بایدن رییس جمهوری آمریکا در سخنرانی های انتخاباتی خود همواره بر خاموش کردن جنگ ها در خاورمیانه تاکید می کرد، ولی با نشستن بر روی صندلی کاخ سفید نشان داد که سیاستهایش تفاوت چندانی با ترامپ جنگ طلب ندارد.
به رقم این که آمریکا حضوری غیر قانونی در دو کشور سوریه و عراق دارد، اما به دنبال تقویت پایه های نظامی و پدافندهوایی خود می باشد؛ در همین راستا پایگاه خبری «فوربس» جمعه گذشته در گزارشی فاش کرد که آمریکا به دنبال راه اندازی و استقرار سامانه پدافند هوایی متحرک در عراق و سوریه است.
فوربس با انتشار این گزارش نوشت که ایالات متحده قصد دارد به زودی سامانه دفاع موشکی متحرک در سوریه و عراق مستقر کند.
در این گزارش آمده که پدافند هوایی برد کوتاه «انتقام جو» بهترین و آسان ترین سامانه برای حفاظت از نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق در مقابل تهدیدهای فزاینده هواپیماهای بدون سرنشین است.
اواخر فوریه، تصاویری در رسانه های اجتماعی منتشر شد که اعلام شده، آمریکا سامانه انتقام جو را در بزرگراهی از عراق به سوریه منتقل می کند.
کارشناسان مسایل منطقه معتقدند که سامانه پدافند هوایی انتقال داده شده به سوریه در سه استان «الحسکه» در شمال غرب، «دیرالزور» در شرق و «حمص» (پایگاه التنف) در مرز سوریه، اردن و عراق برای حفاظت از نظامیان متجاوز آمریکایی مستقر خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری «میدل ایست نیوز»، پایگاه های میزبان نیروهای آمریکایی در عراق تا اوایل سال گذشته سامانه پدافند هوایی نداشتند. ضعف آن هنگامی آشکار شد که ایران در ژانویه ۲۰۲۰، در حمله ای تلافی جویانه در واکنش به ترور شهید سردار سپهبد «حاج قاسم سلیمانی» توسط پهپادهای آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد، با موشک های بالستیک به دو پایگاه آمریکایی در عراق حمله کرد.
از آن زمان به بعد، ایالات متحده موشک های پرطرفدار « MIM-۱۰۴ » را به همراه سامانه های کوتاه برد «C-RAM» (گلوله های ضد موشکی، توپخانه و خمپاره) در پایگاه های خود در عراق مستقر کرده است.
با این حال ادعا شده که انتقام جو سامانه ای مناسب تر برای محافظت از نیروهای زمینی آمریکا در برابر هواپیماهای بدون سرنشین است که در عراق و سوریه مستقر شده است.
آمریکا در حالی سامانه های پدافند هوایی در دو کشور عراق و سوریه مستقر کرده که حضور نیروهای نظامی ایالات متحده در دو کشور یاد شده غیر قانونی و تحریک آمیز است.
با آغاز بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ و تبدیل اعتراضات صنفی در این کشور با تحریک آمریکا، برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی به بحران مسلحانه و سپس به جنگ، شماری از کشورهای جهان و منطقه به سرعت اقدام به ایجاد، تجهیز، آموزش و پشتیبانی از گروه های تروریستی مخالف نظام سوریه کردند؛ در این بین آمریکا فرماندهی مخالفان و تروریست ها در سوریه را به عهده گرفت، تروریست هایی که از بیش از ۱۰۰ کشور جهان به سوریه گسیل شدند، تا از این طریق بتوانند، حکومت ضدصهیونیستی سوریه را نابود نمایند.
تا سال ۱۳۹۶، تروریست های آمریکایی در سوریه حضور فیزیکی نداشتند و فقط هدایتگر گروه های تروریستی بودند، اما از سال ۱۳۹۶ و زمانی که سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در تابستان همین سال اعلام کرد که تا چند ماه دیگر داعش شکست خواهد خورد، به یکباره آمریکایی ها به منظور جلوگیری از شکست این گروه تروریستی ساخته واشنگتن وارد خاک سوریه شدند، ولی دیگر کار از کار گذشته بود و فرماندهان آمریکایی داعش هم نمی توانستند برای آنها کاری بکنند، تا این که در انتهای آذرماه سال ۱۳۹۶ فرمانده شهید نیروی قدس سپاه، شکست داعش را در سوریه اعلام کرد؛ یک ماه قبل از آن نیز شکست داعش در عراق اعلام شده بود.
تا سال ۱۳۹۶ بارها مواضع ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی در حمایت از داعش و دیگر گروه های تروریستی حاضر در سوریه از سوی بمب افکن های آمریکایی هدف قرار گرفتند، ولی از این سال به بعد نیروهای زمینی آمریکا هم وارد عرصه حمایت از تروریست ها در خاک سوریه شدند و طی توطئه جدیدی از بخشی از کردهای سوریه یا همان «قسد» حمایت کردند، ولی نظامیان آمریکایی با حمایت از تروریست ها نتوانستند کاری از پیش ببرند و ارتش سوریه به همراه نیروهای جبهه مقاومت اسلامی و نیروی هوایی روسیه توانست بخش عمده ای از تروریست ها و حامیان آنها را در سوریه از بین ببرند به حدی که هم اکنون فقط حدود پنج درصد از خاک سوریه در اشغال تروریست ها و حامیان غربی – عربی – صهیونیستی آنها به همراه ترکیه می باشد. (تا قبل از سال ۱۳۹۶ تروریست ها حدود ۷۰ درصد خاک سوریه را در اشغال خود داشتند)
عملا آمریکایی ها در بحران سوریه که تاکنون موجب کشته شدن بیش از ۶۰۰ هزار شهروند سوری شده، نقش فرماندهی تروریست ها را به عهده داشته اند، نقشی که تاکنون ادامه داشته و از سال ۱۳۹۶ نیز تقویت شده است.
همانگونه که گفته شد تروریست های آمریکایی سال ۱۳۹۶ وارد شرق و شمال شرق سوریه و جایگزین داعش در این منطقه شدند؛ هرچند آمریکایی ها از چند سال قبل از آن و با آغاز بحران سوریه، با ایجاد پایگاه در منطقه «التنف» در جنوب سوریه اقدام به آموزش، هدایت و تجهیز گروهای تروریستی علیه حکومت دمشق کرده بودند که هم اکنون نیز فعالیت آن ادامه دارد.
یکی از اقداماتی که نشان می دهد بایدن جا پای ترامپ در سوریه گذاشته، حمله بمب افکن های آمریکایی به منطقه «البوکمال» در شرق خاک سوریه در بامداد جمعه هشتم اسفند ماه می باشد که علیه یکی از پایگاه های جبهه مقاومت اسلامی صورت گرفت؛ اقدامی که از سوی دولت دمشق و برخی کشورها همانند دیگر تجاوزهای یانکی ها، محکوم شد.
خبرگزاری «تاس»، در بیانیه مشترکی که پنجشنبه گذشته از سوی ستادهای هماهنگی بین دولتی روسیه و سوریه انتشار یافت، تأکید کرده که هدف کشورهای غربی در سوریه (به ویژه آمریکا)، نه مبارزه با تروریستها، بلکه غارت ثروتهای ملی این کشور است.
در این بیانیه آمده است که «تمامی اقداماتی که کشورهای غربی در سوریه انجام میدهند، هیچ ارتباطی با جنگ موثر علیه تروریسم نداشته و هدف واقعی آنها تنها حضور غیرقانونی و غارت ثروتهای ملی این کشور مستقل و عضو سازمان ملل متحد است. ضمن اینکه کشورهای غربی برای رسیدن به این هدف، فعالانه از تکنیک قطعه قطعه کردن خاک سوریه استفاده کرده و حضور نظامی و غیرقانونی آمریکاییها در مناطق غنی از منابع هیدروکربنی در شمال شرقی این کشور افزایش یافته است، که این مسئله تأیید کننده سخنان ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا است که نفت را دلیل اصلی حضور نظامیان آمریکایی در خاک سوریه نامیده بود.
در این بیانیه همچنین تأکید شده که نیروهای ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا در توجیه حضور خود در سوریه، مبارزه با تهدیدات تروریستی را نام میبرند، در حالیکه در حقیقت خود آنها انگیزه ای برای فعالیت باندهای تبهکار بوده و سلاح، مهمات و منابع مالی آنها را تأمین کرده و حتی نیروهای تروریستی را آموزش میدهند.
در این بیانیه مشترک یادآوری شده که «این در حالی است که خط مشی کشورهای غربی، خفه کردن اقتصاد سوریه است و ما بر این عقیده هستیم که دقیقاً حضور غیرقانونی نیروهای نظامی کشورهای غربی و اقدامات بی ثبات کننده آنها در خاک سوریه باید مورد توجه جامعه جهانی قرار بگیرد، چرا که این مسئله به وخامت بیشتر اوضاع اقتصادی در این کشور و در کل منطقه خاورمیانه کمک کرده است».
البته حمله بمب افکن های آمریکایی به مواضع جبهه مقاومت اسلامی در هشتم اسفند ماه اولین اقدام واشنگتن علیه سوریه در دوران بایدن نیست، بلکه در روزهای ورود وی به کاخ سفید، آمریکایی ها پایگاه جدیدی در منطقه «الیعربیه» در شرق الحسکه (شمال شرق سوریه) احداث کردند، پایگاهی که نشان دهنده ادامه حضور غیرقانونی تروریست های آمریکایی در سوریه می باشد.
در سه سال گذشته نیز نظامیان اشغالگر آمریکایی به منظور سرقت نفت و منابع انرژی سوریه، هزاران دستگاه کامیون حامل سلاح و مهمات لجستیکی را وارد استان الحسکه کردهاند.
آمریکایی ها در عراق نیز همین شیوه یا حتی بدتر از آن را دنبال می کنند؛ در سال ۲۰۰۳ که آمریکایی ها حمله همه جانبه ای را علیه رژیم بعث صدام طرح ریزی و اجرا کردند و پس از چند ماه موفق شدند با دستگیری صدام، رژیم بعث عراق را به تسلیم وادار کنند، تاکنون به رقم شکست این رژیم و روی کار آمدن دولت مردمی در عراق، نیروهای آمریکایی از این کشور خارج نشده اند و این در حالی است که پارلمان عراق سال گذشته و به دنبال اقدام تروریستی آمریکایی ها در ترور و شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده سابق نیروی قدس سپاه و ابو مهدی المهندس معاون سابق الحشد الشعبی عراق، رای به اخراج اشغالگران آمریکایی داده است.
شواهد اعلامی و برخی دیگر از نشانه ها، نشان می دهد که بایدن ادامه دهنده سیاست های ترامپیسم در عراق و سوریه است و فرقی بین آن دو نفر نیست.