محمد صادق معتمدیان روز دوشنبه در نشستی با اعضای هیات رئیسه اتاق اصناف مشهد و برخی مدیران اقتصادی خراسان رضوی افزود: باید مشکلات صنوف در شرایط کنونی جمع بندی و راهکارها برای حل مشکلات به دستگاههای ملی اعلام شود.
وی اضافه کرد: بسته ویژه خسارتهای وارده ناشی از شیوع کرونا به بخش گردشگری و اصناف خراسان رضوی در حال تهیه است و باید طی نامه ای وضعیت متفاوت مشهد به دلیل وابستگی آن به اقتصاد گردشگری تشریح و از مسوولان در سطح ملی اتخاذ رویکرد ویژه به بنگاه های اقتصادی این شهر به ویژه اصناف درخواست شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی در ماههای گذشته وضعیت نامناسبی از لحاظ شیوع کرونا داشت اما با تعاملات صنوف و مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی، خوشبختانه وضعیت این استان به ویژه مشهد به شرایط به نسبت مناسبی رسیده است.
معتمدیان با قدردانی از اصناف در خصوص همراهی آنها با برنامه ها و سیاستهای ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: گزارشهای زیادی از رعایت پروتکلهای بهداشتی و شیوه نامه های مربوط به آن توسط واحدهای صنفی در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شده که شایسته قدردانی است.
وی اضافه کرد: تحریمهای اعمال شده بر کشورمان، ظالمانه ترین و بی سابقه ترین فشارها بر یک ملت در طول تاریخ بشریت بوده که مشکلات اقتصادی را به وجود آورده است.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به مقاومت سرسختانه مردم برای عبور از فشارهای ناشی از تحریمهای اقتصادی گفت: در شرایط کنونی خدمات رسانی به مردم به ویژه اقشار کم درآمد و آسیب پذیر، لازم است.
معتمدیان افزود: سیاست کلی ستاد مقابله با کرونا در کنار گروه بندی مشاغل در شهرهای با رنگ بندیهای مختلف، در ابتدا کنترل بیماری کووید ۱۹ بود اما در نقاطی که کرونا شیوع کمتری داشت با فشار بیشتر و مضاعف بر اصناف مخالفت شد.
وی ادامه داد: برای شهرهایی مانند مشهد که وضعیت بهتری نسبت به شیوع کرونا دارند در شرایط کرونایی باید در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی، ملاحظات لازم برای فعالیت صنوف و معیشت مردم را نیز در نظر گرفت.
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: اقتصاد شهری مانند مشهد و بخشی از اقتصاد استان وابسته به گردشگری است و نیمی از اقامتگاههای کشور در شهر مشهد واقع شده است که از کرونا آسیب زیادی دیده است.
معتمدیان افزود: اصناف بخشی از مردم هستند و با صاحبان صنوفی که با سیاستهای مقابله با کرونا همراهی کردند باید همراه بود اما با کسانی که اقدام به احتکار کالا و گرانفروشی می کنند نیز باید قاطعانه برخورد کرد.
وی با اشاره به تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر کاهش یا توقف مسافرتها در ایام پایانی سال و عید نوروز ادامه داد: اسفندماه دوران پرترددی است و مسوولان کشور چاره ای جز اتخاذ سیاست اعمال محدودیت برای فعالیت صنوف ندارند لذا باید از عادی انگاری در خصوص بیماری کووید ۱۹ اجتناب کرد که این مهم همراهی و مساعدت صاحبان صنوف و مردم را می طلبد.
او اضافه کرد: برای پیشگیری از شیوع کرونا باید بر روی تبلیغات پیشگیرانه فعالیت بیشتری انجام گیرد که در این زمینه نیازمند همراهی اصناف و هشدارهای متعدد به مردم به منظور جلوگیری از عادی انگاری هستیم.
بنا بر آخرین اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون یک میلیون و ۶۸۹ هزار و ۶۹۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۹۳ تن از مبتلایان طی ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۶۰ هزار و ۶۸۷ تن رسیده است.