به گزارش ایرنا، حمید رضا آبایی روز یکشنبه در حاشیه نشست بررسی مشکلات و راهکارهای ترخیص کالا با اشاره به اهمیت تغییر ماهیت عملکردی بنادر گفت: تغییر ماهیت بندر انزلی از آهن آلات به غلات موجب شد این بندر تحت تاثیر شرایط حاکم بر نگهداشت غلات قرار گیرد و در این راستا دستگاههای نظارتی و حاکمیتی به دنبال یافتن راهکاری مناسب برای تسهیل در امور حمل و نقل غلات از مجتمع بندری انزلی هستند.
وی تاکید کرد : به منظور ایجاد تعامل، همسویی و یکپارچگی در تصمیمات مذاکراتی با مقامات استانی انجام شد که با درایت مسئولان استانی مشکلات موجود مورد بررسی قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد : سرعت ورود و خروج کالا از بندر انزلی بسیار مهم است به همین منظور باید معضلات اجرایی موجود شناسایی و تصمیمات درست برای رفع آن اتخاذ شود.
آبایی گفت : مشکلات و معضلات بانکی، استاندارد، قرنطینه، دامپزشکی و نحوه صدور پروانه های گمرکی و ترخیص کالا از محدوده گمرکی، عدم ترخیص این کالا و نحوه برخورد با این کالاهای بررسی و تصمیمات لازم به تناسب مباحث اتخاذ می شود.
وی ابراز امیدواری کرد : با حضور بیش از پیش و دستوراتی که در خصوص فرآیند ورود، نگهداشت و خروج کالاهای اساسی بویژه غلات تدوین و مشخص شده اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان بویژه انزلی مشکلات احصاء و در جهت رفع آنها اقدام شود.
وی خاطر نشان کرد: پس از اعلام رئیس دادگستری و دادستان مقرر شد ظرف دو هفته کلیه فرآیندها و مشکلات و مسائل واکاوی و دستگاههای مجاور نسبت به تدوین فرآیند و تعیین مشکلات و معضلات اقدام کنند تا بتوانیم در قالب پنجره ای واحد مسائل و مشکلات را با هم به اشتراک گذاشته و در صورت نیاز قوانین اصلاح و بازنگری شوند.
مدیر کل بنادر و دریانوردی گیلان یادآور شد: امید است که در سال جاری با همت، همبستگی و یکپارچگی که امروز شاهد آن هستیم بتوانیم فرآیند ورود و خروج کالا به ویژه غلات را از بندر انزلی تسهیل کنیم.
در این نشست رئیس کل دادگستری گیلان هم به بررسی مشکلات و راهکارهای ترخیص کالا از گمرک پرداخت و اظهار داشت : ماهیت کالای ورودی به گمرک بندرانزلی در سال های اخیر تغییر کرده و فرآیندهای ترخیص که متناسب با ماهیت کالاهای جدید باشد در گمرک به درستی اعمال نشده است.
حجت الاسلام حمزه خلیلی تصریح کرد: شرایط نگهداری مواد خوراکی از قبیل غلات، متفاوت است لذا باید امکانات و تجهیزاتی متناسب با آن ایجاد شود.
وی بر بکارگیری روش ها و تجهیزات نوین در گمرک تاکید کرد و افزود :ماموریت هر یک از دستگاه ها در فرآیند کمرگی مشخص است و دستگاه قضایی مدیرانی را که ترک فعل کنند مورد تعقیب قرار می دهد.
وی با اشاره به لزوم استقرار آزمایشگاه در بندرانزلی به منظور نمونه برداری سریع از کالاهای خوراکی و پرهیز از ارسال نمونه به آزمایشگاه های سایر شهرها، خاطر نشان کرد: در شرایطی که مردم به اقلام ضروری از جمله غلات نیاز مبرم دارند و این کالاها با ارز دولتی به کشور وارد می شود، نباید به دلیل سهل انگاری، کالاها در انبارها متروکه شده و بعضا فاسد و غیر قابل استفاده شود.
دادستان مرکز گیلان نیز با اشاره به اینکه طولانی شدن روند نگهداری کالاهای اساسی در انبارهای گمرک بندرانزلی و انجام نمونه برداری و آزمایش آنها گفت : این امر موجب فساد و متروکه شدن کالا می شود و بعد از متروکه شدن کالا در گمرک، مسئولیت فروش و ساماندهی آن برعهده سازمان اموال تملیکی می باشد.
سید مهدی فلاح میری از مدیران دستگاه های مسئول خواست تا بر زیر مجموعه خود نظارت کافی داشته باشند و تصریح کرد: زیرساخت نگهداری کالا و پیش بینی لازم برای تامین ارز باید توسط وارد کننده به درستی انجام گیرد تا شاهد از بین رفتن کالا بعد از ورود به گمرک نباشیم.
وی به تشکیل کمیته نظارت بر توزیع کالاهای اساسی در دادسرای مرکز استان گیلان نیز اشاره کرد و افزود: غلات و نهاده های دامی از کالاهای ضروری محسوب می شوند که کمبود آن موجب افزایش قیمت کالاهای اساسی خصوصا مرغ و گوشت می گرد.
فلاح میری با بیان اینکه به دلیل مدت و نحوه نگهداری، آزمایش و نظردهی شاهد فساد حجم زیادی از کالا در گمرک هستیم تصریح کرد: باید پنجره واحدی بین سازمان بنادر، گمرک، اداره استاندارد، دامپزشکی و وارد کننده وجود داشته باشد تا واردات و فروش نهاده ها به کشور به سرعت انجام شود.
در این نشست ریاست کل دادگستری استان گیلان، دادستان کل و معاونین و مدیران کل دستگاههای همجوار با گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان اموال تملیکی، استاندارد، دامپزشکی و جهاد کشاورزی و فرمانده منطقه چهارم نیروی دریایی کشورحضور داشتند.