به گزارش ایرنا، استعفای سرمربی جوان مازندرانی استقلال یعنی محمود فکری یک بار دیگر پرونده سرمربیگری او را ناتمام گذاشت و سبب شد که فکری باز هم با حاشیه از یک تیم دیگر جدا شود. استعفای فکری که از نگاه فوتبالیها و حتی هواداران استقلال در حقیقت برکناری او بود و پس از مذاکره با مدیران باشگاه برای حفظ احترام فکری به شکل استعفا و با توفق طرفین انجام شد، صرفا جدا شدن یک سرمربی استقلالی از باشگاه استقلال در کمتر از یک فصل نبود، بلکه جنبه شخصی و حرفهای آن برای فکری تکرار یک فرآیند ناتمام و نیمهکاره سرمربیگری دیگر است که به کارنامه سرمربیگری او ضمیمه شده است.
سرمربی جویباری مستعفی استقلال تهران که در فصل جاری چند هفته با استقلال صدرنشین جدول هم شده بود، خیلی زود در بند حاشیهها افتاد و همین حاشیهها نیز روی عملکرد تیمش اثر گذاشت و در نهایت ناچار به جدایی از تیم محبوبش شد. فکری تا پیش از جدا شدن از نساجی جایی بین سرمربیهای پرحاشیه فوتبال ایران نداشت و معمولا جدا شدنهایش از تیمها یا کنار گذاشته شدنهای او به دلیل حضورش در لیگ دسته یک فوتبال کمتر به چشم میآمد. با این حال عملکرد تقریبا مثبتی که در برخی از تیمها از خود به جا میگذاشت سبب میشد به عنوان یکی از سرمربیهای آیندهدار فوتبال کشور معرفی شود.
این سرمربی مازندرانی یک بار فرصت حضور در لیگ برتر با نفت مسجدسلیمان را پیدا کرده بود، اما به سرمربیگری در لیگ یک ادامه داد تا این که با بحرانی شدن شرایط نساجی در لیگ نوزدهم و جدایی محمدرضا مهاجری از نماینده مازندران، به درخواست کادر مدیریتی نساجی از هفته بیستم لیگ نوزدهم سرمربی نساجی شد و عملکردی درخشان از خود به جای گذاشت. اما چند روز پیش از آغاز لیگ بیستم و در حالی که بازیکنان کمتر شناخته شدهای را از لیگ یک به نساجی جذب کرد، تیم استان خود را رها کرد و با حاشیههای فراوان از نساجی جدا شد و به تیم محبوب خود پیوست. اما حضورش در استقلال نیز به یک فصل نکشید.
پس از جدایی فکری از نساجی، انتقادهای زیادی به او بابت رها کردن تیمی که با آن یک فصل دیگر قرارداد داشت مطرح شد و حتی به دلیل رضایت ندادن باشگاه نساجی بابت این جدایی، فکری به پرداخت ۲.۲۵ میلیارد تومان خسارت به نساجی محکوم شد. حالا نیز جداییاش از استقلال پیش از پایان قرارداد او بهانهای است تا نگاهی به کارنامه سرمربیگری او و جدا شدناش از تیمها پیش از پایان قرارداد حرفهای بیندازیم. موضوعی که به نظر میرسد با توجه به حضور پنج ساله فکری در دنیای سرمربیگری، برای وجهه حرفهای او زیانآور است.
هشت تیم در پنج سال
ثبات نداشتن دوران سرمربیگری فکری در تیمهای مختلف سبب شده او طی حدود پنج سال سکان هدایت هشت تیم مختلف را بر عهده بگیرد. فکری که بیشتر عمر فوتبالیاش را با لباس استقلال گذرانده، از حدود ۱۳ سال پیش با پذیرفتن سرمربیگری شیرینفراز کرمانشاه وارد عرصه مربیگری شد. اما پس از مدت کوتاهی به عنوان دستیار در کادر فنی استقلال قرار گرفت.
مدتی بعد به عنوان سرمربی به شیرینفراز برگشت و این بار پس از یک فصل سرمربیگری در این تیم کرمانشاهی، به این نتیجه رسید که برای سرمربی شدن زود تصمیم گرفته و بهتر است چند سال در کسوت مربی و دستیار در تیمهای مختلف تجربه کسب کند. به همین دلیل دوباره به عنوان دستیار روی نیمکت استقلال نشست و تصمیم گرفت به جای سرمربیگری بیشتر به کسب تجربه در کنار مربیان باتجربه بپردازد و به ترتیب در مس کرمان، صبای قم و استقلال دستیار سرمربی شد تا این که بعد از چند سال کسب تجربه در کنار سرمربیان گوناگون، بالاخره از سال ۱۳۹۵ سرمربیگری را به طور رسمی با نساجی آغاز کرد.
آغاز ناتمام با نساجی
حضور فکری در نساجی به سه ماه نکشید و پس از کسب چهار تساوی و یک پیروزی به دلیل وجود برخی حاشیهها و تنشها در این باشگاه، از سرمربیگری نساجی استعفا داد. سرمربی جویباری پس از نساجی به مسجدسلیمان رفت و در چند هفته پایانی لیگ آزادگان سرمربیگری تیم نفت این شهر را به عهده گرفت. او فصل ۱۳۹۶-۱۳۹۷ را نیز با نفت مسجدسلیمان گذراند و در پایان فصل -۹ اردیبهشت ۱۳۹۷- موفق شد این تیم را قهرمان لیگ آزادگان کند و به لیگ برتر کشور برساند. در همان روز نیز نساجی موفق شد پس از ۲۴ سال مجوز حضور در بالاترین سطح فوتبال کشور را به دست بیاورد.
فکری با این قهرمانی بهترین موقعیت برای حضور در لیگ برتر را به دست آورده بود. اما با این که یک سال دیگر با نفت مسجدسلیمان قرارداد داشت همراه با این تیم به لیگ برتر نیامد و به بوشهر رفت تا هدایت شاهین شهرداری این شهر را در لیگ دسته یک عهدهدار شود.
استمرار پروندههای ناتمام
عملکرد فکری در شاهین شهرداری بوشهر طبق انتظارها قابل قبول بود. اما عمر مربیگری فکری در شاهین هم با این که نتایج قابل قبولی کسب کرد طولانی نبود و او پس از ۱۹ هفته به دلیل مسائل مالی با باشگاه و برخی تنشهای ایجاد شده در کادر مدیریتی این تیم، از هدایت شاهین هم استعفا داد و پرونده سرمربیگریاش در این تیم نیز ناتمام ماند.
فکری چند هفته بعد سرمربی سرخپوشان پاکدشت شد تا سرمربیگری را با این تیم ادامه دهد. اما عملکرد ضعیف فکری با این تیم سبب شد که مدیران باشگاه تصمیم به برکناری او بگیرند. او که بهمن ۱۳۹۷ سرمربی این تیم شد، پس از چند هفته ناکامی و در اسفند همان سال با نظر مسئولان این باشگاه برکنار شد و جای خود را به مهدی پاشازاده داد.
خرداد ۱۳۹۸ محمود فکری به عنوان سرمربی آلومینیوم اراک انتخاب شد و کارش را در این تیم آغاز کرد. فکری در آلومینیوم نیز نتوانست آن طور که برای نفت مسجدسلیمان و شاهین شهرداری بوشهر اثرگذار بود ، تاثیرگذار باشد. به همین دلیل ۶ ماه بعد با نظر مسئولان این باشگاه از آلومینیوم هم کنار گذاشته شد و چند روز بعد سرمربی خوشهطلایی ساوه شد. حضور او در خوشهطلایی یک بار دیگر از فکری چهره یک سرمربی تقریبا موفق را به فوتبال ایران نشان داد. خوشهطلایی با حضور فکری خوب بازی میکرد و نتیجه میگرفت. اما سریال تکراری جدایی فکری از تیمها در ساوه هم رقم خورد و با وجود نتایج قابل قبولی که کسب کرده بود به دلیل پیشنهاد باشگاه نساجی برای سرمربیگری در لیگ برتر، بیشتر از هشت هفته در این تیم ساوهای نماند.
فکری که با خوشهطلایی قرارداد رسمی داشت، با پیشنهاد کادر مدیریتی باشگاه نساجی از خوشهطلایی استعفا داد و سرمربی نساجی شد. دومین حضور فکری در نیمکت نساجی نخستین تجربه سرمربیگری او در لیگ برتر فوتبال کشور هم بود.
تکرار تجربههای لیگ یکی در لیگ برتر
او با تحویل گرفتن نساجی بحرانزده موفق شد از هفته بیستویکم تا پایان فصل نوزدهم نتایج درخشانی با نساجی کسب کند و ۱۰ بازی بدون شکست را پشتسر بگذارد. اما در حالی که با نساجی یک فصل دیگر قرارداد داشت و بازیکنانی را هم از دسته یک برای نساجی انتخاب و به تیم جذب کرد، به دلیل عملکرد موفقش با نساجی با پیشنهاد مدیران باشگاه استقلال مواجه شد. در حالی که او چند روز پیش از پیشنهاد استقلالیها در برنامه تلویزیونی مستطیل سبز سیمای مازندران حضور یافت و از جدیت خود برای برنامهریزی در لیگ بیستم برای نساجی سخن گفته بود، بلافاصله با پیشنهاد باشگاه استقلال که فرهاد مجیدی از سرمربیگری آن کنار کشیده بود، قید حضور در نساجی را زد و وارد یک بازی پرحاشیه برای نشستن روی نیمکت سرمربیگری استقلال شد.
چهره شناخته شده استقلالیها فرصت پیش آمده را غنیمت شمرد و بدون توجه به قراردادش با نساجی و بازیکنانی که با نظر خودش از لیگ یک برای این تیم جذب کرد، وقتی با مخالفت مدیران باشگاه برای پیوستن به استقلال مواجه شد، یک بار دیگر با استعفا از سرمربیگری نساجی در میانه راه از تیمی که هدایت آن را به عهده دارد جدا شد و به استقلال پیوست.
سرانجام سرمربیگری فکری در استقلال نیز مانند حدود پنج سال سرمربیگری او رقم خورد و او پیش از پایان قرارداد خود این بار به دلیل نارضایتی هواداران و کادر مدیریتی و همچنین حاشیههایی که در تیم استقلال رقم خورد، ناچار به یک استعفای توافقی برای جدایی از باشگاه شد.
این سرمربی مازندرانی که تا پیش از نشستن روی نیمکت استقلال یکی از چهرههای محبوب آبیپوشان بود، حالا به دلیل حاشیههایی که برایش در استقلال ایجاد شد و نارضایتی هواداران بخشی از جایگاه خود را از دست داده است. اما مهمتر از این موضوع، کارنامهای است که فکری طی پنج سال اخیر از خود در سرمربیگری به جا گذاشت. او چه در تیمهایی که با آنها عملکرد خوبی داشت و چه تیمهایی که عملکردش رضایتبخش نبود تا پایان قراردادش نماند و در تمام تجربههای سرمربیگری خود پیش از پایان قرارداد جدا شد. گاهی با برکناری به دلیل عملکرد ضعیف و گاهی هم با استعفا به دلیل دریافت پیشنهادی بهتر. رفتاری که جایی در دنیای حرفهای فوتبال امروز ندارد و علاوه بر این که فرصت رشد را از خود شخص میگیرد، به باشگاههای نیز آسیب وارد میکند.