول خطیبی در سال ۹۹ به عنوان سرمربی در تراکتور حضور داشتند. وضعیت کنونی شهرخودرو هم نشات گرفته از تغییرات زیاد بوده است. مجتبی سرآسیایی، استفانو کوزین، سهراب بختیاری زاده و مهدی رحمتی در این سال به عنوان سرمربی در تیم مشهدی عضویت داشته‌اند و حالا شهرخودرو جزو تیم‌های میانه جدولی است؛ تیمی که سال قبل برای اولین بار سهمیه آسیایی گرفته بود.

نفت مسجدسلیمان، نساجی مازندران و ذوب‌آهن اصفهان تیم‌هایی هستند که سه سرمربی در سال ۱۳۹۹ روی نیمکت خود دیده‌اند. سپاهان اصفهان، آلومینیوم اراک، صنعت نفت آبادان، گل‌گهر سیرجان و پیکان تهران هم تیم‌هایی هستند که تنها ۲ سرمربی در سال جاری برای تیم‌هایشان داشته‌اند. در بین این تیم‌هایی که به آن ها اشاره شد سپاهان، آلومینیوم، صنعت نفت و تا حدی گل‌گهر عملکرد مثبتی داشتند. البته نتیجه تغییرات تیمی مثل آلومینیوم را باید چند هفته دیگر بررسی کرد.

در ادامه نگاهی به سرمربیان ۱۶ تیم لیگ بیستم خواهیم انداخت:

پرسپولیس: یحیی گل‌محمدی

سپاهان: امیر قلعه‌نویی و محرم نویدکیا

استقلال: فرهاد مجیدی، مجید نامجو مطلق، محمود فکری و فرهاد مجیدی

فولاد: جواد نکونام

آلومینیوم: رسول خطیبی، محمود خرمزی

تراکتور: ساکت الهامی، علیرضا منصوریان، مسعود شجاعی و رسول خطیبی

صنعت نفت: بهنام سراج و سیروس پورموسوی

مس رفسنجان: محمد ربیعی

گل گهر سیرجان: مجید جلالی و امیر قلعه نویی

پیکان: عبدالله ویسی و مهدی تارتار

نفت مسجدسلیمان: مهدی تارتار، مجتبی حسینی و داریوش یزدی

شهرخودرو: مجتبی سرآسیابی، استفانو کوزین، سهراب بختیاری زاده و مهدی رحمتی

سایپا: ابراهیم صادقی

ذوب آهن: لوکا بوناچیچ، رحمان رضایی، مجتبی حسینی

نساجی: محمود فکری، وحید فاضلی، مجید جلالی

ماشین سازی تبریز: احد شیخ لاری، رضا مهاجری، هومن افاضلی، وحید بیاتلو، سعید اخباری و مهدی پاشازاده

به امید روزی که مدیران لیگ برتری متوجه شوند با دادن ثبات به تیم‌هایشان می توانند بهتر نتیجه بگیرند و آرامش قابل توجهی را به کادر فنی خود تزریق کنند تا آنها بتوانند برنامه‌های خود را پیاده کنند.