زاهدان- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان گفت: نرخ مشارکت اقتصادی بانوان این استان از سال ۹۴ تا سال ۹۸ با رشد ۶۵ درصدی همراه بوده و رتبه منطقه با ۱۰ پله صعود از ۳۰ به ۲۰ تغییر کرده است.

مهرداد عرب اول روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آخرین وضعیت اعتبارات تملک سیستان و بلوچستان اظهارداشت: در این بخش از محل اعتبارات جدول ۱-۱۰ قانون یکهزار و ۴۳۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب داشتیم که تاکنون ۶۲۱ میلیارد تومان آن یعنی حدود ۴۳ درصد تخصیص پیدا کرد، از این میزان ۳۲۳ میلیارد تومان نقدی و ۲۹۸ میلیارد به صورت اسناد خزانه بود.
وی ادامه داد: در سایر ردیف ها یکهزار و ۶۲۱ میلیارد تومان ابلاغ اعتبار به استان داشتیم که تاکنون ۸۶۶ میلیارد تومان آن یعنی۵۳ درصد تخصیص پیدا کرده که از این میزان ۳۵۱ میلیارد تومان نقدی و ۴۹۷ میلیارد تومان در قالب اسناد خزانه بوده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان گفت: مجموع اعتباراتی که تا این لحظه در اختیار استان قرار گرفته سه هزار و ۵۲ میلیارد تومان بوده که یکهزار و ۴۸۸میلیارد تومان یعنی حدود ۴۹ درصد تخصیص یافته، از این مبلغ ۶۷۴ میلیارد تومان نقدی و ۷۸۲ میلیارد تومان در قالب اسناد خزانه بوده است، حدود ۱۲۰ میلیارد تومان از محل تخصیص نقدی نیز به حقوق کارکنان شاغل در طرح های عمرانی تخصیص یافت. 
وی ادامه داد: در بخش اعتبارات هزینه ای هم تا این لحظه ۵۴۱ میلیارد تومان ابلاغ اعتبار به سیستان و بلوچستان داشتیم که ۴۹۸ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده که حدود ۹۲ درصد می شود، همچنین ۴۶۸ میلیارد تومانی که ابتدای سال در قالب هزینه های عمومی به استان ابلاغ شده آخرین تخصیص ابلاغی ۴۵۱ میلیارد تومان یعنی ۹۶ درصد است.
عرب اول تصریح کرد: در بخش هزینه ای هر آنچه به سیستان و بلوچستان ابلاغ شده تخصیص یافته و در اختیار دستگاه های اجرایی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه مطالعات آمایش هم به تصویب رسیده و سیستان و بلوچستان را در شورای عالی آمایش خوب دیده اند، گفت: کار تازه ای در این استان انجام دادیم و اولین استان از بین ۳۱ استان هستیم که تنظیم سند آمایش شهرستان ها را در دستور کار قرار داده که برای پنج شهرستان جنوبی مطالعات انجام شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان با اشاره به گزارش مرکز آمار ایران در خصوص جایگاه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان های کشور بیان کرد: از نظر سرزمین و اقلیم این استان با ۱۱.۲ درصد مساحت ایران رتبه اول را دارد.
وی افزود: سال ۹۴ جمعیت استان ۲میلیون‌ و ۷۲۵ هزار نفر بود که در سال ۹۸ به ۲ میلیون و ۹۷۸ هزار نفر رسیده و از این حیث رتبه دهم را داریم، رشد جمعیتی طی سالهای ۹۴ تا ۹۸، حدود ۹ درصد است.
عرب اول گفت: توزیع نسبی جمعیت سیستان و بلوچستان به کل کشور از ۳.۵ درصد در سال ۹۴ به ۳.۶ در سال ۹۸ رسیده، از بُعد شهرنشینی در سال ۹۴ شاخص این استان ۴۸.۵ درصد و کل کشور ۷۳.۷ بوده که استان در سال ۹۸ به ۵۰.۹ رسیده و از این حیث رتبه ۳۱را داریم این شاخص در این نقطه از ایران اسلامی نسبت سایر استان های منطقه هشت با پنج درصد رشد، بیشترین مقدار عددی را داشته است.
وی با بیان اینکه تراکم‌نسبی جمعیت در کشور در سال ۱۳۹۴؛  ۴۸ نفر در کیلومتر مربع بوده افزود: سیستان و بلوچستان از ۱۵ نفر در سال ۹۴، به ۱۶ نفر در سال ۹۸ رسیده که از این نظر رتبه ۲۹ را در کشور داریم و استان های منطقه هشت آمایش تقریبا در یک رنج و کم تراکم ترین استان های کشور هستند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان گفت: نرخ مشارکت اقتصادی نیروی انسانی نیز از ۲۹.۹ در سال ۹۴ به ۳۱.۸ در سال ۹۸ رسیده که متوسط آن در کشور ۹/۳۹ است.
وی اظهارداشت: در بخش کشاورزی متوسط سرانه تولید گوشت قرمز کشور در سال ۹۴؛ ۱۰.۲۱ کیلوگرم به نفر بوده که استان از ۷.۶ در سال ۹۴ به ۶.۶ در سال ۹۸ رسیده و با کاهش همراه بوده است، در سرانه تولید شیر هم در سال۹۴ کشور ۱۱۵.۷۸ کیلوگرم به نفر بوده که استان از ۲۵.۳ در سال ۹۴ به ۲۳.۶ رسیده و با هفت درصد رشد منفی رتبه ۳۰ را دارد.
عرب اول با بیان اینکه سرانه تولید گوشت مرغ  سال ۹۴ در کشور  ۲۶.۸ کیلوگرم به نفر بود افزود: این شاخص در استان از ۸.۲ در ۹۴ به ۱۲.۹ در ۹۸ رسیده که ۵۶ درصد رشد را نشان می دهد.
وی گفت: سال ۹۸ سرانه تولید آبزیان کشور ۱۵.۴۴ کیلوگرم به نفر بوده که در استان از ۸۶.۴ در سال ۹۴ به به ۱۰۵.۴ در سال ۹۸ رسیده که با وجود ۲۲ درصد رشد همچنان جایگاه دوم از این حیث به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان گفت: در فصل آب سهم جمعیت روستایی بالای ۲۰ خانواره بهره مند از آب آشامیدنی سالم در کشور از ۷۱.۳ در سال ۹۴ به ۷۶ درصد در سال ۹۸ رسیده و این شاخص در استان از ۶۳.۲ به ۶۸.۱ درصد افزایش یافته و با هشت درصد رشد در جایگاه ۲۶ کشور بوده اما وضعیت استان نسبت به دیگر استان های منطقه هشت بهتر است.