به گزارش ایرنا از منابع رسمی پاکستان، رای گیری انتخابات سنای پاکستان ساعت ۱۷ به وقت محلی روز چهارشنبه در مجلس ملی در شهر اسلامآباد به پایان رسید و کمیسیون انتخابات این کشور نتایج ۳۷ کرسی سنا را اعلام کرد.
در مجموع؛ حدود ۷۸ نامزد وابسته به احزاب مختلف سیاسی و آزاد در پاکستان در این دوره از انتخابات مجلس سنای پاکستان شرکت کردند.
در اتفاقی غیرمنتظره که به اعتقاد ناظران سیاسی پاکستان ضربهای به موقعیت حزب تحریک انصاف به عنوان حزب حاکم این کشور تلقی میشود، «سید یوسف رضا گیلانی» نخست وزیر پیشین و نامزد مشترک جنبش دمکراتیک (ائتلاف احزاب مخالف) با شکست رقیب خود «عبدالحفیظ شیخ» وزیر دارایی و نامزد حزب حاکم، توانست کرسی مجلس سنا از پایتخت پاکستان را کسب کند.
در عین حال نامزد حزب تحریک انصاف برای کسب کرسی ویژه زنان موفق به شکست رقیب خود از حزب مسلم لیگ نواز شد.
کمیسیون انتخابات پاکستان نتایج انتخابات سایر کرسیها از مجالس ایالتی را نیز به ترتیب اعلام کرد که حکایت از پیروزی نامزدهای احزاب مختلف از جمله حزب تحریک انصاف، حزب مردم و جمعیت علمای اسلام (شاخه فضل) دارد.
کارشناسان سیاسی پاکستان در ویژه برنامههای تحلیلی مرتبط با نتایج انتخابات مجلس سنا، پیروزی نامزد مشترک جناح مخالف را چالشی بزرگ برای حزب تحریک انصاف تلقی کرده و گفتند: غلبه اپوزیسیون بر دولت برای کرسی پایتخت میتواند جبهه مخالفان در برابر دولت را تقویت کند.
گفتنی است که احزاب مخالف عضو جنبش دمکراتیک پاکستان (PDM) قرار است اواخر ماه جاری میلادی دست به تظاهرات بزرگ در اسلامآباد بزنند و آنان هدف خود را مقابله با آنچه که مخالفان بیکفایتی دولت عمران خان در مدیریت کشور و اعتراض به تقلب در انتخابات عمومی سال ۲۰۱۸ خواندند، اعلام کردهاند.
عضویت شش ساله ۵۲ نفر از سناتورهای پاکستانی که در ماه مارس ۲۰۱۵ انتخاب شده بودند، در تاریخ ۱۱ ماه مارس (۲۱ اسفند) امسال به پایان میرسد.
بر این اساس، هر سه سال یکبار انتخابات برای تعیین اعضای جدید مجلس سنای پاکستان برگزار میشود و این درحالی است که بر اساس مصوبه سال ۲۰۱۰ قانون اساسی پاکستان، چهار کرسی مجلس سنای این کشور به اقلیتهای مذهبی در این کشور تعلق دارد.