حیدر اسکندرپور، چهارشنبه در "نخستین کنفرانس بینالمللی معماری و شهرسازی طراحی پایدار و فراگیر برای همگان» افزود: شعار کاملا حساب شدهای بتازگی در مدیریت شهری شیراز مطرح شده که «شیراز باید مثل شیراز» باشد و شیراز قرار نیست مانند شهرهای دیگر باشد و اینکه این شهر با توجه به داشتههای تاریخی، شهرسازی و فرهنگی باید مثل خود باشد.
وی، به موضوع رویکرد انسان محوری شهرداری شیراز پرداخت و اظهار داشت: ارتقای کیفیت زندگی در شهرها، نیاز مردم است و با توجه به این موضوع ما در مجموعه مدیریت شهری شیراز، پیاده مداری و حرکت پیاده در شهر را در اولویت اقدامات خود قرار دادهایم.
اسکندرپو اضافه کرد: تمایل به سازندگی و توسعه زیرساختها پس از دوران دفاع مقدس، مدیران شهری را از کیفیت بخشی به زندگی در شهرها غافل کرد و خواستهای که در مردم برای توسعه فیزیکی وجود داشت، مدیران شهری را به سمت اینگونه توسعه کشاند، اما آیا توسعه فیزیکی متناسب با نیاز واقعی شهرهاست و میتواند در درازمدت سبب ارتقای کیفی شهرها شود.؟
شهردار شیراز بیان داشت: این نهاد با هدف ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، با بهرهگیری از مشاورههای نخبگان حوزه شهرسازی و معماری، در حال اجرای پروژههای مختلفی در مناطق یازده گانه شهر شیراز است و در اجرای این پروژهها، رویکرد اصلی این است که برای شهروندان، فرصت پیاده روی، دوچرخه سواری و حضور در فضای شهر فراهم شود.
اسکندرپور گفت: مردم برای حضور در شهر و استفاده از فضاهای شهری، از وسایل مختلف حمل و نقل استفاده میکنند، حال این پرسش مطرح است که آیا کالبد شهرهای امروز امکان پیاده روی در همه معابر را به شهروندان می دهد.؟
وی ادامه داد: به سبب اینکه رویکرد شهرسازی دهههای پیشین، مبتنی بر خودرو محوری و ارجحیت خودرو بر پیاده بوده، هم اکنون شاهد این مشکل هستیم و ضروری است با در پیش گرفتن رویکرد انسان محوری، شهر را برای حضور شهروندان مهیا کنیم.
"نخستین کنفرانس بینالمللی معماری و شهرسازی طراحی پایدار و فراگیر برای همگان» با حضور جمعی از استادان شهرسازی و معماری و دانشجویان این حوزه برگزار شد.