محمدمهدی حاج محمدی روز پنجشنبه در آیین آزادسازی ۱۲۶ زندانی نیازمند آذربایجانغربی که با حضور "علی باقری کنی" معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر همزمان با سفر رییس قوه قضاییه به این استان در مهاباد برگزار شد اظهار داشـت: خانواده زندانی مجرم نیست و حمایت از خانواده زندانیان، فرایند اصلاح و تربیت را اثربخشتر میکند.
وی با بیان اینکه باید همزمان ما به عنوان زندانبان که نماد حاکمیت بوده و سعی در اصلاح مجرمان داریم، از خانواده زندانیان نیز مراقبت کنیم، اضافه کرد: باید با مراقبت از خانوده زندانیان تلاش کرد تا آنها دچار آسیب نشده و به چرخه بزهکاری وارد نشوند زیرا اگر زندانی از لحاظ امنیت خانواده خیالش راحت باشد به خودسازی و اصلاح خود میپردازد.
دشمن در استان های مرزی تمرکز ویژه ای را برروی زندانیان و خانواده های آنها دارد که در این زمینه باید با هوشیاری کامل برخورد کردرییس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، مراقبت از خانواده زندانی را بخشی از فرایند اصلاح و تربیت دانست و افزود: در استان های مرزی از جمله آذربایجان غربی دشمن تمرکز ویژه ای را در حوزه های مختلف دارد که یکی از آنها زندانیان و خانواده های آنها است که در این زمینه باید با هوشیاری کامل برخورد کرد.
حاج محمدی اضافه کرد: رسانه های بیگانه نیز در همین راستا سعی دارند با گزارش های خود این امر را در افکار عمومی جهان القا کنند که یکی از مصداق های ظلم به حقوق انسان ها در ایران در زندان ها بوقوع می پیوندد که باید تلاش کنیم تا این گونه دسیسه های رسانه ای را نیز خنثی سازیم.
وی افزود: به تناسب تمرکز و این هجمه ناجوانمردانه دشمن برروی زندان ها نیاز است که ما هم تمرکز خود را برروی زندان و زندانیان بیشتر ساخته تا آنها دچار آسیب نشوند.
حاج محمدی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر این امر تاکید داشته اند که در صورتی که زندانی متنبه و احراز درمان شود دیگر نیازی به نگهداری وی نبوده و باید از زندان آزاد شود.
طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب نباید طوری عمل کنیم که خدای ناکرده زندانی و خانواده او به واسطه عملکرد ما در زندان فاسد و بیچاره شودوی افزود: طبق فرمایش صریح ایشان نباید طوری عمل کنیم که خدای ناکرده زندانی و خانواده او به واسطه عملکرد ما در زندان فاسد و بیچاره شود، زندانیان بخشی از عائله تحت تکفل نظام هستند و همین موضوع مسوولیت ما به ویژه در رسیدگی به خانواده زندانیان را سنگینتر میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت حرفه آموزی زندانیان اشاره کرد و گفت: تلاش شده است در راستای اجرای سند تحول قوه قضاییه در بحث اشتغال زندانیان تا پایان امسال شاهد حرفه آموزی حدود ۵۰ درصد از آنها در زندان های کشور باشیم.
رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور ادامه داد: در این زمینه آذربایجان غربی یکی از استان های پیشرو بوده و توانسته است ۵۴ درصد از زندانیان را با حرفه های مختلف آموزش دهد به طوری که ماهانه در همین راستا هم اکنون ۱۹ میلیارد ریال دستمزد بابت اشتغال به زندانیان پرداخت می شود.
وی گفت: در نظام زندانبانی مبتنی بر آموزه های دینی نه تنبیه و نه تادیب بلکه اصلاح مورد توجه است که در این میان حرفه آموزی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
فرماندار ویژه مهاباد نیز در این مراسم با بیان اینکه دستگاه قضایی در این شهرستان همکاری و تعامل بسیار خوبی را با دیگر دستگاه های اجرایی دارد، اظهار داشت: این امر نقش مهمی در توسعه شهرستان و رفع موانع و مشکلات مردم داشته است.
عارف خدرلو افزود: دستگاه قضایی به عنوان یکی از ارکان مهم و تاثیرگذار کشور نقش مهمی در حراست و پاسداشت از آرمان ها و ارزش های والای نظام و انقلاب اسلامی دارد.
وی با اشاره به وضعیت زندان مهاباد نیز اضافه کرد: ظرفیت زندان این شهرستان تکمیل شده است و نیاز است تا زندان به خارج از شهر انتقال پیدا کند.
پیش از برگزاری این مراسم حاضران در بدو ورود به مهاباد با حضور در مزار شهدای این شهرستان به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس با نثار گل و قرائت فاتحه ادای احترام کردند.
به گزارش ایرنا، سفر رییس سازمان زندان ها به آذربایجان غربی در حاشیه سفر یکروزه رییس قوه قضاییه به آذربایجان غربی انجام گرفت.
حجتالاسلام سید ابراهیم رییسی، در سفری یک روزه خود به آذربایجان غربی، امروز در راس هیاتی از دستگاه قضایی کشور وارد این استان شد و مورد استقبال مسوولان استانی از جمله نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه و استاندار آذربایجانغربی قرار گرفت.
بررسی وضعیت دستگاه قضایی آذربایجانغربی و پیگیری مهمترین مشکلات مردم استان از مهمترین اهداف این سفر یک روزه رییس دستگاه قضا به شمار می رود.