فرماندار پاکدشت در آئین بهرهبرداری از این طرحها گفت: منطقه توچال پاکدشت، مهمترین کانون بحران سیلاب شهرستان است که ساماندهی آن از دیرباز مورد توجه اداره کل منابع طبیعی آبخیزداری استان تهران بوده است.
مهدی یوسفی جمارانی افزود: شهرستان پاکدشت از ۶ حوزه آبخیز برخوردار است که در طول سالهای اخیر ۱۰ هزار مترمکعب عملیات آبخیزداری در ارتفاعات شمالی آن انجام شده است.
وی هزینه اجرای طرحهای آبخیزداری پاکدشت را بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: با اجرای طرحهای آبخیزداری، سطح مناطق سیلخیز منطقه تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کرده و اراضی کشاورزی پایین دست مشروب و منابع آبهای زیرزمینی تقویت میشود.
یوسفی جمارانی با اشاره به اهمیت حوزه آبخیز روستای توچال گفت: حوزه آبخیزداری توچال، یکی از حوزههای بحرانی پاکدشت به مساحت ۶ هزار هکتار است که تنها با ۲۰ میلیمتر بارندگی در این حوزه، دبی پیک سیلابی، ۵۰ متر مکعب آب تولید میکند که این حجم آب، به راحتی یک کامیون با بار سنگ را جابجا میکند.
وی تصریح کرد: در طول رودخانه توچال که محور خروجی سیلاب این حوزه است، تعداد ۷ کف بند، بیش از ۳۰۰ سازه خشکهچین کوچک در آبراهههای فرعی و ۱۲۰ مورد سد گابیونی و سنگ ملاتی احداث شده است.
فرماندار پاکدشت اظهار داشت: طرحهای آبخیزداری پاکدشت در قالب ۶ هزار ۵۰۰ متر مکعب سازه سنگ ملات، هزار و ۵۰۰ متر مکعب گابیونبندی و ۲ هزار مترمکعب خشکه چین اجرا شده است.
وی یکی از عوامل تخریب کنندگی سیل را سرعت آن دانست و افزود: هدف از ایجاد سازههای آبخیزداری کنترل و مدیریت سیلاب است و این سازهها همچون سرعتگیر عمل کرده و جلوی خشونت و سرعت سیل را میگیرد تا خسارات ناشی از آن کاسته شود.
وی گفت: در حال حاضر بر اساس وضعیت شش حوزه آبخیز شهرستان، اقداماتی نظیر نصب سازههای مکانیکی، بیومکانیکی، بیولوژیک و ایجاد پوشش گیاهی در آن انجام میشود.
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۵
تهران- ایرنا- همزمان با هفته منابع طبیعی و با حضور مسوولان استانی و شهرستانی، طرحهای آبخیزداری شهرستان پاکدشت روز یکشنبه در منطقه توچال افتتاح شد.