یزد - ایرنا - انتظار ۲۵ ساله یزدی‌ها برای افتتاح کتابخانه مرکزی این شهر با بهره‌برداری این پروژه در جریان سفر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری به پایان رسید تا این شهر تاریخی که سال گذشته پایتخت کتاب ایران بود، از کتابخانه‌ای متناسب با شان فرهنگی خود برخوردار شود. 

به گزارش ایرنا، در سالروز تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، روز شنبه در جریان سفر معاون اول رییس جمهوری کتابخانه مرکزی یزد به بهره برداری رسید.

معاون اول رییس جمهور در جریان بازدید از این کتابخانه که با همراهی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد، با توضیحات مسئولان در جریان روند ساخت و بخش های مختلف این نهاد فرهنگی قرار گرفت.
کتابخانه مرکزی یزد در فضایی به وسعت حدود ۹ هزار مترمربع آماده خدمت‌رسانی به عموم علاقه‌مندان، پژوهشگران، دانشجویان و دانش‌آموزان است.

کلنگ عملیات ساخت کتابخانه مرکزی یزد در سال ۱۳۷۴ در بافت تاریخی یزد به زمین زده شد اما به دلیل مسائل و مشکلات اداری و مالی این طرح بیش از دو دهه در بلاتکلیفی قرار داشت تا اینکه در سال ۹۳ با پیگیری مسوولان، عملیات ساخت آن با قوت بیشتر پیگیری شد و انتظار یزد که در سال ۱۳۹۸ عنوان پایتخت کتاب ایران را نیز کسب کرده بود برای برخورداری از کتابخانه مرکزی به پایان رسید.

این کتابخانه در زمینی به وسعت ۹ هزار متر مربع و با زیربنای هفت هزار و ۷۹۰ متر مربع در  پنج طبقه در کانون بافت تاریخی یزد با اعتباری بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال ساخته شده است که امروز(شنبه) با حضور معاون اول رییس جمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور ، امام جمعه و استاندار یزد و جمعی از مسئولان این استان به صورت رسمی مورد بهره برداری قرار گرفت. 

هم‌اکنون کتابخانه مرکزی یزد دارای بخش های‌ گوناگون مخزن کتاب‌های کودک، نوجوان، نشریات، علم، نابینایان، ناشنوایان، نسخ خطی، چاپ سنگی و سربی ، کلاس آموزشی، کلاس آموزشی مبتنی بر رایانه، تالارهای مطالعه، تالار محققان، اتاق مطالعۀ گروهی، نگارخانه، اتاق‌های  مطالعۀ ویژه (VIP) ، تالار کنفرانس و هم‌چنین بخش مدیریّت پایگاه‌های اطلاعاتی است.
  
تالارهای مطالعه همگانی این کتابخانه با مساحت ۵۷۱ متر مربع و با گنجایش تقریبی ۳۰۰ نفر و نیز فضاهایی برای مطالعه خصوصی به ‌گونه تک نفره و گروهی و هم‌چنین دو تالار محققان با مساحت ۱۶۰ متر مربّع با ظرفیت ۸۰ نفر در دو طبقه جداگانه برای خانم‌ها و آقایان فراهم شده و بخش کودک این کتابخانه نیز با مساحت ۳۵۰ متر مربع در زمره بزرگ ترین و مجهزترین بخش‌های کودک در بین کتابخانه‌های همگانی کشور است.

تعداد نسخ این کتابخانه افزون بر  ۵۵ هزار  جلد اعلام شده است.