فرماندار پاکدشت در آئین افتتاح این کارخانه گفت: این کارخانه با ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن قند و شکر، بزرگترین کارخانه تصفیه شکر و قند استان تهران است که علاوه بر افزایش ظرفیت تولید، صدها فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم نیز در شهرستان ایجاد کرده است.
مهدی یوسفی جمارانی افزود: به منظور راهاندازی این واحد مهم صنعتی، ۵۲۰ میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانک به سرمایهگذار اعطا شده است.
وی تصریح کرد: دولت تدبیر و امید با نگاه ویژه به موضوع تولید و با هدف تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید، تلاش دارد تا مشکلات واحدهای صنعتی را با برگزاری جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برطرف کند که راهاندازی این کارخانه، یکی از خروجیهای این جلسات است.
فرماندار پاکدشت یکی از مشکلات واحدهای صنعتی را بازپرداخت اقساط تسهیلات اعلام کرد و افزود: فشارهای اقتصادی ناشی از تحریمهای ناجوانمردانه، مشکلات عدیدهای را برای تولیدکنندگان به ویژه در بازپرداخت اقساط تسهیلات ایجاد کرده و همراهی نکردن بانکها میتواند تولید را در این منطقه با مشکل مواجه کند.
وی افزود: بدهی صنعتگران به شبکه بانکی باعث غیرفعال شدن برخی از کارخانهها شده و تعدادی از این واحدها نیز توسط بانکها تملک شده است.
یوسفی جمارانی گفت: در صورتی که بانک به دلیل بدهی، یک واحد صنعتی را تملک کرده باشد، هیچ کس شایستهتر از سرمایه گذار برای راهاندازی مجدد آن وجود ندارد لذا از بانکها درخواست میشود تا همچون گذشته، همراهی مناسبی با تولید کنندگان داشته و آنان را در روند تحقق شعار جهش تولید یاری رسانند.
وی اظهار داشت: دولت نیز تلاش دارد تا با استفاده از ظرفیتهای حقوقی و قانونی و با مساعدت شبکه بانکی، واحدهای غیرفعال را فعال و از تعطیل کارخانجات جلوگیری کند.
۹۹۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در پاکدشت ایجاد شد
رئیس کارخانه تصفیه قند و شکر پاکدشت در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: با راهاندازی این کارخانه، برای ۲۹۰ نفر به صورت مستقیم و ۷۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.
سیدمحمود طوسی اظهار داشت: عملیات احداث این کارخانه از سال ۱۳۸۰ آغاز شد که به دلیل برخی از مشکلات بین سهامداران و بانک، عملیات تکمیل آن در سال ۱۳۸۷ به طور کامل تعطیل شد.
وی افزود: با حمایتهای دولت و تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان تهران و همکاری مناسب بانک ملی، تسهیلات مورد نیاز تکمیل و راهاندازی این کارخانه تأمین و عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۹۷ بار دیگر آغاز و امروز نخستین شکر تصفیه شده در این کارخانه تولید شد.
رئیس کارخانه تصفیه قند و شکر پاکدشت گفت: این کارخانه سالانه ۷۰ هزار تن شکر سفید، ۳۰ هزار تن قند و ۶ هزار تن فراوردههای جانبی تولید و نیاز کل استان تهران را برطرف میکند.
وی افزود: این کارخانه با سرمایه گذاری ۹۰۰ میلیارد ریالی راهاندازی شده که از این میزان، ۵۲۰ میلیارد ریال تسهیلات ویژه راهاندازی و سرمایه درگردش از سوی دولت اعطا شده است.
طوسی اظهار داشت: این کارخانه علاوه بر قند، شکر و فراوردههای جانبی، ۲ تا ۲.۵ درصد از محصول تولیدی، ملاس (پساب شکر) نیز تولید میکند که از این پساب، ۳۸ محصول از جمله سرکه، خمیرمایه، خوراک دام و الکل تولید میشود.
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.