حجت الله غلامی روز یکشنبه در حاشیه سومین جلسه مناسب سازی استان اصفهان در گفت و گو با ایرنا افزود: این سه شهر تازه تاسیس برای اجرای این مهم انتخاب شدند تا الگویی برای سایر شهرها باشند.
وی ادامه داد: کارت تردد معلولان برای تمامی افرادی که اداره کل بهزیستی معرفی میکند توسط شهرداری اصفهان تا پایان سال صادر میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان بیان کرد: سامانه حمل و نقل معلولان توسط شهرداری اصفهان ارائه و در جلسات آینده مورد بررسی قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: یکی از مباحث حایز اهمیت استفاده معلولان از ناوگان حمل و نقل عمومی است که مقرر شد امکانات لازم فراهم شود.
غلامی تصریح کرد: از جمله ایراداتی که در ایستگاههای بی آرتی برای سوار و پیاده شدن معلولان وجود داشت به شهرداری ابلاغ تا ایستگاهها را برای معلولان مناسب سازی کنند.
وی با بیان اینکه برای مناسب سازی ایستگاههای بی آرتی شهر اصفهان حدود سه میلیارد تومان اعتبار نیاز است،خاطرنشان کرد: همچنین برای راه اندازی سامانه حمل و نقل توسط شهرداری ۲۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: مقرر شد در سرویسهای بهداشتی استان و مجموعه پارکها یک سرویس خاص برای معلولان در نظر بگیرند.
وی ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزیهای صورت گرفته بخش قابل توجهی از موانعی که سر راه معلولان در بخشهای مختلف وجود دارد برطرف شود.
غلامی بیان کرد: به لحاظ حساسیت موضوع چهارمین جلسه ستاد مناسب سازی استان تا پایان سال برگزار خواهد شد تا بتوانیم در ایام نوروز خدمات بیشتری را به معلولان ارائه دهیم.
اکنون ۱۲۰ هزار معلول در بانک اطلاعاتی بهزیستی استان ثبت شدند که این تعداد یک پنجم آمار معلولان در استان است و پیش بینی میشود که دست کم ۵۰۰ هزار فرد معلولان در استان ساکن باشند.
از مجموع معلولان زیرپوشش بهزیستی اصفهان ۲۸ هزار نفر معلول جسمی حرکتی و ۲۳ هزار نفر معلول ذهنی هستند.
براساس آخرین بررسیهای صورت گرفته دست کم سه هزار و ۷۰۰ خانوار دارای ۲ تا پنج فرزند معلول در استان سکونت دارند.