به گزارش ایرنا ، عبدالرضا سنگاری روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی افزود که این کمربند حفاظتی با احداث یکهزار و ۸۶۳ پایه بتنی یا بنچ مارک ایجاد و ۶۰۰ کیلومتر از سه هزار کیلومتر حد و مرز مشترک اراضی ملی با مستثنیات اشخاص مشخص و تثبیت شده است.
وی با اعلام این که کمربند حفاظتی وضعیت مناطق بحرانی را مشخص کرده است ، هشدار داد که از این پس برخورد با متجاوزان عرصه های طبیعی در این مناطق با قاطعیت صورت خواهد گرفت.
سنگاری همچنین از تهیه نقشه حدنگاری برای تمامی اراضی جنگلی ، مرتعی و سواحل منابع طبیعی غرب مازندران خبر داد و گفت : تاکنون برای نیمی از این راضی سند تک برگ صادر شده است و پیش سند بقیه اراضی نیز آماده است و بزودی تک برگ آن صادر خواهد شد.
وی به وجود ۳۴ رودخانه خروشان و خسارت های سیلابی شدن آنها اشاره کرد و افزود : در این راستا احداث ۱۱ سرشاخ گیر برنامه ریزی شد که امسال هشت سرشاخه گیر به بهره برداری رسید و سه سرشاخه گیر رودخانه های خیرود نوشهر و پلنگ رود و میجران رامسر تا چهار ماه آینده احداث خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران منطقه نوشهر از کاشت ۵۱۰ هزار اصله نهال هم در سال جاری خبر داد و گفت که ۲۳۰ هزار اصله نهال پهن برگ و ۲۰ هزار اصله نهال گونه های دیگر نیز در راستای طرح میراث ماندگار در اراضی جنگلی منطقه کاشته شده است.
وی افزود : امسال در هفته منابع طبیعی و درختکاری ۱۵۰ هزار اصله نهال پهن برگ، سوزنی، افرا، ون و بلوط به صورت رایگان به همراه ۱۱۰ هزار اصله نهال رایگان صنوبر در غرب مازندران توزیع می شود.
سنگاری از اجرای سه طرح بیولوژیک در منابع طبیعی غرب مازندران از جمله غنی سازی یکهزار هکتار از جنگل با نهال گونههای بومی، ۲۴۰ هکتار گپه کاری در مراتع و ۳۵۰ هکتار نهال کاری در اراضی ۱۰ هکتاری، نظامی و شخصی در سال جاری خبر داد و گفت : برای تحقق سهم کاشت یکصد هکتار زراعت چوب در غرب استان نیازمند تعامل و همکاری تمامی فرمانداران و مراکز جهاد کشاورزی در این حوزه هستیم.
وی بر ضرورت مقابله با آفات در عرصه های طبیعی منطقه تاکید کرد و گفت : از ۱۸ هزار و ۵۰ هکتار پایش آفات در سطح عرصه های جنگلی و مرتعی این حوزه چهار هزار و ۵۷۵ هکتار سطح آلوده شناسایی شد و برای مقابله با آفات هفت مرحله محلول پاشی صورت گرفته است.