سنندج‌­ ‌‑ ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: امسال از محل صندوق توسعه ملی هشت میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار به اجرای ۲ طرح شاخص در زمینه حفاظت و صیانت از جنگل‌های زاگرس در استان اختصاص یافت.

سعدی نقشبندی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: یکی از این طرح‌ها، پروژه گیاه‌پزشکی شامل پایش، پیش آگاهی، پیشگیری، کنترل و مبارزه یک نفره بود که در سطح پنج هزار و ۲۰۹ هکتار با اعتبار پنج میلیارد ریال در دست اجراست.

وی افزود: این طرح در حوضه آبخیز گاران و زریبار مریوان در قالب مبارزه با آفت جوانه‌خوار بلوط و گیاه نیمه انگلی لوارنتوس بصورت قرارداد یک نفره منعقد شده است و طی آن مراحل پایش و شناسایی عرصه‌های جنگلی آلوده به آفت جوانه خوار بلوط به دلیل شروع زودهنگام بهار در دست اقدام است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: عملیات مکانیکی مبارزه با گیاه نیمه انگلی لوارنتوس هم در مناطق جنگلی آلوده از بهمن آغاز شده و در مراحل پایانی است.

نقشبندی تامین و جایگزینی سوخت‌های مناسب را دیگر طرح صیانت از جنگل‌ها اعلام و اظهار داشت: این طرح در روستاهایی که تا چند سال آینده امکان استفاده از گاز طبیعی را ندارند، به اجرا در آمد.

وی اضافه کرد: از محل صندوق توسعه ملی، سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال برای تهیه ۴۴ دستگاه آبگرمکن خورشیدی برای ۴۴ خانوار واجد شرایط ساکن در روستاهای «برده‌رشه» و «دوپلوره» واقع در حوضه آبخیر گاران مریوان که بصورت دایمی در طول سال در روستا سکونت دارند، خریداری و نصب شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: تاکنون ۵۱ دستگاه آبگرمکن خورشیدی در روستاهای فاقد گاز طبیعی نصب شده است.

نقشبندی گفت: در زمینه پیش آگاهی و کنترل آفت و بیماری های گیاهی ۹ هزار و ۱۵۰ هکتار و گشت و مراقبت در سطح یک میلیون و ۶۶۷ هزار و ۷۲۵ هکتار از عرصه های طبیعی استان اجرا و ۹ کیلومتر کمربند حفاظتی ایجاد شده است.

از  مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصه‌های منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان هستند.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.