علیاصفر مونسان یکشنبه شب در آیین "شب فرهنگی ایران - قزاقستان" در گرگان، گردشگری را یکی از راه های نزدیکی بین کشورها دانست و اظهار داشت: گردشگری عامل تبادل پیام صلح و مودت بین ملت ها است و از طریق آن مردم ضمن آشنایی با جوامع و آداب و رسوم گوناگون، فرهنگ کشور خود را به نقاط دیگر دنیا منتقل می کنند.
وی توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه را جزو اصول راهبردی ایران دانست و گفت: بر اساس این سیاست، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تلاش می کند زمینه رونق گردشگری با اولویت فرهنگی را فراهم کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به اشتراکات فرهنگی و تاریخی ایران و قزاقستان اشاره کرد و گفت: این وزارتخانه آمادگی دارد برای تقویت روابط ۲ کشور، برگزاری جشنواره های مشترک سالانه فرهنگی را به شرط داشتن چشم انداز بلند مدت در دستور کار خود قرار دهد.
مونسان در ادامه به دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: در افزون بر ۷.۵ سال اخیر بیش از ۴۸۰ هتل و ۲ هزار و ۲۰۰ واحد بومگردی در کشور به بهره برداری رسید.
وی کشاورزی، معدن و صنعت را شاخه های جدید گردشگری اعلام کرد و گفت: دولت تلاش کرد با توجه به فراهم بودن زیرساخت های کافی و جاذبه های متعدد، این بخش ها را توسعه داده و با معرفی ظرفیتهای موجود از آن برای رونق اقتصادی بیشتر مناطق گوناگون کشور استفاده کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین توسعه گردشگری منطقهای را دیگر اولویت این وزارتخانه دانست و گفت: با ارائه چند الگو برای رونق این بخش به گردشگری استانهای مرزی از جمله گلستان توجه بیشتری خواهد شد.
سفیر قزاقستان در ایران هم در این مراسم با اشاره به روابط تاریخی تهران و آستانه گفت: تاریخ نشان داده روابط دو کشور در همه بخشهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برادرانه و عمیق است.
اسخت اورازبای با اشاره به سکونت گروهی از قوم قزاق در ایران از سالیان دور گفت که قزاقستان مهمانپذیری و اقامت هموطنان خود در خاک ایران را فراموش نمیکند.
استان گلستان با یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت علاوه بر خواهرخواندگی با منگستائو و فعالیت سرکنسولگری قزاقستان در گرگان قرابتهای دیگری هم با این کشور دارد چرا که ۱۵۰۰ خانوار قزاق با جمعیتی قریب به شش تا هشت هزار نفر از گذشتههای دور در گرگان ساکن هستند.
استاندار گلستان هم در این مراسم گفت: با توجه به ظرفیتهای مختلف گلستان به خصوص در زمینه کشاورزی، این استان میتواند مناسبات تجارت خود را با قزاقستان گسترش دهد.
هادی حقشناس اظهار داشت: تلاش می کنیم فروردین سال آینده اولین پرواز گلستان - اکتائو را به عنوان عامل زیرساخت توسعه روابط دو کشور راهاندازی کنیم.
وی با اشاره به سکونت افزون بر صدساله گروهی از قوم قزاق در گرگان گفت: زندگی مسالمت آمیز قزاق ها با سایر ساکنان گلستان نمادی از صلح و آزادی در این استان و نشانه احترام متقابل ایران به سایر ادیان و ملل است.
وی تاکید کرد: تلاش می کنیم از همه ظرفیتهای گلستان از جمله خطوط ریلی، هوایی و دریایی برای تقویت روابط ایران با قزاقستان استفاده کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فردا در برنامه افتتاح متمرکز ۳۰۸ پروژه مرمت بناهای تاریخی، میراث فرهنگی و مذهبی کشور که به صورت ویدئو کنفرانس از سوی رییس جمهوری بهره برداری میشود شرکت خواهد کرد.
از مجموع این طرح ها ۱۴ پروژه متعلق به گلستان است که برای حفظ، احیا و مرمت آن ها ۲۴۰ میلیارد ریال هزینه شد.
همچنین با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فردا دوشنبه ۵۱ پروژه گردشگری و صنایع دستی دیگر گلستان افتتاح و یا عملیات ساخت آن آغاز خواهد شد.
افتتاح سه هتل، یک هتل آپارتمان، سه مجتمع گردشگری، سه واحد پذیرایی سنتی، سه دفتر خدمات مسافرتی، ۱۶ اقامتگاه بومگردی، چهار مزرعه گردشگری و هفت خانه مسافر با سرمایه گذاری ۲۱ میلیارد و ۲۱۱ میلیون ریالی بخش خصوصی و ایجاد ۵۹۱ فرصت شغلی از جمله پروژه های قابل بهره برداری فردا در این استان است.
گلستان ۴۵۲ واحد گردشگری شامل ۲۳ هتل، ۶ هتل آپارتمان، پنج مُتل، ۱۰۱ واحد اقامتی بومگردی، ۲۰۱ خانه مسافر، ۱۴ مهمانپذیر، پنج پانسیون، ۴۴ واحد پذیرایی، ۲۲ سفره خانه سنتی، ۷۵ دفتر خدمات مسافرتی، یک مجتمع تفریحی گردشگری، یک مزرعه گردشگری و چهار موسسه آموزش گردشگر دارد.
مجمموع تختهای واحدهای گردشگری گلستان هفت هزار و ۳۱۴ تخت در هزار و ۹۲۴ اتاق با ظرفیت پذیرش ۲۴ هزار و ۵۹۵ نفر روز و اشتغال ۲ هزار و ۳۶۰ نفر است.
گلستان با مناطق گردشگری، تفریحی، میراث فرهنگی و صنایع دستی گوناگون دارای افزون بر ۷۰۰ اثر ثبت ملی و ۲ اثر شامل برج آجری گنبدکاووس و بخشی از جنگلهای هیرکانی در فهرست آثار جهانی است.