محمود قنبری روز یکشنبه در نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان شمالی اظهار داشت: ۲۰۰ تن سیب و ۴۰۰ تن پرتقال تنظیم بازار وارد بازار می شود تا مردم از لحاظ تامین میوه شب عید به قیمت مناسب دغدغه نداشته باشند.
وی با بیان اینکه در سردخانه های داخل استان نیز سیب ذخیره شده است افزود: سازمان جهاد کشاورزی و صنعت و معدن و تجارت نیز با برگزاری نشستی قیمت و نحوه توزیع این سیب ها را مشخص می کنند تا این سیب ها نیز پس از قیمت گذاری وارد چرخه توزیع شود.
وی با اشاره به این که یکی از دلایل افزایش قیمت میوه دلالان هستند اظهار داشت: تا دست دلال ها از بازار کوتاه نشود قیمت های میوه واقعی نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: ۷۰درصد از میوه تنظیم بازار با قیمت مصوب در آخر اسفند ماه و بقیه آن در فروردین سال آینده توزیع می شود.
قنبری با بیان این که هم اکنون بیش از هزار تن موز قیمت مناسب توسط تعاونی های مرزنشین وارد استان شده است اظهار داشت: گروهی را مشخص کرده ایم تا نیاز استان را بررسی و قیمت موز را تعیین کنند و سپس تعاونی های مرزنشین می توانند مازاد آن را در استان های دیگر به فروش برسانند.
وی با اشاره به مشکلات پیازکاران استان و پیاز مازادی که در استان رسوب شده است نیز اظهار داشت: ۱۱هزار تن پیاز در استان فروش نرفته و باقیمانده است که امکان صادرات آن ها نیز به علل نبود سرتینگ و بسته بندی مناسب وجود ندارد و در کمیته ای که درمورد موز تصمیم گیری می شود این موضوع نیز بررسی شود.
میوه تنظیم بازار امسال نصف سال قبل است
سرپرست معاونت امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت و معدن و تجارت نیز در این نشست اظهار داشت: امسال میوه تنظیم بازار به میزان نصف سال قبل وارد شده است.
مهرداد داودزاده گفت: در مورد تامین میوه شب عید مشکلاتی وجود داشت که نبود مباشر خرید یکی از آن هاست.
وی افزود: به علل پرداخت نشدن مطالبات مباشران میوه در سال های گذشته کسی به همکاری نبود.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون ۲۰۰ تن سیب و ۴۰۰ تن پرتقال تامین شده است سیب وارد سردخانه ها شده و پرتقال نیز تا پایان هفته وارد استان می شود.
کاهش قدرت خرید میوه مردم
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: قدرت خرید مردم میوه مردم کاهش یافته است.
سیدجواد سیدالموسوی افزود: برآورد کارشناسان ما از بازار با استفاده از تناژ مصرف شده میوه در ماه های اخیر نشان می دهد قدرت خرید میوه نصف سال قبل است ومردم به سمت خرید میوه کیلویی می روند نه سبدی و در این مورد نیز باید تصمیم گیری شود.
وی خاطرنشان کرد: با این وجود باید کارشناسی شود که آیا میوه بازار پاسخگوی نیاز مصرف کننده هست یا نه و در هر حال بهتر است ۷۰درصد میوه امسال و بقیه فروردین سال آینده به بازار تزریق شود.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.
بیشتر جمعیت این استان در بخش کشاورزی و باغداری فعالیت دارند.