یزد - ایرنا - استان یزد شنبه شانزدهم اسفند میزبان معاون اول رییس جمهوری و وزیران نیرو و فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، افتتاح نخستین سد در کویری‌ترین استان کشور و کتابخانه مرکزی یزد پس از ربع قرن بلاتکلیفی، بخشی از دستاوردهای این سفر بود.

به گزارش ایرنا، سفر اخیر دکتر جهانگیری و دولتمردان تدبیر و امید به استان یزد برای افتتاح طرح های اقتصادی و بهره برداری از طرح های برجامانده از ۲ دهه گذشته این نوید را به مردم استان داد که اهتمام خادمان ملت برای گره گشایی از پروژه‌های مهم ناتمام تا قبل از اتمام کار دولت جدی است و چند پروژه بزرگ دیگر استان مانند طرح انتقال آب از خلیج فارس نیز در روزهای بهره برداری و در فصل بهار سال آتی نیز چندین پروژه بزرگ دیگر در زمینه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تکمیل و خدمات آن در اختیار شهروندان قرار می گیرد. 

معاون اول رییس جمهوری در ۱۶ اسفندماه در بدو ورود به فرودگاه شهید صدوقی یزد، از استان یزد بعنوان یکی از کانون‌های مهم توسعه، اقتصاد دیجیتال و صنایع دانش بنیان کشور یاد کرد و گفت: یزد از پشتوانه های بزرگ و مهم ایران در زمینه توسعه و سازندگی است و به‌ عنوان یک استان صنعتی از پایگاه های مهم صنعت ایران محسوب می شود و هم اکنون نیز طرح های مهمی در این استان در حال انجام است که با توجه به محدودیت آب در این استان باید اقدامات لازم برای ادامه روند توسعه در نظر گرفته شود.

اسحاق جهانگیری در نخستین برنامه این سفر کتابخانه مرکزی یزد را که کلنگ عملیات ساخت آن در سال ۱۳۷۴ در بافت تاریخی به زمین زده شده بود، اما به دلیل مسائل و مشکلات اداری و مالی بیش از ۲ دهه در بلاتکلیفی قرار داشت پس از ۲۵ سال افتتاح کرد.

این کتابخانه در زمینی به وسعت ۹ هزار متر مربع و با زیربنای هفت هزار و ۷۹۰ متر مربع در  پنج طبقه در کانون بافت تاریخی یزد با اعتباری بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال ساخته شده است که بخش قابل توجهی از اعتبار آن در ۲ سال اخیر تامین شده بود.

دولت روحانی، بسیاری از طرح‌های بزرگ ناتمام را تمام کرد

 معاون اول رییس جمهوری در بهره برداری از کتابخانه مرکزی یزد، طولانی شدن اجرای طرح‌های عمرانی را یکی از مشکلات کشور برشمرد و تاکید کرد که دولت تدبیر و امید موفق شده با کاهش سه ساله میانگین اجرای طرح‌های بزرگ عمرانی، بسیاری از طرح‌های ناتمام را تمام کند و به بهره برداری برساند.

 اسحاق جهانگیری اظهار داشت: میانگین زمان اجرای طرح های بزرگ عمرانی در زمینه صنایع گاز، نفت، پتروشمی و فولاد که باید حدود ۸ سال باشد که گاه تا ۵ سال کاهش یافته است.

وی افزود: اجرای برخی پروژه‌های عمرانی در کشور به دلیل برخی موانع، سالیان متمادی به طول می‌انجامد که از آفات این بخش است و شیرینی و لذت بهره برداری از طرح‌ها را از بین می برد.

جهانگیری در خصوص ساختمان کتابخانه مرکزی یزد ، اظهارداشت: اینکه اجرای یک طرح فرهنگی در استان یزد که سابقه پایتختی کتاب ایران را دارد، ۲۵ سال طول بکشد، قابل پذیرش نیست و دولت تدبیر و امید به تکمیل چنین طرح‌هایی اهتمام جدی داشته است.

وی کتابخانه‌ها را جزو مهمترین مکان‌های فرهنگی دانست و ادامه داد: با وجود توسعه فضای مجازی در سال های اخیر، هیچ چیزی جای کتاب را نمی‌گیرد و هنوز هم از ابزارهای مهم انتقال دهنده فرهنگ، تمدن و رشد جوامع بشری، کتاب است .

جهانگیری در ادامه گفت: یکی از مشکلات کتابخانه مرکزی یزد، قرار گرفتن آن در حریم آثار تاریخی شهر بوده که این موضوع باعث شد تا ارتفاع این ساختمان کوتاه تر شود و دولت در این زمینه تقید خود را نسبت به الزام رعایت حریم میراث فرهنگی نشان داد.

معاون اول رییس جمهوری از یزد به عنوان نگین تاریخی ایران و جهان یاد کرد و افزود: ثبت جهانی یزد یکی از دروازه های ثبت جهانی سایر آثار ایران است و این شهر از محبوب ترین شهرهای دنیاست که سازمان های جهانی روی سبک معماری منحصر به فرد آن متمرکز شده اند.

شرکت در نشست اقتصادی مقاومتی استان از دیگر برنامه های سفر اسحاق جهانگیری در استان یزد بود که در این نشست، خبر از افتتاح طرح انتقال آب خلیج فارس به استان یزد در هفته های آینده داد .

برداشتن تحریم‌ها، مهمترین نشانه تغییر سیاست آمریکا است

معاون اول رئیس جمهوری در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان یزد گفت: اگر آمریکا به دنبال مذاکره است ابتدا باید تحریم‌ها را بردارد، حذف تحریم‌های ظالمانه‌ای که بر خلاف معاهدات بین‌المللی از سوی آمریکا اعمال شده، مبین تغییر رویکرد سیاسی این کشور در قبال ایران است.

به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری با بیان اینکه تحریم های آمریکا، فشارهایی را برای ایران ایجاد کرد اما به نتایج مورد نظر کاخ سفید نرسید و عملا این رویکرد با شکست مواجه شد، افزود: این شکست نتیجه پیگیری سیاست های اقتصاد مقاومتی بود که باعث شد تکانه های ایجاد شده در  اقتصاد کشور منجر به فروپاشی نشود و در طول دو سه سال اخیر سه تکانه مهم ایجاد شد که یکی از مهمترین این موارد کاهش شدید قیمت نفت بود.

وی تصریح کرد: مشکلات ناشی از تحریم های هنوز تمام نشده و آمریکا این سیاست ظالمانه و ضد حقوق بشر خود را ادامه می دهد و تا زمانی که تحریم ها برداشته نشود، کشور در شرایط جنگ اقتصادی قرار دارد.

وی ادامه داد: ایران به برجام به عنوان یک توافق بین المللی پایبند است و در این زمینه وزیر خارجه ایران سخنگوی نظام و دولت است ، بنا بر این اعتبار وزیر خارجه نباید مخدوش شود ، آنچه که از سوی وزارت خارجه اعلام می شود، موضع نظام جمهوری اسلامی است و پیام ما به دنیا این است که به جای توجه به سخنان برخی جریان های سیاسی در خصوص برجام ، مواضع رسمی ایران را از مقامات رسمی و مسئول در این زمینه دریافت کنند.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: آمریکایی ها گلوگاه های اقتصادی ایران را شناسایی کرده و از این طریق به کشور فشار آورده اند، به نحوی که در مطالعات خود اعلام کردند که باید امکان ورود کالاهای تجملی را فراهم و از ورود کالاهای اساسی ممانعت کنیم تا مردم دچار مشکلات اساسی شوند و به خیابان‌ها بریزند.
جهانگیری اظهار داشت: این سئوال اکنون برای مردم ایجاد شده که چرا داروهای ضروری کمیاب است اما ماشین های لوکس وارد می شود با این که دولت از لحاظ قانونی نمی توانست واردات برخی کالاها را ممنوع کند با این وجود از ورود برخی کالاها جلوگیری شد که همین موضوع سئوالات و هجمه هایی را متوجه دولت کرد.

جهانگیری بازدهی عملکرد اقتصاد مقاومتی در استان‌ها را خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: پروژه های خوبی در این زمینه تعریف شده و با وجود مشکلات کشور توانست از این اوضاع سخت عبور کند به طوری که رشد کارگاه های صنعتی در ۹ ماهه امسال بالای ۱۰.۸ درصد بود و حتی ریزش شغلی بهار امسال با وجود کرونا کمتر از بهار ۹۸ بود به نحوی که در بهار سال گذشته در بخش صنعت و کشاورزی یک میلیون و ۴۰۰ هزار ریزش شغلی ایجاد شد و این در حالی بود که این میزان در بهار امسال به یک میلیون نفر کاهش یافت.

وی ادامه داد: در تابستان ریزش شغلی در بخش صنعت تقریبا صفر شد و صنعت و کشاورزی کشور که جهت گیری اصلی اقتصاد مقاومتی به این سمت بود، توانست در شرایط کرونا استقامت کند.
جهانگیری با تاکید بر افزایش خدمات به آسیب دیدگاه از کرونا دید، افزود: وقتی سفر تعطیل می شود، بسیاری از شغل ها ریزش می کند و بسیاری از کارهای خدماتی دچار مشکل می شود و تبعات خود را دارد و کرونا مشاغل خدماتی را بیش از سایر شغل ها تحت تاثیر قرار داد.
جهانگیری ادامه داد: تامین مالی کشور در زمان تحریم یک موضوع مهم بود و یکی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی است و در راستای کاهش اتکای بودجه به نفت بود که یک تصمیم گیری راهبردی در این زمینه انجام شد که اوایل اسفند از ۵۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه کشور که هزینه شد، ۹ هزار میلیارد تومان از محل درآمد نفت بود ضمن اینکه امسال تا این مقطع ۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه اقتصادی تخصیص یافته و روند عمرانی کشور متوقف نشد که این نیز از برکات اقتصاد مقاومتی است.
وی یادآرو شد: وقتی نفت ما را نخریدند، به دنبال راه های مختلف رفتیم و مدعیان پرادعا که فقط به دنبال فضاسازی بودند، حتی نتوانستند یک بشکه نفت برای ما بفروشند و ما با دور زدن تحریم ها نفت را  فروختیم و پول آن را با ده ها ریسک و خطر به دست آوردیم و تا این لحظه یک دلار از پول نفت تلف نشده و یک بابک زنجانی کوچک هم به وجود نیامد زیرا همه دقت ها لحاظ شد.
معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه رشد اقتصادی که در دوران اقتصاد مقاومتی در کشور محقق شد، حرکت به سمت تحقق اهداف عدالت اجتماعی و حمایت از اقشار ضعیف را از مهمترین سیاست های اقتصادی دولت عنوان کرد و گفت: سعی دولت بر این بوده تا وضع مردم در شرایط جنگ اقتصادی بدتر نشود و روزهای پایانی سختی ها در حال سپری شدن است، همه مدیران دستگاه ها باید این آمادگی را داشته باشند تا با اعمال سیاست های مناسب ، اثرات تحریم ها بر زندگی مردم را کاهش دهند که در این زمینه نهادهای حمایتی برنامه های ویژه ای را در دستور کار قرار داده اند.

وی در خصوص کرونا، نظر ستاد ملی مقابله را در این زمینه محور همه برنامه ها دانشت و گفت: سلامت مردم در این زمینه در اولویت اول قرار دارد و کاهش تبعات اقتصادی نیز اولویت بعدی است و دولت تمام سعی خود را برای واردات واکسن مورد تایید وزارت بهداشت انجام داده و جریان واردات واکسن در حال انجام است، واکسن داخلی نیز در ماه های آینده آماده توزیع می شود تا در کوتاه ترین زمان ممکن شهروندان کشور واکسینه شوند.

بهره برداری از خط انتقال آب خلیج فارس به استان یزد

معاون اول رییس جمهوری همچنین در خصوص استان یزد اظهار داشت: یزدی‌ها همواره برای حل مشکلات راهکاری موثری دارند و از این رهگذر به نتایج مطلوب نیز رسیده اند و صبوری و قناعت از مهمترین شاخص‌های اخلاقی و زمینه ساز توسعه در این استان بوده است.
جهانگیری تامین آب را مهمترین مسئله استان یزد دانست و افزود: مردم این استان در زمان های گذشته قنات های زیادی را حفر کرده اند و قدر آب را به خوبی می دانند و در روزهای آینده با بهره برداری خط انتقال آب خلیج فارس به یزد بخشی از مشکل تامین آب صنایع این استان رفع می شود و دولت تلاش می کند تا از طریق خطوط مختلف مشکلات مقابل روی تامین آب در این استان رفع شود.

وی تصریح کرد: جهت گیری توسعه استان یزد باید به سمت صنایع کم آب خواه باشد که در این زمینه توسعه صنایع دانش بنیان از راهکاری ها موثر و جایگزین در این زمینه است و دولت نیز از توسعه این صنایع در استان حمایت می کند.

جهانگیری یزد را از پایگاه های مهم صنعت نساجی ایران دانست و گفت: در زمینه صنعت نساجی علاوه بر تولید پارچه باید در زمینه توسعه کارخانه های تولید پوشاک نیز بیش از پیش فعالیت شود تا یزد به قطب زنجیره کامل صنعت نساجی کشور تبدیل شود.

معاون اول رییس جمهوری در ادامه برنامه سفر یک روزه خود به استان یزد که وزیر نیرو نیز حضور داشت، چهار طرح مهم و بزرگ در حوزه آب و برق  در شهرستان‌های خاتم، ابرکوه، میبد، اردکان و یزد به صورت همزمان از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح کرد.

در این مراسم مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی مرور ، قطعه اول و دوم خط لوله آبرسانی به شهرهای میبد و اردکان ، سد مخزنی هرات و تاسیسات وابسته و  خط ۲۳۰ کیلوولت ابرکوه - اسمالون مورد بهره برداری قرار گرفت.
معاون اول رئیس جمهور در آیین بهره برداری از طرح های صنعت آب و برق استان یزد گفت: اکنون به نقطه ای رسیده‌ایم که مانند صنعت نفت و گاز در زمینه انتقال آب نیز در کشور خطوط طولانی ایجاد شده که نمونه آن طرح انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است.

اسحاق جهانگیری اظهار داشت: با وجود همه محدودیت هایی که دولت از نظر منابع مالی و ارزی با آن مواجه بوده، طرح های بزرگی در وزارت نیرو و سایر حوزه ها اجرا شده و تحریم و جنگ اقتصادی نتوانست مانع جریان عمرانی کشور شود.

وی تصریح کرد: هم اکنون هر هفته مانند دهه فجر انقلاب، به طور متمرکز طرح های مهم و تاثیرگذاری با حجم سرمایه گذاری و اشتغالزایی قابل توجه در حوزه وزارت نیرو افتتاح می شود و جریان تولید و سرمایه گذاری با افت و خیزهایی که به همراه داشته به مسیر خود ادامه داده، البته کشور نیازمند انجام کارهای بزرگتر و جدی تر است.
وی بیان کرد: کارگروه سازگاری استان‌ها با بی آبی تشکیل شده و در این راستا تدوین سند در مرحله اول و اجرای دقیق آن در مرحله دوم باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد و استانداران باید در جلسات به افراد صاحب نفوذ و مدیران استان توضیحات لازم را ارائه کنند و از همه ظرفیت ها برای اجرای این سند استفاده شود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین تاکید کرد: در فرهنگ ما قطع کردن آب شرب شهروندان قابل قبول نیست و باید استانداران و دیگر مسولان نسبت به این گونه موضوعات حساسیت ویژه داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: آب مایه حیات است و باید از تاسیسات آن حفاظت شود و این قابل پذیرش نیست که برخی به خاطر مشکلات، جریان آب شرب را مورد تهدید قرار دهند. 

وزیر نیرو هم نیز در این آیین و در هفته چهل و چهارم پویش هر هفته الف . ب . ایران اظهار کرد: در سال ۹۹ با هدف به ثمر رساندن ۳۵۰ طرح با اعتبار ۵۰ هزار میلیارد تومان این پویش آغاز شد.

رضا اردکانیان عنوان کرد: با احتساب طرح های آب و برق که امروز در یزد افتتاح شد، تاکنون ۲۹۴ طرح با سرمایه گذاری ۶۶ هزار میلیارد تومان از ابتدای سال جاری در قالب این پویش وارد مدار بهره برداری شد.
اردکانیان  ۱۳ سد مخزنی، ۱۱ شبکه زهکشی آب، ۱۰ طرح آبرسانی شهری، هشت تصفیه خانه آب، ۱۰ تصفیه خانه فاضلاب، آبرسانی به هزار و ۲۵۰ روستا، احداث و افتتاح هشت واحد نیروگاهی و ارتقای توان نیروگاه های موجود با ۳۰ واحد نیروگاه مقیاس کوچک و ۲۵ نیروگاه تجدیدپذیر و برق رسانی به ۲۸۸ روستا را از جمله این طرح ها برشمرد.
وی ادامه داد: وعده وزارتخانه ساخت ۵۰ پروژه ساز و کار بود که تا امروز ۵۳ مورد آن به بهره برداری رسید که از آن جمله می توان به یکپارچه سازی شرکت های آب شهری و روستایی اشاره کرد که با تجمیع امکانات مالی، تجهیزات و منابع انسانی ، سرعت بیشتری در خدمت رسانی به ویژه در روستاها ایجاد شد.

بهره برداری از سد خوانسار هرات پس از ۱۱ سال

سد خوانسار هرات با حجم مخزن ۲۴ میلیون متر مکعب بعنوان نخستین سد استان یزد در مراسمی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و رضا اردکانیان وزیر به صورت ویدئو کنفرانس در شهرستان خاتم آبگیری شد.

 عملیات ساخت این سد که مطالعات آن در سال ۱۳۶۹ انجام شده بود، از سال ۸۸ آغاز شد که پس از سال ها فراز و نشیب تکمیل و  آبگیری شد. 

این سد علاوه بر تامین حقابه های کشاورزی منطقه، به میزان ۲ میلیون متر مکعب تامین آب شرب و یک میلیون متر مکعب آب صنعت منطقه را تامین می کند.

جهانگیری در این مراسم گفت: ساخت سد در یزد یک آرزو بوده زیرا مردم این استان اهمیت آب را به خوبی می دانند، از پیمانکار و همه کسانی که در اجرای سد مخزنی خوانسار و مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی میبد و خطوط اول و دوم آبرسانی به میبد و اردکان تلاش کردند، قدردانی می کنم.

معاون اول رییس جمهوری پس از این برنامه راهی شهرستان مهریز شد و  مرحله نخست بندرخشک پیشگامان یزد را افتتاح کرد، این مرکز اقتصادی در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار احداث شده و شامل شرکت تعاونی، سردخانه ۱۵ هزار تنی و دو باب انبار ۱۰ هزار متر مربعی است.

این مرکز برای ۷۰ نفر به صورت مستقیم و ۷۰۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده و برای راه اندازی آن ۲۷۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.

بندرخشک پیشگامان یزد ۴۵ هزار سهامدار دارد و قرار است در فازهای بعدی گلخانه هیدروپونیک ۱۲۰ هکتاری، شرکت حمل و نقل توانمند کشوری، محل دپوی کالا و انبارها آن نیز مورد بهره برداری قرار گیرد.

راه‌آهن ایران به دریای مدیترانه متصل می‌شود

معاون اول رییس جمهوری  در این مراسم با بیان اینکه راه آهن ایران تقریبا به کل دنیا متصل است، ابراز امیدواری کرد با راه‌اندازی راه‌آهن بصره به شلمچه و سپس بازسازی خط ریلی در سوریه، راه آهن جمهوری اسلامی ایران به دریای مدیترانه متصل شود.

 اسحاق جهانگیری در آیین بهره‌برداری از فاز اول بندر خشک پیشگامان یزد افزود: باید با اتخاذ تدابیر مناسب در جهتی حرکت کنیم که کشورهای بزرگ همسایه که به آب راه‌های‌ بین‌المللی دسترسی ندارند برای صادرات و واردات کالا از ظرفیت ایران استفاده کنند.

وی تاکید کرد: باید فرصت و ایده بندر خشک برای کشور پهناوری مثل ایران که فاصله مرزها طولانی است و حجم صادرات و وارد بالایی دارد، تقویت شود.

معاون اول رییس جمهوری با اشاره به صادرات ۱۰۰ میلیون تنی و واردات ۳۰ میلیون تنی کالا در طی دوره ۱۱ ماهه تحریم‌ها بدون نفت خام و میعانات گازی، گفت: میزان صادرات و واردات ایران در سال های آینده توسعه می یابد.

جهانگیری ادامه داد: باید مرکزی درست کنیم تا تشریفات گمرکی ترخیص کالاها با سهولت انجام و برای رسیدن به کشتی در بندر آماده شود.

وی با اشاره به حجم ۴ میلیون تنی کالاهای اساسی و ۳ میلیون تنی کالاهای غیراساسی در بنادر کشور، تصریح کرد: باید بندر خشک به پس کرانه‌ای برای ترخیص کالا تبدیل شود تا از هزینه های ارزی تحمیلی به واردکنندگان کاسته شود.

آمریکا در ارتباط با ایران مسیر منطق را جایگزین تحریم کند

معاون اول رییس جمهوری در دیدار با نخبگان، جوانان، برگزیدگان و فعالان سیاسی، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی استان یزد گفت: دولت آمریکا باید این مهم را بپذیرد که رویکرد اعمال تحریم‌های ظالمانه در ارتباط با ایران اثرگذار نیست و باید مسیر منطق و عقلانیت را در پیش گیرد.

اسحاق جهانگیری گفت: آمریکا با هدف فروپاشی و به زانو درآوردن ایران سخت ترین تحریم ها به اجرا درآورد که کمتر کشوری در جهان در مقابل این تحریم ها می توانست مقاومت کند، هدف آنان این بود تا ۲۲ بهمن با این فشارها و تحقیر ایران، ما را پای میز مذاکره بکشانند و امتیازات مورد نظر خود را بدست آورند، اما ملت ایران با تحمل سختی های زیاد در این مدت، ثابت کرد که به تحقیر تن در نمی دهد.

وی ادامه داد: با تدابیر دولت و نظام و بردباری همه مردم، تحریم های ظالمانه به روزهای پایانی خود نزدیک می شود و ملت ایران از این گردنه دشوار نیز سربلند عبور خواهد کرد، اگر چه کشور در این مدت با مشکلات متعددی مواجه شده اما در همین سختی ها دستاوردهای ما کم نبوده و میزان اتکای ما به بودجه نفتی به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.

جهانگیری یادآور شد: از بودجه ۵۷۰ هزار میلیارد تومانی کشور حدود یک سوم آن از نفت باید محقق می شد اما درآمد نفت کشور تنها ۹ هزار میلیارد بود با این وجود امور کشور با تمامی سختی هایی که در مقابل آن قرار داشت، مدیریت شد.

وی اتحاد و همدلی را مهمترین نیاز کنونی کشور و رمز موفقیت در برابر سختی ها دانست و گفت: تمامی نیروهای اثرگذار و کسانی که ایران را دوست دارند باید با مشارکت خود در عرصه های مختلف به پیشبرد اهداف کشور کمک کنند که تجلی این مشارکت در انتخابات است و در صورتی که انتخاباتی با مشارکت کم در کشور برگزار شود، مشکلات ما کم نخواهد شد بلکه دشمنان را به افزایش فشار بر ایران ترغیب می کند.

افتتاح کتابخانه مرکزی یزد، شرکت در نشست ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی ، افتتاح چهار طرح مهم در حوزه آب و برق، بهره برداری از بندر خشگ پیشگامان، بازدید از نمایشگاه صنایع دستی و اشتغال روستایی از دیگر برنامه های سفر معاون اول رییس جمهوری به استان یزد بود.

به گزارش ایرنا یزد، چهارمین استان صنعتی کشور و نخستین استان در امنیت سرمایه گذاری و بهشت سرمایه گذاری ایران محسوب می‌شود که افزون بر سه هزار واحد تولیدی در این استان فعالیت دارد.

استان یزد در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری مرکز ایران، مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی است به گونه ای که استقبال گردشگران خارجی در سال‌های اخیر از این مقصد گردشگری چند برابر افزایش یافته و صنعت گردشگری نیز به عنوان یکی از محورهای مهم توسعه استان مد نظر مسئولان قرار گرفته است.
استان یزد  ۲ هزار ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت ۷۴۳ هکتار با مساحت حریم پنج هزار هکتار است که به عنوان نخستین بافت تاریخی شهری ایران، ۱۸ تیر ۹۶ در چهل و یکمین اجلاس کمیته میراث بشری سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در شهر کراکوف لهستان به ثبت جهانی رسید.

استان یزد دارای ۱۰ شهرستان و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت است.