مدیر کل بهزیستی استان مرکزی در حاشیه این آیئن در جمع خبرنگاران گفت: این مراکز به استناد بند چهارماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و درراستای خدمت رسانی بهتر وآسان تربه جامعه هدف و مددجویان بهزیستی از سوی بخش خصوصی تشکیل شدهاند.
«زهرا امینی» افزود: اولویت فعالیتهای بهزیستی، ارائه خدمات مطلوب با تشکیل مراکز مثبت زندگی و یا همان مراکز خدمات بهزیستی است که مزایای زیادی نسبت به سایر موسسات دارد و به شکل غیردولتی اداره میشود.
وی یادآورشد: ۱۵۰ نیروی مددکار روانشناس و متخصصان اجتماعی در این مراکز در سطح استان به صورت دولت الکترونیک و محله محور فعالیت میکنند که این امر باعث شده تا جامعه هدف به شکل آسانی از خدمات بهزیستی در نقاط مختلف استان بهرهمند شوند.
مدیر کل بهزیستی استان مرکزی بیان داشت: موسسان ۴۲ مرکز مثبت زندگی از افراد تحصیل کرده هستند که از اعتبارات شخصی خود، به شکل داوطلبانه برای تشکیل این مراکز استفاده میکنند.
امینی با بیان اینکه این مراکزخانواده محور است و بهزیستی موظف است ۲۲ فعالیت تعریف شده را از طریق آنها ارائه دهد، اظهار داشت: در این مراکز همچنین برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و معلولیتها، فعالیتهای مختلفی برای آحاد مردم به ویژه مشاورههای ژنتیک و پیشگیری از طلاق انجام خواهد شد.
مدیر کل بهزیستی استان مرکزی، ارائه آموزشهای مختلف در خصوص نحوه زندگی مطلوب و ارتقای خدمات اجتماعی به جامعه هدف سازمان بهزیستی را از دیگر وظایف این مراکز عنوان کرد.
امینی با بیان اینکه فعالیت بیشتر مراکز مثبت زندگی در مناطق حاشیه شهر است، گفت: ایجاد این مراکز درمناطق حاشیهای، مسیر دسترسی خدمات به مددجویان را آسان کرده وجامعه هدف میتوانند از این خدمات بهرهگیری کنند.
وی اظهار داشت: ۱۶مرکز مثبت زندگی در سطح شهرستان اراک فعالیت دارد و حداقل یک مرکز در شهرستانهای کوچک استان ایجاد شده و بهزیستی به ازای هر ۴۵۰ پرونده، مجوز فعالیت یک مرکز را صادر کرده است.
بر اساس اطلاعات سایت اینترنتی بهزیستی کشور، مرکز خدمات بهزیستی (مثبت زندگی)، مرکزی غیردولتی است که براساس بند ۴ ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت پس از کسب پروانه فعالیت، مجموعهای از خدمات سازمان بهزیستی را در بستر فناوری اطلاعات در راستای بهتر زیستن آحاد جامعه ارائه مینماید.
صاحب امتیاز این مرکز؛ شخص حقیقی یا حقوقی است که پس از طی مراحل پیشبینی شده در این دستورالعمل، موفق به دریافت موافقت اصولی و سپس پروانه فعالیت از سازمان بهزیستی میشود.
۶۵هزار توانجو در استان مرکزی از خدمات بهزیستی استفاده میکنند.