تهران- ایرنا- سفیر هند در تهران گفت: با همکاری ایران و هند بندر چابهار به عنوان شاهراه اتصالی کشورهای اطراف این منطقه به شرق و غرب دریای خزر از مسیر کریدور شمال جنوب خواهد بود و توسعه و پیشرفت کشورهای این حوزه در انتظار است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی اتاق تهران، آخرین وضعیت پیشرفت و توسعه بندر چابهار با حضور سفرا و نمایندگان خارجی و مقام‌های دولتی و سفیر هند در تهران در نشست اتاق بازرگانی برگزار شد.

این نشست با حضور سفیر هند و مشارکت سفرا و نمایندگان بیش از ۲۰ کشور خارجی در تهران از جمله فرانسه، آلمان، روسیه، انگلستان، فنلاند، ژاپن، کره‌جنوبی، استرالیا، بنگلادش، سوئیس، عمان، افغانستان، قزاقستان، تاجیکستان، اندونزی، مالزی، نروژ، ترکمنستان، ازبکستان و سریلانکا برگزار شد و نمایندگانی از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط نیز حضور داشتند.

سفیر هند در این نشست با اشاره به برگزاری اجلاس دریای هند در مومبای و اختصاص روز چابهار در این اجلاس در هفته گذشته از این بندر در جنوب ایران به عنوان قطب حمل‌ونقل تجاری منطقه یاد کرد و گفت: در سال‌های اخیر انواع کمک‌های بشردوستانه از هند به افغانستان و ایران از طریق بندر چابهار صورت گرفته‌ است.

گدام دارمندرا همچنین به ارسال ۷۵ هزار تن گندم از هند به افغانستان و همچنین ۲۵ تن آفت‌کش به ایران اشاره کرد.

 دارمندرا با اشاره به سفر نخست‌وزیر هند به ایران طی سال ۲۰۱۶ میلادی و امضای توافق‌نامه همکاری میان سه کشور ایران، هند و افغانستان برای توسعه بندر چابهار تصریح کرد: ایجاد مسیر امن تجاری و دسترسی بدون مانع کشورهای محصور در خشکی این منطقه به کشورهای آسیای میانه و غرب اروپا از محورهای این توافق است.

وی خاطرنشان کرد: با همکاری ایران و هند، بندر چابهار به عنوان شاهراه اتصالی کشورهای اطراف این منطقه به شرق و غرب دریای خزر از مسیر کریدور شمال جنوب، خواهد بود و توسعه و پیشرفت کشورهای این حوزه در انتظار است.

بندری برای اشاعه صلح و فقرزدایی در منطقه

دبیر کل اتاق تهران نیز در این نشست در سخنانی رشد و توسعه کشورهای منطقه خلیج‌فارس و خاورمیانه را در گرو صلح و امنیت عنوان کرد و افزود: بندر چابهار می‌تواند گرانیگاه صلح و خلق ثروت و سرمایه برای کشورهای این حوزه باشد.

بهمن عشقی با بیان اینکه تغییر به پارادایم توسعه فراملی، شاخصه‌ای است که آینده جهان بر آن شکل خواهد گرفت، افزود: بندر چابهار با محوریت ایران و هند، این ظرفیت را دارد که نقطه اتصال بازیگران کلیدی در منطقه باشد و با مشارکت و همکاری برد – برد کشورهای این منطقه، شاهراهی امن و مطمئن که ثروت و سرمایه را نیز برای متولیان آن به همراه داشته باشد، ایجاد کرد.

عشقی با اشاره به اینکه ایران، هند و افغانستان، سه کشور بی‌بدیل از حیث اشتراکات و زیرساخت‌های تمدنی در جهان هستند، افزود: به دلایل مختلف، این سه کشور به طور کامل نتوانسته‌اند از این ظرفیت عظیم در راستای ایجاد ثروت و صلح استفاده کنند که با توسعه همکاری‌ها در بندر چابهار، این اتفاق قابل دستیابی است.

وی با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای در پیش‌روی اتاق تهران، فقرزدایی در ایران است، گفت: با چابهار و توسعه همه‌جانبه آن، می‌توان گام‌های بلندی برای صلح و فقرزدایی در منطقه و فاصله گرفتن از خشونت، برداشت.

در این نشست همچنین، از سوی سفارت هند گزارشی از روند شروع به کار توافق سه‌جانبه ایران، هند و افغانستان و پیشرفت تجهیز و توسعه زیرساخت‌ها در بندر چابهار، تشریح شد و سفرا و نمایندگان برخی از کشورهای خارجی در تهران، با آخرین فرآیندهای توسعه‌ای در این بندر آشنا شدند.