تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۴

اسلام‌آباد - ایرنا - همزمان با ادامه واکسیناسیون کرونا در پاکستان و افزایش واردات واکسن از خارج، مسوولان بهداشت نگران پیامدهای ناشی از لغو کامل محدودیت‌های بهداشتی همزمان با تهدید بالقوه موج سوم شیوع ویروس کرونا در پاکستان هستند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، پاکستانی‌ها هفتم اسفندماه جاری یکسالگی شیوع ویروس کووید-۱۹ در این کشور را سپری کردند. از آن زمان تا امروز دست کم ۵۹۳ هزار و ۴۵۳ نفر به این ویروس مبتلا شده و ۱۳ هزار و ۲۸۱ نفر از بیماران کرونایی نیز جان باخته‌اند.

طی ۲۴ ساعت گذشته ابتلای یکهزار و ۳۵۳ نفر در مناطق مختلف پاکستان به ویروس کرونا ثبت شد و ۵۴ نفر از بیماران نیز جان خود را از دست دادند. در چنین وضعیتی مسوولان بهداشت پاکستان نگران تشدید دوباره شیوع کرونا و گرفتاری کشور در موج سوم اشاعه این ویروس همه گیر هستند.

دولت پاکستان مصمم به لغو همه محدودیت‌های کرونایی در ماه جاری است، تمهیداتی که درست یکسال پیش همزمان با شیوع کرونا در کل این کشور اعمال شد و پس از سپری شدن چند ماه این پروتکل‌ها در چند مرحله لغو و یا سطح آن کاهش پیدا کرد، اما لغو کامل این محدودیت‌ها موجب نگرانی مسوولان بهداشت و بیمارستانی پاکستان شده است.

کارشناسان امور بهداشت در پاکستان می‌گویند: عدم تمایل شهروندان به ویژه ماموران سلامت برای تزریق واکسن کرونا باعث شده تا تهدید شروع موج سوم شیوع این ویروس نیز به چالش بزرگتری برای دولت و مسوولان بهداشت تبدیل شود.

رسانه‌های پاکستانی نیز امروز گزارش دادند که ستاد ملی مدیریت عملیات و مبارزه با کرونا درصدد بازبینی دستور کار لغو محدودیت‌ها است و با توجه به تهدید قوی موج سوم کرونا، امکان اعمال محدودیت‌های جدید بر فعالیت مراکز آموزشی و سایر اماکن عمومی و تجمعات مردمی وجود دارد.

کارشناسان پزشکی در پاکستان هشدار دادند: تا زمانی که ۷۰ درصد جمعیت چه مردم عادی و یا ماموران سلامت در برابر کرونا واکسینه نشوند، فعالیت ۱۰۰ درصدی مراکز تجاری، تالارهای عروسی، حضور عادی در مدارس و دانشگاه‌ها و همزمان لغو سایر محدودیت‌های کرونایی می‌تواند تبعات خطرناکی به همراه داشته باشد.

روزنامه پاکستانی «جنگ» از قول کارشناسان امور سلامت این کشور نوشت که واکسینه شدن سه چهارم جمعیت در برابر کرونا می‌تواند جلوی سرعت شیوع این ویروس را بگیرد و پس از آن می‌توان لغو کامل محدودیت‌های کرونایی را نیز به اجرا گذاشت.

ستاد ملی مدیریت عملیات و مبارزه کرونا در پاکستان که قرار بود تا ۲۵ اسفندماه (۱۵ مارس) لغو محدودیت‌های فعالیت سینما، تالارهای عروسی، فعالیت عادی مدارس، دانشگاه‌ها و رستوران‌ها را اعلام کند، اکنون در نظر دارد تا برنامه لغو این محدودیت‌ها را به هفته دوم ماه آوریل موکول کند.