به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت طرح و برنامه این وزارتخانه به عنوان متولی تدوین این اسناد با همکاری موسسه مطالعات بازرگانی پس از انجام مطالعات اولیه و بر اساس بررسیهای کارشناسی، بر اساس شاخصهایی مانند تکمیل زنجیرههای ارزش، توسعه صادرات و جایگزینی واردات، سطح فناوری، اشتغالزایی، مزیتهای نسبی و ارزش افزوده، ۹ صنعت را به عنوان پیشران تولید شناسایی و معرفی کرد.
همچنین در این سند، تعداد ۵۱ رشته فعالیت پایه و قابلیتساز که سرمایهگذاری در برخی از محصولات مرتبط با آنها تاثیر بسزایی در برقراری پیوند بین حلقههای پیشین و پسین زنجیره صنایع و توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت، مشخص شده است.
صنایع معرفی شده شامل فلزات اساسی، صنایع غذایی و آشامیدنی، ماشینآلات و دستگاههای برقی، وسایل ارتباطی و تجهیزات، نساجی و پوشاک، وسایل نقلیه موتوری و تجهیزات حمل و نقل دریایی، کاغذ و محصولات کاغذی، ماشینآلات و تجهیزات، لاستیک و پلاستیک و محصولات شیمیایی و پتروشیمی، پس از شناسایی توسط موسسه مذکور برای تصویب به معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت ارسال شدند.
این معاونت پس از اخذ نظرات اصلاحی متخصصان و نخبگان حوزه صنعت، سند نهایی را تصویب و به اطلاع عموم خواهد رساند.
لازم به ذکراست اسناد ۹ گانه بر روی سایت اندیشکده موسسه پژوهشهای بازرگانی به آدرس Intt.itsr.ir در دسترس است و متخصصان و صاحبنظران میتوانند نظرات تکمیلی و اصلاحی خود را برای جمعبندی و نهاییسازی به موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی اعلام و ارسال کنند.
به گزارش ایرنا، وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی گفت: با وجود تحریمها و شیوع ویروس کرونا، بخش صنعت و معدن رشد بیش از ۶ درصدی را تجربه میکند.
علیرضا رزم حسینی توضیح داد: وضعیت تولید محصولات صنعتی و صنایع معدنی در کشور مطلوب و رو به رشد است و در همین رابطه تولید فولاد ۱۰ درصد، مس ۱۲ درصد و آلومینیوم ۵۱ درصد افزایش داشته است و این روند در صادرات این محصولات نیز مشاهده میشود.
وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت با تلاش فراوان تاثیر تحریمها را کاهش داد و با داخلی سازی بسیاری از محصولات آن را جبران کرد، همچنین در تامین به موقع کالاهای مورد نیاز مردم اقدامهای خوبی به انجام رساند.
وزیر صنعت اضافه کرد: امروز درحوزه اشتغال صنعتی نیز با وجود تحریمها رشد ۲۳ درصدی تحقق یافت و بطور کل در بخش صنعت، معدن و صنایع معدنی کشور وضعیت مطلوبی دارد و روز به روز به تعداد واحدهای جدید و صادرات بیشتر محصولات ساخت ایران افزوده میشود.
رزم حسینی گفت: پیش بینی می شود در حوزه احیای واحدهای غیرفعال در شهرکهای صنعتی نیز در دو ماه آینده امیدواریم بیش از ۴۰۰ واحد صنعتی دوباره فعال شوند.
وی تصریح کرد: اکنون تجارت خارجی ایران به حدود ۵۷ میلیارد دلار رسیده و با وجود همه تحریمها وضع تجارت و صادرات محصولات ایرانی خوب است.