مراد خادم روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: با پرداخت کامل ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۷۵ متقاضی معرفی شده به بانک ۱۳ هزار و ۶۶۰ راس دام پروار میشوند که در مجموع ۳۰۰ تن به تولید گوشت قرمز استان افزوده میشود.
وی بیان کرد: تسهیلات ۷۰ میلیارد ریالی از محل بند ب ماده ۵۲ قانون دامی از محل درآمدهای صندوق توسعه ملی به مناطق کمبرخوردار پرداخت میشود.
خادم تصریح کرد: بیش از ۴۶ میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال از مجموع ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل بند ب ماده ۵۲ قانون دامی سهمیه استان سمنان به عشایر پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: پرونده برخی معرفی شدگان به بانک به مبلغ ۲۱ میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال در دست برسی است و به زودی تسهیلات این متقاضیان پرداخت میشود.
وی اظهار داشت: عشایر سربازان بیادعا در عرصه تولید هستند که بدون استفاده از خدمات و امکانات شهری در دل طبیعت برای رزق حلال و تامین امنیت غذایی کشور تلاش میکنند و پرداخت تسهیلات برای این قشر نقشی مهم در رونق و جهش تولید و بهبود معیشت آنان دارد.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان گفت: ۹۰ درصد از درآمد عشایر از محل دامداری و دامپروری حاصل می شود و تامین نقدینگی به حفظ و ماندگاری عشایر، تامین امنیت غذایی و اشتغالزایی کمک میکند.
با همکاری مجلس شورای اسلامی و با اجرای بند ب ماده ۵۲ قانون دامی، از محل درآمدهای صندوق توسعه ملی یک درصد معادل حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد ریال به عنوان سرمایه در گردش برای توسعه فعالیت های دامپروری به عشایر کشور در نظر گرفته شده است.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند.