اردبیل - ایرنا - رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل از آغاز مرحله سوم واکسیناسیون گروه‌های هدف فعال در بخش‌های درمانی این استان علیه بیماری کووید ۱۹ خبر داد.

جواد ابیش‌وند روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: با اختصاص ۷۶۰ دوز جدید، تزریق واکسن کرونا برای افراد و گروه‌های تعیین شده اولویت‌دار در شهرستان‌های بیله‌سوار، گرمی، پارس‌آباد، مشگین‌شهر، خلخال و اردبیل در حال انجام است.

وی بیان کرد: تزریق مرحله سوم واکسن روسی اسپوتنیک وی در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل برنامه‌ریزی شده و در پایان مرحله سوم، مجموع واکسن کرونای تزریق شده در استان اردبیل به یک هزار و ۵۳۰ دوز می‌رسد.

رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل افزود: تزریق واکسن کرونا در این استان از روز ۲۱ بهمن ماه آغاز شده و در مرحله اول برای ۱۳۰ نفر در استان تزریق شد و در مرحله دوم و سوم نیز در مجموع یک هزار و ۴۰۰ دوز واکسن به استان اردبیل تحویل شده است.

وی در خصوص فرایند تزریق واکسن کرونا در استان اردبیل نیز اضافه کرد: پرستاران و کارکنان بخش‌های ویژه کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل، پزشکان همکار این بخش‌ها، افراد شاغل در بخش‌های ویژه اورژانس کرونا و نیز کارکنان شاغل در بخش آزمایشگاه کرونا جزو افراد هدف اولویت‌دار برای دریافت واکسن تعیین شده‌اند.

ابیش‌وند همچنین گفت: افراد سالمند بستری در بخش‌های کرونا، تعدادی از خانواده شهدا و نیز کارکنان اورژانس ۱۱۵ که در جا به جایی بیماران کرونا همکاری می‌کنند، در مرحله بعدی دریافت واکسن کرونا در استان اردبیل قرار دارند.

وی اظهارکرد: تزریق واکسن‌ها اختصاص یافته به استان اردبیل قبل و پس از عملیات تزریق در سامانه‌های وزارت بهداشت با حضور نمایندگان بخش‌های نظارتی، بهداشتی و درمانی ثبت و ضبط شده و همه دریافت‌کنندگان آن قابل رصد و پایش است.

رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین نگهداری در دمای منهای ۲۰ درجه سانتیگراد و امکان نگهداری واکسن در دمای ۲ تا هشت درجه سانتیگراد حداکثر به مدت ۲۴ ساعت را از جمله شرایط ویژه نگهداری واکسن کرونای روسی و محافظت از واکسن‌های تحویل شده ذکر کرد.

وی گفت: واکسن‌های تحویل شده به استان اردبیل قبل از تزریق به مدت ۲۰ دقیقه در محیط اتاق نگهداری شده و در مدت ۲ ساعت به افراد تعیین شده تزریق می‌شود.

ابیش‌وند، از خریداری و تامین یخچال‌های هوشمند قابل پایش از حدود پنج سال پیش توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و قرار گرفتن این استان در ردیف پنج مرکز استان برتر در تامین این تجهیزات مهم و هوشمند نگهداری واکسن خبرداد.

وی بیان کرد: واکسن‌های تحویل شده به استان اردبیل در این یخچال‌ها نگهداری شده و امکان فنی دریافت و تزریق واکسن با تعداد بالا در استان نیز فراهم است.

وی اعلام کرد: پس از تزریق نیز باقیمانده تجهیزات مرتبط با واکسن تحویل بخش بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی استان شده و به عنوان زباله عفونی، بی خطرسازی و دفع می‌شود.

 شرایط ایمن دریافت کنندگان واکسن کرونا در استان اردبیل

رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، شرایط و وضعیت جسمانی دریافت‌کنندگان واکسن کرونا در این استان را ایمن و بدون عوارض جسمی حاد اعلام کرد.

وی میزان ایمنی‌زایی واکسن کرونای اسپوتنیک.وی روسی را ۹۶ درصد اعلام و اضافه کرد: تاکنون موردی از شرایط حاد دریافت‌کنندگان این واکسن در استان اردبیل گزارش نشده و تنها تعدادی از دریافت‌کنندگان علائمی مانند تب و درد بدن خفیف داشته‌اند که طبیعی است.

ابیش‌وند، همچنین گفت: تزریق واکسن کرونا پیش از این در ۲ نوبت و برای هر فرد ۲ دوز با فاصله ۲۱ روز انجام می شد که این اقدام در مرحله جدید تزریق در فاصله زمانی ۲۸ روزه انجام می‌شود.

وی اظهارامیدواری کرد که تزریق واکسن برای کادر درمان در استان اردبیل با تامین محموله‌های تکمیلی تا پایان امسال به اتمام رسیده و در سال جدید تزریق برای افراد بیشتری انجام شود.

رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین گفت: واکسیناسیون در سال ۱۴۰۰ در ادامه مراحل تزریق تا رسیدن به حد ایمنی‌سازی ۷۵ درصد مردم انجام خواهد شد و امیدواریم که با تامین و نیز تولید واکسن ملی، این هدف هرچه زودتر محقق شود.