مراد خادم روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: با آغاز کوچ بهاره تنها عشایری میتوانند در مناطق ییلاقی خارج از استان سمنان استقرار داشته باشند که کارت تردد و شناسایی داشته باشند.
وی ادامه داد: در صورت نداشتن کارت تردد و شناسایی از استقرار عشایر در استان محل کوچ ممانعت میشود.
وی اضافه کرد: تمام عشایر استان سمنان که دفترچه عشایری دارند باید برای دریافت کارت تردد و شناسایی اقدام کنند و پس از مهلت گفته شده دفترچههای عشایری دیگر اعتبار و ارزشی ندارد.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان اظهار داشت: با جایگزین شدن این کارت به جای دفترچه های قبلی ارائه هر نوع خدمات به جامعه عشایری در کشور هدفمند خواهد شد.
وی تصریح کرد: ۱۳ شرکت تعاونی عشایری در استان سمنان وجود دارد و عشایر استان میتوانند با مراجعه به شرکتهای تعاونی نسبت به درخواست و دریافت کارت شناسایی و تردد عشایری اقدام کنند.
خادم خاطرنشان کرد: بیشترین استقبال از دریافت کارت شناسایی و تردد عشایری در استان سمنان مربوط به عشایر شهرستانهای میامی و گرمسار و کمترین استقبال مربوط به شهرستان مهدیشهر است.
وی یادآور شد: ۸۸ درصد عشایر میامی و ۴۲ درصد عشایر شهرستان مهدیشهر کارت شناسایی و تردد عشایری دریافت کردند.
خادم اظهار داشت: سه هزار و ۱۸۱ خانوار عشایر استان سمنان را تشکیل میدهند که از این تعداد یکهزار و ۸۰۰ خانوار کارت شناسایی و تردد دریافت کردند.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان گفت: ضرورت دارد عشایر برای بهرهمندی از خدمات هر چه سریعتر نسبت به دریافت کارت هوشمند عشایری اقدام کنند.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند.