به گزارش روز دوشنبه ایرنا ازاتاق اصناف ایران، سعید ممبینی در نشست هماهنگی اجرای طرح توزیع مویرگی کالای اساسی در واحدهای صنفی منتخب، اظهار داشت: وقتی درباره مشکلات کالا صحبت می کنیم ناگزیر باید به زنجیره تامین نیز توجه کنیم و تضمین می دهیم اگر کالا به اندازه نیاز بازار در اختیار اصناف قرار بگیرد، مشکلی در عرضه کالا نخواهیم داشت و اصناف بهترین مرجع برای حفظ تعادل قیمت ها و عرضه مناسب در بازار هستند.
وی تصریح کرد: وقتی میزان واردات برای نهاده ها جوابگوی نیاز تولید نیست و تولید نیاز بازار بازار را تامین نمی کند، مقصر دانستن نظام توزیع و اصناف عادلانه نیست.
ممبینی با اشاره به توزیع کالای اساسی در راستای تنظیم بازار توسط برخی از واحدهای صنفی، خاطرنشان کرد: کاسبان امین به این معنا نیست که کسبه دیگر امین نیستند بلکه محدودیت هایی در عرضه مقدار برخی از کالاهای اساسی وجود دارد و قطعا نمی توان به تعداد همه اعضای یک صنف کالا در اختیارشان قرار بگیرد، به همین دلیل پارامترهایی مانند داشتن ترازوی دیجیتال و استفاده از دستگاه کارتخوان برای ارائه فاکتور و ثبت تراکنش ها در تعیین واحدهای منتخب الزامی است و توزیع نیز به صورت چرخشی انجام می گیرد.
وی افزود: به عنوان مثال اگر اتحادیه ای ۵۰۰ عضو مرغ فروش دارد عرضه مرغ با قمیت مصوب ابتدا در چند واحد منتخب انجام میگیرد و در هفته بعد چند واحد دیگر به صورت چرخشی برای عرضه کالا در نظر گرفته می شوند.
وی افزود: نظارت بر روند اجرای طرح توزیع کالای اساسی از سوی بازرسان اتاق های اصناف و اتحادیه ها و بازرسان بسیج اصناف نیز صورت میگیرد و دستگاه های متولی نیز در راستای اجرای بهترین طرح باید همکاری های لازم را داشته باشند و کالاها در فروشگاههای زنجیره ای توزیع می شوند تنها مزیتی که دارند بحث ارائه فاکتور است که باید تلاش کنیم واحدهای صنفی نیز در این راستا حرکت کنند تا در حوزه رقابت دچار خلاء نشویم.
ممبینی اظهار داشت: امیدواریم با تمهیداتی که دولت به کار بسته با تامین به موقع مواد اولیه کارخانجات، شاهد رونق کسب وکار و ایجاد آرامش در بازار باشیم و در تعدیل قیمت ها بایستی تخفیف ها بخصوص در کالاهای اساسی مرتبط با شب عید بارزتر شود.
شبکه مویرگی کالا تاثیر زیادی در تنظیم بازار کشور دارند
در این نشست غلامرضا حسن پور رییس سازمان بسیج اصناف کشور نیز گفت: شبکه مویرگی کالا یا همان واحدهای صنفی خرد تاثیر زیادی در تنظیم بازار و توزیع کالا در کشور دارند و برخی از مشکلات حوزه بازار صرفا در بخش توزیع کالا نیست و لازم است توجه بیشتری در حوزه تامین و تولید کالا صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه بحث کاسبان امین یا منتخبان صنفی از اهمیت بسیار بالایی برخودار است، تصریح کرد: باید به شبکه صنفی و اصناف اعتماد کرد تا بتوان موضوع تنظیم بازار و توزیع کالاها ضروری را به بهترین شکل اجرایی کرد.
حسن پور با بیان اینکه اصناف در یک سال گذشته آسیب های زیادی دیدند، اظهار داشت: طرح شبکه کاسبان امین مورد تایید دولت است و این طرح در مشهد اجرایی شده و بازتاب های بسیار خوبی داشته است و با اجرای این طرح کمک موثری به واحدهایی که در یک سال گذشته خسارت وارده شده است میتوان کرد.
رییس سازمان بسیج اصناف کشور با اشاره به بیانات رهبری در خصوص ورود بسیج برای کمک به تنظیم بازار تصریح کرد: اقدامات لازم برای همکاری بسیج اصناف انجام شده و با همکاری واحدهای صنفی و نظارت بسیج اصناف توزیع مرغ در واحدهای صنفی منتخب به بهترین شکل در مناطق مختلف کشور صورت گرفت و نباید زنجیره تامین تا توزیع کالاهای ضروری قطع شود و این زنجیره بایستی ادامه دارد باشد.
به گزارش ایرنا، پیش از این «سعید صارمی» معاون دفتر برنامهریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود که تاکنون ۴۰ هزار تن میوه و مرکبات از باغداران خریداری شده تا برای عید نوروز به وفور در بازار توزیع شود و مردم در تهیه آن با مشکلی مواجه نشوند.
این مسوول خاطرنشانکرد: همچنین تامین ۵۰ هزار تن برنج تایلندی، ۱۵۰ هزار تن روغن مایع و نیمهجامد، ۱۰۰ هزار تن شکر و ۱۰ هزار تن گوشت مرغ برای تامین بازار شب عید نیز در دستور کار دولت قرار گرفته است.