تهران- ایرنا- سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال گفت: همه اهالی فوتبال باید کمک کنند تا اتفاقی خوب رخ دهد و اولویت اول ما هم صعود تیم ملی به جام جهانی است.

به گزارش ایرنا، منصور قنبرزاده بعد از انتخابش به عنوان سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال اظهار داشت: برحسب وظیفه باید از استاد خودم، مهدی محمدنبی تشکر کنم. ما از اولیای خدا آموختیم که همیشه از اساتید خود تشکر کنیم. سال ۸۵ که در باشگاه نفت تهران مسوولیت مدیرعاملی این باشگاه را به عهده داشتم، مهدی محمدنبی درس‌های زیادی را در زمینه‌های مختلف به ما داد. او همیشه اخلاق خوب و نیکو داشت و تا زمانی که در یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا بودیم، از او رهنمود می‌گرفتم. تقدیر این شد که یک شاگرد بیاید و در جایگاه استاد خود قرار بگیرد. هر چیز بیشتری بخواهم بگویم، تکراری می‌شود، اما می‌خواهم این قوت قلب را از نبی بگیرم که واقعا کمک کند. یکی از مواردی که باعث شده بود جرات نکنم به این حوزه ورود کنم، وزن سنگین نبی بود که هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ تخصصی و اخلاقی الگویی برای بنده بود. از همه عزیزان تشکر ویژه دارم، به خصوص از هیات رییسه قبلی که تک تک آنها و هیات رییسه جدید از دوستان بنده هستند.

سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: از تمام مسوولان فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش، مجلس محترم مجلس شورای اسلامی و دولت محترم تشکر کرده و امیدوارم با حمایت آنها پروژه‌های ملی ما پیش برود. آنها باید کمک کنند اتفاق خوبی که اولویت تمام اول کشور است و صعود تیم ملی به جام جهانی رقم بخورد. 

وی همچنین درباره پرداخت بدهی‌های فدراسیون به کارمندانش گفت: باید این مسائل بررسی شود و من اطلاع دقیقی ندارم که چه مقدار از حقوق کارمندان عقب افتاده است. اگر بخواهم اظهارنظر کنم، دقیق نیست و ابتدا باید دید منابع مالی چگونه خواهد بود. هر بدهی هم داریم همه باید پای کار بمانیم و من باید به کاری که برعهده‌ام قرار گرفته عمل کنم. اولویت‌هایی درنظر گرفتم که هیأت رئیسه آنها را تدوین کرده، این اولویت‌ها در برنامه‌های عزیزی خادم هم قرار گرفته است. من در هر جایی کار کردم همیشه رعایت قانون، ضوابط و مقررات و همگام با حرکت کردن با سیاست‌ها را درنظر داشته و فدراسیون فوتبال را در حوزه‌ای که مسئولیت دارم ریل‌گذاری کنم تا بتوانیم تمام مسائل را شفاف جلو ببریم.

سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال اذعان داشت: تمام مسائل مالی و اداری فدراسیون فوتبال باید کاملاً شفاف، شفاف و شفاف باشد. اعتقاد دارم این فدراسیون برای کل جامعه و حدود ۸۰ میلیون نفر ملت شریف ماست. ما صرفاً امانتدار هستیم و وظیفه داریم این امانت را خوب نگه داریم. باید در کنار آن همیشه پاسخگو باشیم. پاسخگویی نسبت به مسائلی که مرتبط با ذینفعان است در دستورکار ما خواهد بود.  قول و تعهد می‌دهم که از تمام حواشی دوری کنیم.

قنبرزاده در پاسخ به این سوال که وی نیز همچون نبی «کشوی جادویی» خواهد داشت یا خیر بیان داشت: بنای ما تعامل و دوستی است. به خودم قول دادم که از تمام حاشیه‌ها دوری کنیم. کشوی جادویی هم وجود نداشته است.

سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال درباره دلیل انصرافش از حضور در هیات رییسه فدراسیون فوتبال گفت: این موضوع شخصی است و اجازه بدهید به همین حالت باقی بماند.

وی درباره مصوبات جلسه هیات رییسه فدراسیون فوتبال بیان داشت: مقداری دیر به جلسه اضافه شدم اما یکی از مصوبات مهم جلسه بحث انتخاب دبیرکلی فدراسیون بود که اکنون من در خدمت هستم. یکی دیگر از مصوباتی که به درستی مورد تایید اعضای هیات مدیره قرار گرفته درباره تفکیک کمیته لیگ برتر از کمیته مسابقات سازمان لیگ است. اجازه بدهید جزییات این موضوع پس از بررسی‌های صورت گرفته اعلام شود. یکی از برنامه‌های راهبردی عزیزی خادم برای باشگاه‌ها سپردن امور سازمان لیگ به خود باشگاه‌ها است. بحث مدیریت سازمان لیگ به عنوان تشکیلات مستقل و در قالب قانون تجارت به شکلی چابک و با مشارکت و نظارت واقعی کلیه باشگاه‌های ذی‌نفع انجام شود.

وی درباره تغییرات احتمالی در سازمان لیگ گفت: من دو دوره عضو هیات رئیسه سازمان لیگ بودم و عزیزی خادم هم این موضوع را در اولویت‌های خود قرار داد و به من ابلاغ کرد که سازمان لیگ باید با مشارکت خود باشگاه‌ها و توسط آنها اداره شود زیرا سهام این سازمان متعلق به باشگاه‌ها است و تمام درآمدزایی آن هم به خود باشگاه‌ها تعلق دارد. البته بخشی از این درآمدها به هیأت‌های استانی و فدراسیون فوتبال اختصاص دارد. در این فرآیند برنامه‌هایی داریم و قطعاً باشگاه‌ها در امور مدیریتی سازمان لیگ مشارکت فعال‌تری خواهند داشت. ‌

قنبرزاده درباره حق پخش تلویزیونی اذعان داشت: انتظارات ما براساس امور معقول و قوانین باید باشد. در برنامه بودجه 1400 مجلس شورای اسلامی 70 درصد درآمد حاصل از حق پخش برای صداوسیما در نظر گرفته و این امر قانون شده است. همچنین 30 درصد درآمد مربوط به کل فدراسیون‌ها است. در سال 1400 این امر مصوب شده اما واقعیت این است که این درصد عادلانه و کارشناسی‌شده نیست. باید به نمایندگان مجلس شورای اسلامی صحبت کنیم که دست کم برای سال بعد از 1400 تغییری در این درصد درآمد پخش بدهند. یکی دیگر از برنامه‌های عزیزی خادم در جلسه امروز هیأت رئیسه مطرح شد که نیاز به توضیحات مفصلی دارد.

وی درباره میزبانی ایران در جام ملت‌های آسیا تصریح کرد: اگر بخواهم با زبان روراست و عامیانه بگویم برای کسب میزبانی باید تمام کشور بسیج شوند. یعنی دولت، مجلس، وزارت ورزش و به ویژه وزارت امور خارجه حامی فدراسیون باشند. شنیده‌ام از امروز صبح وزارت خارجه کارش را شروع کرده و از تمام ظرفیت‌ها باید استفاده کنیم تا میزبانی را از دست ندهیم. ان‌شاءالله همه پای کار بیایند. از مجموعه کشور انتظار دارم از تمام ظرفیت‌ها برای این مهم استفاده کنند. من هم‌اکنون که در این جایگاه قرار گرفته‌ام باید تمام تلاش خود را برای این مهم انجام دهم. میزبانی جام ملت‌های آسیا پروژه ملی است و باید کل کشور و نظام حاکمیت پای کار آمده و به ما کمک کنند.

قنبرزاده درباره پرونده مارک ویلموتس بیان داشت: حدود 35 سال در حوزه های مختلف کشور مسوولیت داشتم و به همین دلیل اعتقاد دارم باید تمام مطالب در جایگاهی تخصصی مطرح شود زیرا اگر به صورت غیرتخصصی برای مردم صحبت کنیم امکان دارد نتوانیم آنها را خوب بازگو کنیم. اطلاعات من درباره پرونده ویلموتس کامل نیست و مثل خود رسانه‌ها است. من هیچ قراردادی ندیده‌ام و حتی شاید اطلاعاتم از رسانه‌ها هم کمتر باشد. یکی از برنامه‌های عزیزی خادم برای انتخاب بنده در این پست این است که سوابق خدمتی من نشان می‌دهد در هر جایی کار کرده‌ام اعتقادم به شفاف‌سازی بوده و معتقد هستم مردم محرم تشکیلات هستند. باید مسائل را برای مردم بازگو کنیم و قطعاً در این مسیر با این ساختار زندگی کرده‌ام. زمانی که در باشگاه نفت تهران بودم استارت انتشار قراردادها در سایت باشگاه را زدیم و مشخص بود دستمزد هر بازیکن چقدر است. این موارد را به حسابرس باشگاه می‌دهیم تا منتشر شود. اعتقاد دارم هرچه شفاف‌تر عمل کنیم از حاشیه‌ها جلوگیری می‌شود ضمن اینکه حق مردم است در جریان حقوق خود قرار بگیرند.

سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال درباره منع جذب بازیکن و مربی خارجی گفت: اکنون فوتبال حرفه‌ای شده و ما نمی‌توانیم فراتر از قوانین بین‌المللی گام برداریم اما برخی مواقع شرایط خاصی حاکم می‌شود. این مثال شاید چندان زیبا نباشد اما امکان دارد پشت همین دری که اکنون مقابل آن ایستاده‌ایم آتش‌سوزی اتفاق بیافتد. هرچند در حالت عادی باید برای ورود از این در اجازه بگیریم اما وقتی آتش‌سوزی اتفاق افتاده برای اینکه خسارت بیشتری نبینیم باید آن را هل بدهیم. واقعیت این است پرونده‌های زیادی در فیفا داریم. من چهار، پنج سال است عضو هیات مدیره سازمان لیگ هستم و باید از این بی‌نظمی و بی‌تدبیری در قراردادها جلوگیری شود. فیفا و ای‌اف‌سی به پرونده ایرانی‌ها با دید منفی نگاه می‌کنند زیرا سابقه خوبی در این زمینه در اذهان فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا نداریم. 95 درصد قراردادهای ما که به این مراجع رفته مشکل داشته است و  باید در مقطعی مقداری از این موضوع جمع و سازماندهی می‌شد. این ممنوعیت هم برای یک فصل بوده است. سازمان لیگ و هیأت رییسه فدراسیون فوتبال تصمیم‌گیرنده نهایی هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: خارج از جایگاه سازمان، نظرم را می‌گویم و اعتقاد دارم نباید تر و خشک را با هم سوزاند. اگر یک باشگاه پرونده‌های متعددی دارد طبق قانون تجارت باید اگر سرمایه‌ای دارد ابتدا بدهی‌اش را پرداخت کند تا قرارداد جدیدی در این باشگاه امضا شود. این فرمول پیچیده نیست اما باشگاه‌هایی که بدهی و پرونده‌ای در فیفا ندارند و محکوم هم نشده‌اند نباید جور باشگاه‌های بدهکار و آنهایی که در فیفا شرایط بدی دارند را بکشند. در نهایت هیأت رئیسه سازمان و فدراسیون فوتبال  باید درباره قانون منع جذب بازیکن و مربی خارجی تصمیم بگیرند.