به گزارش ایرنا، استانداری مازندران روز یکشنبه طی بخشنامهای به تمامی دستگاههای اجرایی استان ابلاغ کرد که با توجه به محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور و از جمله در مازندران و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی به منظور ریشهکن کردن بیماری کووید ۱۹، واحدهای اقامتی دستگاههای دولتی استان در ایام نوروز امسال، حق پذیرش مسافر را ندارند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری مازندران روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به وضعیت شکننده این استان در برابر بیماری کووید-۱۹، گفت که در راستای مقابله با همهگیری ویروس کرونا، واحدهای اقامتی در دستگاههای دولتی از پذیرش مسافر منع شدند.
رقیه صفری تاکید کرد: این بخشنامه تکلیفی حاکمیتی برای تمامی دستگاه های دولتی و مجموعه های اقامتی آن است و تا عادی شدن شرایط اجتماعی و ریشه کن شدن ویروس کرونا، همچنان ادامه خواهد داشت.
وی اظهار داشت که سفر به مازندران در ایام نوروز امسال الزاماتی دارد که اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دستوراالعمل مربوط به این امر را به بخش خصوص و واحدهای اقامتی استان اعلام کرده است.
مازندران دارای ۵۸ مجموعه اقامتگاههای دولتی و بخش خصوصی با ظرفیت ۱۲ هزار نفر شب است.
برپایی ستاد تسهیل سفر در مازندران
ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران نیز چندی پیش از برپایی ستاد تسهیل سفر در استان پس از یک سال وقفه خبر داد و اعلام کرد که نوروز امسال سفر به استان مازندران با شرایط خاص و الگوهای جدید، برقرار است.
بر اساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی ستاد مقابله با کرونا اجازه فعالیت واحدهای گردشگری و همچنین برقرار بودن سفر را صادر کرده است و بر همین اساس استان مازندران می تواند همانند سنوات گذشته برای پذیرایی از مهمانان نوروزی ستاد تسهیلات سفر را برقرار کند و به ارایه خدمات نوروزی به گردشگران و مسافران بپردازد.
مهم ترین شرطی که برای ورورد گردشگران به استان مازندران در نوروز ۱۴۰۰ وضع شده است، مسافرت به شکل رزور اقامتگاه پیش از سفر است و بر این اساس تمامی گردشگران و مسافران به هر شکل که می خواهند نوروز ۱۴۰۰ به مازندران سفر کنند باید دارای برگه رزرم اقامتگاه های گردشگری شامل هتل ، مسافرخانه ، اقامتگاه بومگردی ، مهمانسرا و یا دیگر اقامتکاه های رسمی باشند.
طبق گزارش های رسمی متولیان گردشگری مازندران ، ویروس کرونا در موج نخست که تا اردیبهشت ماه امسال ادامه داشت حدود ۵۸۰ میلیارد تومان تنها در بخش لغو رزرو به مجموعه های گردشگری استان خسارت زد و حدود ۱۵ هزار نفر از افرادی را که به صورت مستقیم در این مجموعه ها مشغول کار بودند ، بیکار کرد. برآوردهای غیررسمی میزان خسارت کرونا در ماه های اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ به بخش گردشگری مازندران را بیش از ۲ هزار میلیارد تومان نشان می دهد.
بر اساس گزارش ستاد خدمات سفر، مازندران در تعطیلات نوروز ۹۷ میزبان ۱۵ میلیون نفر شب مسافر بود که این میزان نسبت به ایام تعطیلات نوروزی سال ماقبل آن، ۳۱ درصد بیشتر بود اما در نوروز ۹۹ به طور کامل به تعطیلی کشانده شد.
استان مازندران از ۲۹ بهمن سال گذشته با شناسایی ۲ بیمار مشکوک در بابل کرونایی شد. گردشگری نخستین بخش اقتصادی استان بود که پس از شیوع کرونا از اوایل اسفند ماه به تعطیلی رفت در حالی که ماه های اسفند و فروردین تامین کننده بیش از ۵۰ درصد درآمد بخش گردشگری استان محسوب می شود.
هم اکنون نیز ۴۷۶ بیمار مشکوک به ویروس کرونا در این مراکز بستری هستند که از این تعداد ۱۱۳ نفر با علایم حاد تنفسی در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند. بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ بیمار مشکوک به ویروس کرونا در جمعیت زیرپوشش این واحد دانشگاهی شناسایی شدند و هماکنون ۱۵۱ بیمار نیز در مراز درمانی بستری هستند. از مجموع بیماران، ۳۷ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.