تهران- ایرنا- معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: پرداخت کمک ‌هزینه مهدکودک فرهنگیان زن برای سال ۹۹ در دستور کار قرار دارد و این مطالبات در سال ۹۸ به‌طور کامل پرداخت ‌شد. برای سنوات ۸۴ تا ۹۷ نیز به مبلغ ۲۴۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته‌ شده است.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش‌وپرورش،  این معاونت افزود: با توجه به مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا و به‌منظور پیشگیری از پاندمی کووید-۱۹ و با تأکید بر حفظ سلامت همکاران، مراجعه به مرکز و یا طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و سایر مراجع برای پیگیری مطالبات ضرورت ندارد.

 با توجه به طرح شکایت برخی از همکاران فرهنگی در خصوص پرداخت مطالبات کمک‌هزینه مهدکودک به کارکنان وزارت آموزش‌وپرورش، از سوی معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع، بخشنامه پرداخت کمک‌هزینه مهدکودک برای کارمندان زن دستگاه‌های اجرایی فاقد مهدکودک دولتی به ادارات کل استان ابلاغ شد.

در این بخشنامه آمده است: بر اساس قوانین بودجه سنواتی و ضوابط اجرایی، از سال ۱۳۸۴ تاکنون، پرداخت کمک‌هزینه مهدکودک برای کارمندان زن دستگاه‌های اجرایی فاقد مهدکودک دولتی (به ازای هر فرزند زیر ۶ سال) برقرار شده است، اما به دلیل عدم رعایت اصل کفایت در تخصیص اعتبارات ردیف هزینه‌ای تحت عنوان ادارات کل آموزش‌وپرورش استان‌ها، طی سال‌های ۸۴ لغایت ۱۳۹۷ این کمک‌هزینه به ذی‌نفعان پرداخت‌نشده است و موجب طرح دعاوی متعدد و به‌تبع آن صدور رأی وحدت رویه در تاریخ ۱۲ دی‌ماه ۹۶ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به موضوع مطالبات کمک‌هزینه مهدکودک به کارکنان وزارت متبوع شده است.

این بخشنامه می افزاید: متعاقب آن اقدامات شایسته و در خورِ توجه از سوی مسئولان ذی‌ربط از جمله وزارت آموزش‌وپرورش، سازمان برنامه‌وبودجه کشور، دیوان عدالت اداری انجام شد. این اقدامات نتیجه‌بخش بوده است و سازمان برنامه‌وبودجه کشور موافقت کرد نسبت به تأمین اعتبار موردنیاز برای تأدیه مطالبات مذکور اقدام کند.

بر این اساس، با عنایت به راهبرد اعلامی از سوی وزیر  آموزش‌وپرورش مبنی بر عدم شکل‌گیری دیون و مطالبات کارکنانی جدید در طی دوران تصدی مسئولیت وی، این کمک‌هزینه برای مشمولین در سال ۹۸ به‌صورت کامل پرداخت شد که انجام این مهم در سال ۹۹ نیز در دستور کار قرار دارد و این معاونت جهت تسویه کامل این سرفصل هزینه‌ای در سال جاری اهتمام دارد.

همچنین به‌منظور تسویه مطالبات مربوط به سنوات ۸۴ تا ۹۷ نیز همان‌گونه که اشاره شد مبلغ ۲ میلیارد و۴۰۰ میلیون ریال (۲۴۰ میلیارد تومان) در لایحه بودجه سال۱۴۰۰ درنظرگرفته شده است که پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی و ابلاغ تخصیص در سال آتی، به‌حساب ذی‌نفعان واریز خواهد شد.

بنابه مراتب و با توجه به مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا و به‌منظور پیشگیری از پاندومی کووید-۱۹ و با تأکید بر حفظ سلامت همکاران، مراجعه به مرکز و یا طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و سایر مراجع برای پیگیری مطالبات ضرورت ندارد. بنابراین مقتضی است به نحو شایسته اطلاع‌رسانی لازم به ذی­نفعان صورت پذیرد. بدیهی است به‌محض حصول هریک از نتایج اطلاع‌رسانی لازم متعاقباً انجام خواهد شد.