تهران – ایرنا – تارنمای سی بی اس نیوز نوشت: با گذشت یک سال از همه گیری ویروس کرونا در آمریکا، از هر ۱۰ شهروند این کشور، چهار نفر دچار مشکلات شدید اقتصادی شده اند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نتیجه پژوهش فراگیر مرکز پیو در ایالات متحده نشان داده است که نزدیک به نیمی از بزرگسالان شاغل گفته اند که این همه گیری، دستیابی آنان را به اهداف مالی دشوارتر کرده است و این میزان برای شهروندان با درآمد پائین، تا ۵۸ درصد افزایش یافته است.

یکی از این اهداف، بازنشسته شدن بوده، به گونه ای که نزدیک به یک چهارم شهروندان با سن بالای ۵۰ گفته اند که موعد بازنشستگی خود را در پی گسترش همه گیری ویروس کرونا به تاخیر انداخته یا قصد دارند به تاخیر اندازند.

همچنین چهار تن از هر ۱۰ شهروند آمریکا گفته اند که پرداخت دستمزد و درآمد آنان دچار وقفه شده یا به تاخیر افتاده و یا با فردی که چنین مشکلی دارد زندگی می کنند.

براساس پژوهش موسسه پیو؛ درآمد و دستمزد بر از بین رفتن مشاغل تاثیر گذاشته است، به گونه ای که نیمی از کارگران با درآمد پائین، شغل و منبع درآمد خود را از دست داده اند، در حالی که یک سوم کارکنان با درآمد بالا، دچار چنین وضعی شده اند.

بر اساس داده های پیو، میلیون ها شغل با درآمد پائین در اقتصاد دو شاخه شده ایالات متحده که بیشترین بخش آن از سال گذشته در پی توقف مسافرت ها و بسته شدن مراکز سرگرمی و خوراک، به فعالیت مجازی روی آورده، از بین رفته است.

هم زمان بخش بزرگی از کارکنان حرفه ای و آموزش دیده در حوزه هایی مانند فناوری، حقوق یا مالی و دارایی، توانسته اند به شغل خود به صورت غیرحضوری ادامه دهند. بر اساس یک تحلیل، احتمال ادامه فعالیت کارکنان دارای دستمزد بالا به صورت دورکاری، ۶ برابر کارکنان دارای دستمزد پائین است.

 این واقعیت نابرابری در داده های مرتبط به هزینه نیز بازتاب یافته است. در حالی که احتمال کاهش قابل توجه درآمد شهروندان آمریکایی با دستمزد اندک، زیاد برآورد شده، احتمال کاهش هزینه های زندگی آنان کمتر از دیگران است.

ویروس کرونا که عامل بیماری «کووید- ۱۹» است در میانه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ماه ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین پیدا شد.

دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، رد این ویروس را پیش از این تاریخ رسمی گرفته و نتایج پژوهش شان را در نشریه "بیماری‌های عفونی بالینی" منتشر کرده‌اند.این پژوهشگران پس از یازده ماه، با بررسی نتایج قبلی، ۳۹ نفر را در سه ایالت آمریکا شناسایی کرده‌اند که دو هفته قبل از اعلام رسمی چین، در خون شان پادتن کرونا وجود داشته است. اولین مورد کرونا در آمریکا ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ یعنی سه هفته بعد از اعلام چین شناسایی شد.

شرکت فایزر آمریکا روز ۱۹ ابان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که این شرکت به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.

شرکت "مادرنا"ی آمریکا هم روز دوشنبه ۲۵ آبان ماه ۹۹ اعلام کرد که واکسن تولیدی این شرکت برای کرونا تا حدود ۹۵ درصد موثر بوده و ایمنی ایجاد کرده است.

دانشگاه آکسفورد انگلیس نیز نتایج مرحله آزمایش انسانی واکسن کرونا تولیدی خود را اعلام کرده که براساس آن این واکسن تا ۷۰ درصد باعث جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹می‌شودو در صورت بالا بردن دُوز می‌تواند تا ۹۰ درصد نتیجه‌ بخش باشد.

با ساخته شدن واکسن کرونا در تعدادی از کشورها، واکسیناسیون گسترده آغاز شده است. واکسیناسیون علیه کرونا در ۱۴ دسامبر ۲۰۲۰ در میان کادر درمانی در آمریکا شروع شد که بیشترین شمار مبتلایان به کرونا را در جهان به خود اختصاص می‌دهد.

گزارش های خبری نشان می‌دهد در حال حاضر در اکثر کشورهای ثروتمند و پیشرفته طرح واکسیناسیون علیه ویروس کرونا آغاز شده است.

پیش‌تر سازمان بهداشت جهانی ضمن هشدار در خصوص احتمال بروز شکاف میان کشورهای فقیر و غنی نسبت به در دسترس بودن واکسن کرونا هشدار داده بود.

آمریکا با آمار کلی حدود 30 میلیون مبتلا، بیش از 500 هزار کشته و مرگ روزانه نزدیک به 2 هزار شهروند، در صدر کشورهای آسیب دیده از کرونای جهان قرار دارد.