به گزارش روز یکشنبه معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، حمیدرضا کمال آبادی فراهانی مدیرعامل این شرکت دانشبنیان تولید و طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی گفت: تجهیزاتی مانند آسیاب گلولهای، سیارهای، مخلوط کننده یا توربو میکسر، در کنار طراحی و ساخت راکتورها، مخازن تحت فشار، ساخت و تعمیر مبدل های حرارتی بخشی از تولیدات این شرکت به شمار میرود.
این فعال فناور درباره ساخت قطعههای صنعتی از آلیاژهای مهم و راهبردی اظهار داشت: عمده این آسیابها بر پایه نیکل، کبالت و تیتانیوم برای ریز کردن مواد استفاده می شود. البته آسیاب نانو می تواند مواد را تا ابعاد کمتر از نانومتر آسیاب کند.
وی درخصوص قابلیت آسیاب تمامی مواد دارای قابلیت خردایش گفت: موادی که برای آسیاب استفاده میشوند، ۲ دسته هستند. فلزات با توجه به قابلیت چکشخواری، خرد نمیشوند، اما موادی مانند اکسید فلزات یا برخی از عناصر خاکی، از قابلیت خردشدن توسط این تجهیزات برخوردارند.
کمال آبادی، از کاربردهای متنوع و گوناگون این تجهیزات در حوزههای گوناگون تحقیقاتی و صنعتی گفت و افزود: در روزهای نخست که آسیب ها را تولید کردیم با دامنه کاربرد آنها آشنا نبودیم و مهم ترین کارکرد آنها در حوزه شیمی بود، اما با تولید ایران ساخت، دامنه این تجهیزات به حوزه های گوناگون پژوهشی، آزمایشی و صنعتی گسترش یافت.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان خاطرنشان کرد: این تجهیزات در ابعاد صنعتی، مورد استفاده معادن، صنایع فولاد و پتروشیمی قرار میگیرند. شرکتها داروسازی نیز پیشرفت های خوبی داشتهاند و بسیاری از داروهای آهسته رهش و با قابلیت جذب بالا از این تجهیزات استفاده کرده اند.
این فعال فناور، درباره تولید دستگاه مخلوط کن توربو با کاربردهای فراوان در صنایع داروسازی و پزشکی، اظهار داشت: در بسیاری از حوزههای دیگر که به یکسانسازی اندازه دانه بندی ذرات نیاز است، به کمک صنایع و آزمایشگاهها آمد. با توجه به اینکه میکسر سه بعدی در یکدست سازی داروها بسیار مفید است و دوز یکسانی از ماده موثره دارویی را تقسیم بندی میکند، این تجهیزات مورد استقبال درخور توجه صنایع دارویی قرار گرفت.
کمالآبادی به ارتقای آسیبهای بلوطی با قابلیتهای فناورانه اشاره کرد و گفت: این دستگاهها که به طور هم زمان، کار میکس و آسیاب را انجام میدهند در آسیاب و مخلوط کردن مواد اولیه با ویژگیهای خاص به کار میآیند.