اسلام‌آباد-ایرنا- دولت پاکستان پس از حملات اخیر در پایتخت  و ترور چند نفر از نیروهای پلیس که مسوولیت آن را گروه غیر قانونی تحریک طالبان به عهده گرفت، نسبت به ادامه به موج جدید عملیات تروریستی و خرابکاری در شهرهای بزرگ و بویژه پایتخت هشدار داد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، طی دو روز اخیر دو نفر از ماموران پلیس از جمله یک افسر ارشد در دو حمله جداگانه از سوی مهاجمان ناشناس کشته شدند.

این حملات درحالی در پایتخت پاکستان صورت گرفت که نیروهای امنیتی این کشور در کمتر از یک هفته اخیر ۱۷ تروریست را در وزیرستان و ایالت بلوچستان کشتند.همچنین در دو حمله تروریستی و مسلحانه دیگر هفت نفر در بلوچستان پاکستان جان باختند.

حملات تروریستی اخیر در اسلام آباد ،کراچی ، لاهور، پیشاور و کویته باعث شد تا مقامات زنگ خطر احتمال افزایش حملات خرابکارانه در این شهرها را به صدا درآورند.

وزیر کشور پاکستان در واکنش به ترورهای اخیر در پایتخت این کشور، نسبت به دور جدید حملات تروریستی شامل گروه تحریک طالبان از آن سوی مرزها(افغانستان) هشدار داد.

«شیخ رشید احمد» تاکید کرد  عملیات اخیر نیروهای امنیتی در بلوچستان و وزیرستان باعث شد تا تروریست‌ها  جهت اهداف خود را از مناطق قبایلی و ایالتی به سوی پایتخت و دیگر شهرهای مهم پاکستان تغییر دهند.

وی هشدار داد احتمال سرایت حمله های خرابکانه تروریست های تحریک طالبان به دیگر  شهرها وجود دارد.

سازمان ملل ماه گذشته میلادی در گزارشی با اشاره به اقدامات موثر پاکستان علیه گروه‌های تروریستی به ویژه تحریک طالبان، اعلام کرد: تحریک طالبان و برخی از زیرشاخه‌های آن از جمله گروه جماعت الاحرار خطر جدی برای امنیت پاکستان و منطقه محسوب می‌شود.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از  این گزارش نوشتند: تروریست‌های تحریک طالبان در بیش از یکصد حمله از آن سوی مرزها (از خاک افغانستان) به پاکستان دست داشتند و همزمان مشاهده شده که پنج گروه غیرقانونی با تحریک طالبان دست به ائتلاف زده و حملات مشترک را برنامه ریزی می‌کنند.

اواخر آبانماه امسال رهبران سیاسی و نظامی پاکستان با ابراز نگرانی از موج تنش‌ها در مرزهای شرقی خود با هند و تشدید حملات تروریستی در نوار مشترک مرزی با افغانستان، نسبت به تحرکات گروه‌های شورشی ضدپاکستانی به ویژه توطئه خارجی برای ساماندهی تروریست‌های تحریک طالبان و داعش در پاکستان هشدار دادند.

هشدار سازمان ملل نسبت به تحرکات عناصر تروریستی در پاکستان

سازمان ملل اواسط سال ۲۰۲۰ در گزارشی درباره تحرکات عناصر تروریستی در جنوب آسیا نسبت به سازماندهی قابل توجه تروریست‌های داعش در هند، حضور عناصر القاعده در استان‌های افغانستان و تحرکات تروریست‌های وابسته به گروه پاکستانی تحریک طالبان هشدار داد.

رسانه‌های پاکستانی نیز اوایل مردادماه امسال با انتشار بیست و ششمین گزارش تحلیلی سازمان ملل درباره تروریسم نوشتند: حدود ۶ هزار تروریست وابسته به گروه غیرقانونی تحریک طالبان پاکستان موسوم به (تی تی پی) در افغانستان حضور دارند و بیشتر آنان نیز به داعش ملحق شده‌اند.

گزارش سازمان ملل درحالی گویای تشدید تحرکات عناصر تروریستی در شبه قاره و کشورهای پیرامون آن است که سرکرده گروه تروریستی تحریک طالبان در فهرست تحریم‌های کمیته تحریم شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.

خطر فعالیت تروریست ها برای امنیت منطقه و پاکستان 

محافل سیاسی و رسانه ای پاکستان ،گروه‌های تروریستی از جمله داعش، تحریک طالبان و جماعت الاحرار که طی ماه‌های اخیر تحرکات آنان افزایش یافته را خطری برای امنیت کشور به ویژه ایالت بلوچستان می دانند.

گروه تروریستی تحریک طالبان موسوم به (تی تی پی) و گروهک‌های زیر مجموعه آن طی سال‌های اخیر به نگرانی جدید رهبران سیاسی و نظامی پاکستان تبدیل شده است.، عملیات این تروریست‌ها در کنار حملات گروه‌های غیرقانونی جماعت الاحرار، لشکر الاسلام و شورشیان گروه‌های بلوچ طی چند ماه گذشته موجب کشته شدن ده‌ها نفر از نیروهای امنیتی و غیرنظامیان در پاکستان شده است.

ارتش پاکستان اواسط سال ۲۰۱۴ عملیات نظامی بی‌سابقه موسوم به «ضرب عضب» با شعار نابودی تروریست‌ها و تسهیل کنندگان آنان را به راه انداخت و با کسب نتایج مثبت که باعث بهبود وضعیت امنیتی این کشور شد در سال ۲۰۱۷ مرحله دوم این عملیات با نام «ردُ الفساد» را آغاز کرد که هفته‌های اخیر چهارمین سال این عملیات نیز به پایان رسید.

در عین حال تحرکات تروریستی اخیر در مرزهای شمال غرب و جنوب غرب پاکستان به ویژه در ایالت بلوچستان به عنوان استان همجوار مرزی با جمهوری اسلامی ایران، بر این امر تاکید می‌کند که اقدامات دولت و ارتش پاکستان در رویارویی با نیروهای تروریستی باید با قدرت بیشتری ادامه یابد تا ضمن امکان ایجاد امنیت در جغرافیای این کشور، پیام مثبتی برای همسایگان و منطقه آسیای جنوبی ارسال شود.