فرهاد مرادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال ۱۰۴ پرونده حقوقی در محاکم قضایی برای رفع تصرف عرصههای منابع ملی (مرتع) در این شهرستان تشکیل شد که تاکنون ۴۳ فقره با ۲۴ هکتار مساحت رفع تصرف و به منابع ملی بازگردانده شد.
وی اضافه کرد: انجام فعالیتهای آموزشی و ترویجی، جذب همیار طبیعت طرحی مهم و اساسی است که در راستای عمل به فرامین مقام معظم رهبری برای حفاظت و حراست از عرصههای منابع طبیعی اجرا میشود.
رییس اداره منابع طبیعی آبخیزداری دهگلان گفت: فرهنگ سازی و حفاظت از منابع طبیعی در جامعه نیازمند کمک رسانه ها هستیم، چون همه اقدامات صورت گرفته در این حوزه در راستای حفظ منابع طبیعی است و منافع آن به خود مردم میرسد.
وی با بیان اینکه امسال ۶ فقره آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی و مرتعی دهگلان رخ داد که نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد کاهش یافته است گفت: تخریب و تعرض به منابع طبیعی ظلم به مردم جامعه و نسل های آینده است، نیروهای حفاظتی این سازمان با زمین خواری و تخریب و تصرفات اراضی منابع طبیعی برخورد می کند.
رییس منابع طبیعی و آبخیز داری دهگلان گفت: مشارکت مردم در اجرای طرح های منابع طبیعی و آبخیزداری از مهمترین اولویت هاست چرا که مشارکت مردم تاثیر زیادی در حفاظت از جنگل ها و مراتع دارد، بدون مشارکت مردم حفظ منابع طبیعی امکان پذیر نیست.
مرادی افزود: در سال های اخیر با توجه به فعالیت های فرهنگسازی و اطلاع رسانی، سطح آگاهی عمومی مردم نسبت به عرصه های طبیعی احساس مسئولیت بیشتری نسبت به گذشته دارند، و شاهد کاهش تخریب، تصرف و آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی شهرستان هستیم.
وی اظهار داشت: خاموش نشدن کامل بقایای آتش روشن شده از سوی گردشگران در جنگل ها و مراتع، اختلاف های محلی و آتش زدن پسماند مزارع کشاورزی از عوامل مهم آتش سوزی های امسال در عرصه های طبیعی بوده است.
وسعت منابع ملی و طبیعی (مراتع) دهگلان ۸۰ هزار هکتار است و مراتع این شهرستان شامل مراتع درجه یک و درجه ۲ و درجه سه و سنگلاخی در ۲ بخش مرکزی و بلبان آباد قرار دارند.