احمدرضا خسروی یکشنبه در وبینارآموزشی ملی مدیریت مصرف آب و برق و نقش خانواده که با شعار محوری زنان، مدیران آب و غذا و انرژی و با حضور بانوان شاغل در کلیه دستگاه های اجرایی کشور برگزار شد، افزود :باید برای صرفه جویی در مصرف انرژی برنامه های آموزشی تدوین شوند و بانوان و خانواده محور این آموزش ها باشند.
وی ادامه داد: مصرف بهینه آب و برق باید به یک فرهنگ تبدیل شود و در این میان نقش بانوان و نقش خانواده بسیار تاثیرگذار است اما باید توجه داشت که ابزارهای فرهنگی و آموزشی بیش از توصیه های روزمره در مصرف بهینه انرژی تاثیرگذار است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس با بیان اینکه آموزش مصرف بهینه ویژه طبقه و قشر خاصی نیست و همه باید از آموزش مصرف بهینه استقبال کنند، گفت: ما باید این پرسش را مطرح کنیم که آیا در خانواده خودمان مصرف بهینه انرژی رعایت می شود، هرکسی باید سهم خود را در مصرف بهینه بپذیرد و برای آموزش دیدن و آموزش دادن در این عرصه تلاش کند.
خسروی افزود: نظر به اهمیت صرفه جویی آب و انرژی در حفظ منابع، سرمایه های ملی و محیط زیست و تاثیر بسزای خانواده ها و به ویژه مادران و بانوان در ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و برق برگزاری این وبینار ضروری و برنامه ریزی لازم برای اجرای اثربخش آن در دستورکار قرار گرفت و مقرر شد این دوره آموزشی قبل از فرارسیدن ایام نوروز و ایام خانه تکانی باشد تا نحوه مصرف صحیح انرژی و آب توسط خانواده رعایت و مدیریت شود.
این مقام مسئول، با بیان اینکه مصرف بهینه انرژی و آب هم جنبه عملی و اجرایی و هم جنبه روانی دارد، افزود: بسیاری از افراد در خانواده ممکن است بر اثر وسواس و اختلالات روانی دچار پر مصرفی آب و برق باشند که لازم است در این زمینه نهادهای مسوول به میدان بیایند و موضوع را کالبد شکافی کنند.
خسروی بیان کرد: وسواس در مصرف بی رویه نقش و سهم بسزایی در پرمصرفی برق و آب دارد و اگر بتوان آن را درمان یا کنترل کرد قطعا در رسیدن به مصرف بهینه تاثیر گذار است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس با بیان اینکه مخاطبان این وبینار عمدتا بانوان شاغل در وزارت نیرو،شرکت های آب و برق و سایر دستگاه های اجرایی کشوربودند گفت: حدود چهار هزار نفر از بانوان در این وبینار مخاطب بودند و آموزش لازم به آنان ارائه شد و امید است این افراد بتوانند آموزش ها و پیام های صرفه جویی را به خانواده منتقل کنند، ایده آموزش به بانوان و خانواده در قالب فرهنگ سازی است و انتخابی دقیق و هدفمند است.
رییس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در استان فارس اضافه کرد: شناسایی زنان توانمند در تولید محصولات فناورانه، ایفای نقش زنان در مدیریت بهینه مصرف آب، برق و انرژی و توسعه فناوری، شناسایی چالشهای پیش روی زنان در تولید صنعتی محصولات،تجاری سازی محصولات فناورانه و جذب مشارکت سرمایهگذاران، توانافزایی زنان در مدیریت داراییهای فکری از مهمترین دستاوردهای مورد انتظار برنامه های آموزشی است که در این وبینار دنبال می شود.
خسروی همچنین گفت: در این وبینار یک روزه شرکت کنندگان با مفاهیمی چون محورهای سواد آبی و مفهوم چرخه آب ، سرانه مصرف آب و انرژی ، راهکارها و روش های مدیریت مصرف آب و برق ، بررسی مصرف انرژی در ایران و مقایسه آن با جهان، تاثیر تولید انرژی الکتریکی بر محیط زیست و معرفی پویش خانه تکانی آشنا شدند.
وسواس و اضطراب عاملی برای پر مصرفی انرژی و آب
مدیر کل امور دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس نیز در این وبینار بر لزوم توسعه آموزش های تخصصی برای بانوان و خانواده و هدفمند کردن آموزش ها برای رسیدن به صرفه جویی و مصرف بهینه آب و برق در خانواده تاکید کرد و ابراز داشت : وسواس و اضطراب نقش بسیار زیادی در مصرف بی رویه انرژی دارد، دستگاه های مسوول باید این موضوع را آسیب شناسی کنند و با ارائه خدمات مشاوره و روان درمانی در جهت کاهش و کنترل وسواس در خانواده ها که شامل زنان و مردان و همه اعضای خانواده می شود تلاش کنند.
سیده معصومه دستغیب در ادامه گفت: سلامت روان موضوعی است که باید محور آموزشها برای مصرف بهینه انرژی باشد، نباید آسیب های وسواس و اختلالات روانی را در این زمینه نادیده گرفت و از کنار آن به آسانی گذشت ، اختلالات روانی به طور مستقیم در مصرف بی رویه انرژی تاثیر دارد و این موضوع خاص بانوان نیست و می تواند شامل همه افراد شود اما خانواده و بانوان در این میان باید بیشتر دیده شوند و برای آن برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به اینکه تاثیر روز افزون منابع انرژی در شکل گیری و رشد فرآیندهای اقتصادی و نیز ضرورت بهره برداری از این منبع باارزش غیر قابل انکار است گفت: شناسایی و مطالعه عوامل تاثیرگذار بر مصرف انرژی هر روز در جامعه پررنگ تر می شود. در این بین، نقش بانوان در مدیریت مصرف انرژی، از اهمیت خاصی برخوردار است. چرا که زنان می توانند نقطه شروع اصلاح مصرف انرژی باشند و با طرح الگوی مناسب برای مصارف خانگی، الگویی فراگیر را در جامعه مطرح کنند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس، صرفه جویی و مصرف بهینه را یک ارزش در جامعه دانست و گفت: امر به صرفه جویی و مصرف بهینه امر به معروف است؛در جامعه ما دامنه امر به معروف بسیار محدود دیده شده است ، در حالیکه امر به معروف باید به درستی تبیین شود، صرفه جویی در انرژی و آب برای اصلاح رفتارها است، صرفه جویی در آب و برق اکنون در خانواده ها به یک دغدغه تبدیل نشده است، بزرگترین دغدغه زمانی است که خانواده میخواهد قبض آن را پرداخت کند در حالی که پیش از آنکه هزینه های مصرف بی رویه به خانواده تحمیل شود باید آنها دغدغه مصرف بهینه داشته باشند.
مدیر کل امور دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس اضافه کرد: مصرف اضافی برق و آب و انرژی در تخریب محیط زیست اثر می گذارد از این رو ترویج روزافزون فرهنگ استفاده بهینه از حامل های انرژی بین قشرهای مختلف مردم و خانواده حائز اهمیت است.
این وبینار با همکاری امور زنان و خانواده وزارت نیرو ، مرکز آموزش های تخصصی صنعت آب و برق ، اموربانوان و خانواده استانداری فارس و شورای هماهنگی صنعت آب و برق استان فارس به صورت مجازی برگزار شد.