عباس پورمیدانی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: این مزرعه که چرخه فعالیت آن طی سالهای گذشته در فازهای مقدماتی شروع شده بود در سالجاری توانست با استحصال خاویار به صورت رسمی وارد میدان تولید شود.
وی افزود: با تکمیل شدن تمام فازهای این مزرعه تمام مکانیزه سالانه ۲۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و یک تن خاویار با کیفیت بسیار مرغوب در آن تولید و به بازارهای صادراتی عرضه خواهد شد.
وی ادامه داد: این مزرعه از بهترین و مجهزترین مزارع پرورش ماهیان خاویار کشور به شمار میآید و دومین مزرعه در قم است که بهره برداران آن توانستهاند ماهیان خاویاری را در بالاترین سطح کیفیت پرورش دهند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: برای راهاندازی این مزرعه ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری شدهاست و ۱۵ تن به صورت مستقیم و غیر مستقیم در آن مشغول به کار هستند.
وی بیان کرد: مجهز بودن این مزرعه به جدیدترین سیستمهای پرورش ماهیان خاویاری باعث شدهاست تا تولید محصول در آن با کمترین میزان مصرف آب و سایر نهادهها صورت گیرد.
وی ادامه داد: تمام تجهیزاتی که در این مزرعه مکانیزه به کار رفته، در عین کیفیت بسیار بالا، ساخت داخل بوده و از طریق شرکتهای ایرانی تامین شده است.
تولید آبزیان در قم اعم از ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری، تیلاپیا و ماهی سفید در حدود ۲۵۰ باب استخر دومنظوره ذخیره آب کشاورزی صورت میگیرد.
نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.