به گزارش ایرنا، احزاب غربگرای "جبهه خلق" - "مساوات" در سال ۱۹۹۲ میلادی در جمهوری آذربایجان به قدرت رسیده و در نتیجه فعالیت های ناموفق آنها جمهوری آذربایجان دچار شکست سنگین در جنگ اول قره باغ شد و ۲۰ درصد از سرزمین های این کشور تحت اشغال نیروهای ارمنستان درآمد.
در آن دوره سیاست های نسنجیده حکومت "جبهه خلق" - "مساوات" و طرح مرتب بیانیه های واهی مسوولان آن، موجب سردی در روابط جمهوری آذربایجان با روسیه و ایران شده بود و برخی کارشناسان سیاسی در جمهوری آذربایجان بر این باورند که نتیجه این سیاست نسنجیده بود که دولت وقت روسیه از ارمنستان حمایت کرد که آن هم موجب شکست در جنگ قره باغ شد.
علی اف روز گذشته (جمعه) طی سخنانی در هفتمین گنگره حزب حاکم " آذربایجان نوین " خاطر نشان کرد: آنها (حکومت جبهه خلق - مساوات) در فعالیت یک ساله خود به روابط جمهوری آذربایجان با بسیاری از کشورها لطمه جدی وارد و علیه برخی کشورها ادعا هایی را مطرح و ما را با برخی همسایگان دشمن کردند و ما می دانیم که عامل اصلی چنین وضعیت آنها بودند.
رییس جمهوری آذربایجان مسوولان حکومت جبهه خلق – مساوات را گوش به فرمان محافل خارجی عنوان کرد و گفت: محافل خارجی به آنها دستور می دادند که با چه کشوری نباید ارتباط داشته و با کدام یک از کشورها روابط نزدیک برقرار نکنند و از چه کشوری باید فاصله بگیرند؛ سیاستی که در آن دوره موجب انزوای ما در منطقه شد.
علی اف با اشاره به این که در دوره های بعدی این سیاست پایان داده شد، افزود: در حال حاضر با همه همسایگان روابط دوستی ثمر بخش برقرار کردیم و اگر چه در این زمینه اقدامات لازم را انجام نمی دادیم در جنگ دوم قره باغ با مشکل مواجه می شدیم.
وی همچنین گسترش همکاری با همسایگان را از اولویت های سیاست خارجی جمهوری آذربایجان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر جمهوری آذربایجان در روابط با دیگر کشورها هیچ مشکلی ندارد و مناسبات خود را با اتحادیه اروپا نیز تقویت می کنیم و تا به حال با ۹ کشور عضو این اتحادیه توافقنامه های روابط راهبردی امضا کردیم.