حسین سهرابی روز دوشنبه در مراسم آغاز بهره برداری از بند خاکی فاروب رومان در بوستان ۲۰۰ هکتاری نیشابور و در جمع خبرنگاران افزود: در این ارتباط ۱۲۱ پرونده تخلف تشکیل شده که ۲۸ مورد آن مربوط به چرای غیرمجاز دام و ۶۶ پرونده نیز مربوط به تخریب و تصرف و ۲۷ پرونده مربوط به قطع، حمل و آتش سوزی است.
وی ادامه داد: در سال جاری ۲۷۵ هکتار عملیات کپه کاری با گیاهان دارویی انجام یافته و ۱۱۸ هزار هکتار از زمینهای ملی نیشابور در طرح کاداستر (حدنگاری اراضی) تبدیل سند و تثبیت مالکیت شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: در حال حاضر ۶ بند خاکی در این شهرستان وجود دارد که قابلیت ذخیره ۷۵۶ هزار مترمکعب آب را دارد و برای احداث و تکمیل چهار بند خاکی و سنگی ملاتی نیز ۴۸میلیارد ریال مورد نیاز است.
وی افزود: این اداره در مجموع با ۱۶ نفر مسوولیت نظارت و اجرای پروژه ها و تکالیف سازمانی خود در زمینهای ملی نیشابور به وسعت ۴۰۰ هزار هکتار را برعهده دارد که با این تعداد نیرو کار بسیار مشکلی است.
سهرابی ادامه داد: تاکنون حدود ۱۳۰ هکتار به طرحهای هادی بنیاد مسکن در راستای ماده چهار قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن روستایی تخصیص داده شده است.
وی گفت: از کل ۵۷۶ هزار و ۳۳۲هکتار مساحت شهرستان نیشابور ۴۰۰ هزار هکتار معادل ۷۰ درصد مساحت این شهرستان عرصههای منابع طبیعی و تحت مدیریت این اداره می باشد که از این میزان ۵۴ درصد مساحت شهرستان قابلیت اجرای پروژه های آبخیزداری دارد و ۲۱۲ هزار هکتار از نظر سیل خیزی در شرایط بحرانی و فوق بحرانی است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور افزود: این شهرستان دارای ۱۰۰ هزار و ۸۰۰ هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی است که مساحتی بالغ بر ۱۶۹ هزار هکتار را تحت تاثیر خود قرار داده که ایجاد و وجود ۱۵ هزار و ۸۸ هکتار جنگل دست کاشت تاغ نقش بسزایی در کنترل کانونهای فرسایش بادی و جلوگیری از ریزگرد و حرکت شن های روان در منطقه داشته است و باید مورد حمایت بیشتر قرار گیرد.
مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.