تبریز - ایرنا - نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز گفت: هشت سال دوران دفاع مقدس ثروت فرهنگی، اجتماعی و معنوی و اخلاقی و در راس همه آنها سرمایه نظامی کشور است.

حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی آل هاشم روز سه شنبه در دیدار با فرماندهان نیروهای مسلح و پیشکسوتان دفاع مقدس استان، اظهار داشت: باید قدر شناس این ثروت عظیم ملی باشیم و این آموزه ها باید به بهانه ۴۰ سالگی دوران دفاع مقدس در جامعه و به ویژه برای نسل جوان تبیین و تشریح شود.

وی با بیان اینکه دوری از معنویات باعث فاصله گیری از دفاع مقدس می شود، افزود: اخلاق معنویت فراگیر و سبک زندگی فرماندهان و رزمندگان باعث موفقیت در دفاع مقدس شد که بر همین اساس پیاده سازی مدل دفاع مقدس در سطح منطقه را امروز شاهدیم.

آل هاشم  اداره مردمی جنگ و ایجاد حشدالشعبی عراق و جیش الوطنی سوریه را برگرفته از بسیج مردمی ایران در طول هشت سال دفاع مقدس دانست.

وی با تاکید بر بررسی عالمانه جنگ هشت ساله، یادآور شد: باید بدانیم اگر امروز جنگ جدیدی شروع نمی شود به دلیل مدیریت و درایت رهبر انقلاب است که عاملی بازدارنده در برابر زیاده خواهی های دشمنان طی سال های اخیر بوده است.

آل هاشم با تاکید بر بازخوانی نظریات فرماندهان ستادی و صفی دوران جنگ تحمیلی،  گفت: به خاطر وقار انقلاب اسلامی باید ۴۰ سالگی جنگ تحمیلی گرامی داشته شود چرا که دفاع مقدس مایه بالندگی و غرور ملی است.

وی با بیان اینکه ملت ایران با ایستادگی در برابر تجاوز متجاوزان پیروز و سربلند میدان جنگ شد، افزود: به گواه قضاوت تاریخ، میزان ایستادگی مردم سلحشور و تاریخ ساز ما در برابر دشمنان فراموش شدنی نیست و در بزرگداشت ۴۰سالگی این حماسه آفرینی ها باید مفهوم جهاد و اشکال مختلف آن در جامعه تبیین شود.

آل هاشم با تاکید بر جلوگیری از تحریف دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: کسی که جنگ را از نزدیک ندیده و لمس نکرده است، نمی تواند در این عرصه اظهار نظر کند، از این رو باید با استفاده از ظرفیت یادگاران جبهه و جنگ، دفاع مقدس را تعریف کنیم تا از تحریف آن جلوگیری شود.

وی کاروان های راهیان نور را یکی از راه های تعریف بی شائبه جنگ توصیف و اضافه کرد: تعریف به معنای دانشگاهی آن یعنی ترسیم ابعاد، وجوه، شأن، اجزاء و اضلاع متکثر دفاع مقدس تا عظمت و اهمیت آن در جامعه تبیین شود.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه جنگ سرمایه آفرینی کرد و ما انسان ها را خوب شناختیم، گفت: وجه سرمایه سازی و سرمایه آفرینی دفاع مقدس به خصوص تولید ثروت و سرمایه انسانی، سرمایه های معرفتی، سیاسی و ایجاد امنیت پایدار و دائم در بزرگداشت ۴۰سالگی دوران دفاع است.

آل هاشم دفاع مقدس را به مثابه یک گنج و معدن قابل استخراج برای دهه های آینده دانست و گفت: رزمندگان اسلام در آن دوران با زیر پا گذاشتن تعلقات دنیوی به جبهه ها اعزام شدند و گنجینه ای از معنویات و رشادت ها را به یادگار گذاشتند که فراموش کردن آنها خیانت به شهدا و ایثارگری ها است.

وی اعتماد مطلق رزمندگان به وعده و نصرت الهی را از دیگر آموزه های دفاع مقدس برشمرد و افزود: جوانان پاک باخته با کمال میل و عاشقانه وارد میدان عمل شدند و از سختی ها عبور کردند که باید این روحیه در جامعه امروزی تقویت شود.  

آل هاشم اداره مردمی جنگ توسط امام و نقش دهی مردم در متن جنگ، حاشیه آن و پشتیبانی از جبهه ها را از دیگر محورهای دفاع مقدس دانست و گفت: این فرهنگ باید تبیین شود تا همه متوجه باشند که اگر بسیج مردمی نبود جنگ به این زودی تمام نمی شد.

وی تشریح مؤلفه های جهادی منبعث از دفاع مقدس را مورد تاکید قرار داد و گفت: ضروری است کارآمدی مدیریت جهادی دوران جنگ بازخوانی شود تا در مسیر انتخابات و انتخاب اصلح نیز فردی حائز اکثریت آراء شود که کارآمد، حزب الهی، عاشق خدمت به کشور و در مسیر خط امام و رهبری باشد.