بغداد - ایرنا - پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان با گذشتن بیش از یکسال محدودیت های کرونایی برای یک سفر ۴ روزه امروز جمعه در میان تدابیر شدید امنیتی و مقررات منع ورود به بغداد، وارد عراق شد.

به گزارش ایرنا، سفر پاپ به عراق همزمان شده با تدابیر منع تردد سه روزه که در طول مدت اقامت پاپ در عراق برقرار می باشد و همزمان دولت عراق تدابیر گسترده امنیتی برای این سفر تدارک دیده است.
در این راستا دولت عراق برای نخستین بار از مسیر فرودگاه بغداد تا مقر اقامت پاپ را نیروی امنیتی مستقر و در طول مسیر حرکت کاروان پاپ، پرچم های واتیکان و پلاکاردهای بزرگ به نشانه خوش آمد برای او نصب کرده است.

استاندار نجف اشرف نیز اعلام کرده است که مسئولیت پوشش امنیتی سفر فردا شنبه پاپ به نجف و ملاقاتش با آیت الله سیستانی، با ترکیب مشترک نیروهای الحشدالشعبی و نیروهای امنیتی عراق خواهد بود و این نیروها از هم اکنون وارد مرحله عملیاتی شده اند.

هرچند برخی رسانه ها این سفر را چهار روزه اعلام کرده اند اما خبرگزاری رسمی واتیکان مدت آن را ۳ روز اعلام کرده است. 

به گزارش ایرنا پاپ در بدو ورود به عراق در پای پلکان هواپیما در فرودگاه بغداد مورد استقبال مصطفی الکاظمی نخست وزیر قرار گرفت، در حالی که گروهی از مقام های رسمی، مذهبی و فرهنگی نیز حضور داشتند.

وی در ادامه سفرش در کاخ ریاست جمهوری با مقامات سیاسی و بزرگان مسیحیت این کشور دیدار خواهد داشت.

پاپ همچنین به شهرهای ناصریه و ذی قار سفر خواهد کرد و با مسیحیان اربیل و شخصیت های اقلیم کردستان دیدار خواهد داشت.

آنچه این سفر را نه تنها مورد توجه مسیحیان عراق بلکه عموم مردم قرار داده است برنامه دیدار روز شنبه با آیت الله سیستانی مرجعیت اعلای عراق است که در روز دوم سفر پاپ صورت خواهد گرفت؛ دیداری که از ابتدای اعلام سفر پاپ در صدر توجه رسانه های جهان قرار داشت. مسوولان واتیکان برگزاری این دیدار را در نهایت سادگی توصیف کرده اند.

پاپ در ادامه سفر به عراق با هواپیما به ناصریه مرکز استان ذی قار خواهد رفت تا از شهر باستانی اور دیدن کند، مکانی که گفته می شود زادگاه حضرت ابراهیم است.

وی پس از ذی قار به بغداد بازخواهد گشت تا در آیین کلیسای مار یوسف شرکت کند.

 


 

رهبر کاتولیک های جهان روز یکشنبه به اربیل در شمال عراق سفر و با مقامات اقلیم و شماری از شخصیت های دینی کردستان عراق در فرودگاه دیدار خواهد کرد و سپس با بالگرد به موصل خواهد رفت تا در کلیسای حوش البیعه برای جان باختگان و قربانیان این شهر دعا کند.

پاپ پس از آن با بالگرد به کلیسای الطاهره در منطقه قره قوش خواهد رفت و پس از آن به اربیل بازخواهد گشت تا در آیین ورزشگاه فرانسو حریری این شهر شرکت کند.

رهبر کاتولیک های جهان سپس به بغداد بازخواهد گشت تا در روز بعد به رم در ایتالیا و واتیکان برگردد.

سفر پاپ در داخل عراق از مدت ها پیش حواشی و بازتاب های مختلفی داشته است.

طی چند روز اخیر تدابیر امنیتی شدیدی در عراق مخصوصا بغداد اتخاذ شده است که به مشکلاتی همچون تشدید ترافیک منجر شد.

تردد پاپ در عراق عمدتا با هواپیما و بالگرد صورت خواهد گرفت و گفته می شود یکی از دلایل آن امکان مراقبت و حفاظت امنیتی بیشتر است.

درگیری های اخیر عراق و چند حادثه امنیتی به تردیدها در انجام سفر دامن زده بود، اما واتیکان اعلام کرد سفر تحت هر شرایطی انجام می شود.

این اولین سفر خارجی پاپ از زمان جهان گیری ویروس کروناست.

سفر پاپ در  مجامع فرهنگی و سیاسی عراق هم بازتاب هایی داشته است، از شیخ همام حمودی رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، که با انتشار پیامی سفر پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان به عراق را نشانه جایگاه تمدنی و تاریخی عراق دانست و دیدار پاپ با آیت الله سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق را تاکیدی بر جایگاه عظیم اسلامی و نقش بزرگ عراق در نهادینه کردن ارزش های مبتنی بر برادری، عدالت و صلح و پیامی تاریخی توصیف کرد که براساس  آن ملت ها با امنیت و تسامح در کنار هم همزیستی داشته باشند و فردایی روشن را بسازند تا رهبر کلیسای آشوری کلدانی عراق پاتریک لوئیس رافائل ساکو که گفته همه عراقی ها مشتاق دیدار پاپ از عراق هستند و نه فقط مسیحیان!

 غلام رضا اباذری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد هم با انتشار توییتی درباره سفر پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان به عراق، این سفر را نشانه تمدن ریشه دار عراق، تاریخ، مرجعیت، حوزه علمیه و نقش مهم این کشور در منطقه و جهان توصیف کرد.

اما سفر پاپ در شبکه های اجتماعی عراق هم بازتاب هایی متفاوت داشت و کاربران عراقی از زوایای مختلفی به این سفر پرداخته اند، ازجمله بعنوان مثال شماری از مردم عراق دولت عراق را که طی روزهای اخیر به پاک سازی و زیباسازی خیابان های بغداد اهتمام داشته مورد انتقاد قرار دادند و خواستار چنین تلاش هایی در تمام مدت سال شدند.

بغداد پایتخت کشور عراق سال هاست که با مشکلاتی همچون ترافیک، جمع آوری زباله، قطع مکرر برق و نظایر آن مواجه است و مردم مسوولان را به کوتاهی در مقابل نیازهای ضروری عمومی متهم می کنند. 

پاپ فرانسیس روز گذشته در آستانه پرواز به سمت عراق در توئیتی نوشت: ‌فردا برای سفر سه روزه عازم عراق می شوم. من مدتهاست که می خواهم با این مردمی که این همه رنج دیده اند، ملاقات کنم. من از شما می خواهم که این سفر را با دعا همراهی کنید، تا این دیدار به بهترین شکل ممکن انجام شود و ثمرات مورد نظر را به بار آورد.

وزیر خارجه عراق نیز در مصاحبه ای پیش از ورود پاپ ابراز داشت که تمام مقدمات ورود سفر به عراق مهیا شده است.

برخی گروه های مخالف حضور نظامی آمریکا مانند سرایا اولیاءالدم که مسئولیت تعدادی از حملات به مقرها و پایگاه های آمریکا را بر عهده گرفته است، در بیانیه ای اعلام کرده که به احترام آیت الله سیستانی در مدت حضور پاپ درعراق حملات خود را متوقف خواهد کرد.