به گزارش روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران، قدرت حیدری افزود : ایران حداقل در منطقه غرب آسیا بدون شک مقام اول در زنجیره گندم، آرد و نان به ویژه در زیرساختها به شمار میآید، اما کمتر به این مسأله توجه میشود.
به گفته حیدری، بالغ بر ۲۵ میلیون تن ظرفیت آسیابانی در کشور وجود دارد که بیش از ۵۰ درصد از صنعت آرد ایران از بالاترین فناوری روز دنیا نیز برخوردار است. همچنین در صنعت سیلو نیز امروز حدود ۲۲ میلیون تن ظرفیت نگهداری استاندارد در کشور ایجاد شده است.
معاون برنامهریزی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: اکنون بیش از ۱۴۵ هزار واحد تولیدکننده نان و سایر مشتقات در کشور برخورداریم. در بخش کشاورزی نیز حداقل در حوزه گندم ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت قرار دارد و سالیانه ۵۵۰ هزارنفر کشاورز به این شرکت گندم میفروشند.
حیدری گردش مالی بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی در زنجیره گندم، آرد و نان کشور را یادآور شد و گفت: نیاز است تا در همه حلقههای این زنجیره فناوری ایجاد شود و نیز باید در راهبرد این زنجیره به ویژه در بخش نان تغییراتی اساسی ایجاد شود.
وی با اشاره به این که مرکز نوآوری و فناوری غلات در چارچوب بهره گیری از ایدههای نو در صنایع گندم، آرد و نان، گفت: باید در مرکز همه استانها مرکز نوآوری ایجاد شود تا بتوانیم صد درصد این زنجیره را پوشش دهیم. ما برای همه حلقههای این زنجیره برنامه داریم که بوسیله کانون هماهنگی دانش صنعت، بازار، زنجیره گندم، آرد و نان پیگیری خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، سال ۹۵ براساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی ۱۴.۵ میلیون تن گندم تولید شده و بیش از یک میلیون تن گندم وارد شده و در سال ۹۷ به میزان ۱۳.۸ میلیون تن گندم تولید شده و ۵۴۹ هزار تن گندم وارد شد که اختلاف ۳.۵ میلیون تنی در این سه سال وجود دارد. همچنین متوسط مصرف گندم ۱۴.۲ میلیون تن ثبت شد.
میزان ذخایر گندم در سال ۹۸ بالغ بر ۱۷ میلیون تن ثبت شد و واردات سه میلیون تن گندم از اسفند سال 98 تا مرداد ماه 99 ثبت شد.براساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی باید چهار میلیون تن واردات انجام شود.