قزوین - ایرنا -علی اکبر شکارچی نوازنده و مدرس کمانچه و استاد موسیقی کشور در اختتامیه نخستین دوره جایزه ملی عارف که در قزوین برگزار می‌شود مورد تجلیل قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، با توجه به اینکه علی اکبر شکارچی به عنوان پیشکسوت عرصه موسیقی کشور سالیان متمادی حضوری درخشان، ماندگار و تأثیرگذار در این حوزه داشته است و در تدوین آثار و آهنگسازی تصانیف موسیقی ایرانی همت نموده است در مراسم اختتامیه نخستین دوره جایزه ملی عارف تجلیل می‌شود.
شکارچی نزد استادانی همچون علی اصغر بهاری، داریوش صفوت، جلال ذالفنون و نورعلی خان برومند به فراگیری موسیقی پرداخت و کارهای آوازی را نزد استادانی چون محمود کریمی، یوسف فروتن و استاد هرمزی فرا گرفت.
او بعد از فارغ التحصیلی در دانشکده هنرهای زیبای تهران به تدریس پرداخت و سپس حدود هشت سال در دانشگاه هنر و سوره، کمانچه نوازی را تدریس کرد.
او در سال ۱۳۵۸ اولین اجرای صحنه‌ای را بعد از پیروزی انقلاب در دانشکده هنرهای زیبا با حسین علیزاده و بهمن رجبی به صورت سه نوازی داشت که با توجه به استقبال فراوان به عنوان اولین کارش به‌ نام "موسیقی خلق لر " منتشر شد.
بعد از آن کارهای زیادی را به صورت انفرادی به انجام رساند که از جمله آنها تدوین و انتشار تکخوان با گروه کر و سرنانوازی شامیرزا مرادی و نیز آلبوم «خونین شهر» با همکاری عطا جنکوگ را می توان نام برد.
او در سال ۱۳۷۱ «ردیف‌های میرزا عبدالله» را برای اولین بار به عنوان یک شیوه آموزشی و یک منبع مرجع با ساز کمانچه نواخت و ضبط کرد.
بعد از آن اجرای قطعاتی از موسیقی لری به یاد «علیرضا حسین خانی» و «بیست ترانه لری» بود که از سوی آوای شیدا به سرپرستی محمد رضا لطفی در دسترس عموم قرار گرفت .
این نوازنده کمانچه و ردیف‌دان سپس کتابی تحت عنوان "بیست ترانه کهن لری" و دو کتاب دیگر با عنوان‌‎های "وزن خوانی" را در دو جلد منتشر کرد.
بعد از این دوره به اجرای تعدادی تکنوازی نظیر خواب شقایق، عاشقانه و بهار باد به همراه ارکستر سمفونیک و سازهای محلی با اجرای ایرج رحمانپور اقدام نمود.
شکارچی به همراه حسین علیزاده کنسرت‌های مختلفی را در کشورهای اروپایی از جمله اتریش و آلمان اجرا کرد و نیز همراه دخترش که نوازنده تنبک است،کنسرت‌هایی را در کشورهای متعدد سوئد ، سوئیس ، نروژ، بلژیک، فرانسه، اسپانیا انگلستان کلمبیا استرالیا و چندین کشور دیگر به صحنه بردند.
در ایران نیز از سال ۹۴ در شهرهایی مانند اهواز، اندیمشک، بهبهان، دورود،کوهدشت،اراک و خرم آباد به صورت تکنوازی و یا به همراه گروهی به نام "کمان آوا" که از بهترین استادان کمانچه نواز ایران تشکیل شده است، به اجرای کنسرت پرداخت.