رضوان حکیمزاده روز سهشنبه در آیین افتتاح استودیوی آموزش مجازی مقطع ابتدایی استان چهارمحال و بختیاری افزود: مهمترین شاخص عملکرد نظام آموزش و پرورش نرخ پوشش تحصیلی است که هرچه این میزان بالاتر باشد نظام آموزش و پرورش فعالتر خواهد بود.
وی اظهار داشت: در سال تحصیلی جاری، نرخ پوشش تحصیلی دانشآموازن پایه اول ابتدایی میانگین کشور ۹۴.۶ درصد است که این میزان در استان چهارمحال و بختیاری ۹۸.۵۲ درصد است و از میانگین کشوری بالاتر است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به شرایط استان از جمله پراکندگی مدارس روستایی، سختگذر بودن مناطق و پراکندگی مدارس گفت:اما میانگین پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی، پیش دبستانی و همچنین پایه اول ابتدایی از میانگین کشوری بالاتر است.
حکیمزاده اظهار داشت: نرخ تکرار پایه در استان در مقطع ابتدایی از میانگین کشوری پایینتر است که این امر نشاندهنده اقدامات و تلاشهای هدفمند معلمانان استان است.
وی افزود: حوزه معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از نظر شاخصهای عملکردی و عمومی به عنوان معاونت برتر انتخاب شده است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به جایگاه تعلیم و تربیت در سنین کودکی گفت:سازمان تعلیم و تربیت کودک تاسیس شده است که این امر یک گام رو به جلو برای تربیت کودکان است.
به گفته وی، کودکی مهمترین سن برای تربیت و شخصیتسازی کودکان است و در تمام دنیا سرمایه گذاری برای تربیت در این سنین است و با فعال شدن سازمان تعلیم و تربیت کودک بستری برای تربیت کودک با یک برنامه منظم و هدفمند برنامهریزی شده است.
حکیمزاده افزود:سنگ بنای محکم تربیت، دوران کودکی است و باید کیفیت و کمیت آموزش در این دوران با کمک همکاران معاونت ابتدایی با تولید محتوا و بارگذاری محتوایی تغییر کند.
به گفته وی، در دوران شیوع کرونا، برای تعطیل نشدن بحث آموزش و پرورش، تولید محتوا در سطح آموزش و پرورش با یک کار جهادی تهیه و در شبکه شاد بارگذاری شده است تا یک فرصتی برای آموزش در زمان شیوع کرونا و منبع یادگیری و در دروان پساکرونا باشد.
وی به اجرای طرح بسته تحولی خوانا در مدارس ابتدایی که مورد تاکید وزیر آموزش و پرورش نیز است، اشاره کرد و گفت: این طرح چهار مهارت پایه زبانی از جمله " خواندن، نوشتن، صحبت کردن و گوش دادن" تقویت میشود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: در سال تحصیلی آینده، نظام آموزش ابتدایی با یک بازبینی و بازنگری اجرایی میشود و برنامههای آموزشی جدید جایگزین برنامههای قدیم خواهد شد.
وی به اجرای برنامه توانمندسازی قرآنی معلمان و دانشآموزان مقطع ابتدایی به عنوان یک برنامه جدید اشاره کرد و گفت: این برنامه به صورت آزمایشی در استان البرز آغاز شده است تا توانمندسازی قرآنی معلمان دوره ابتدایی انجام شود.
حکیمزاده افزود: این طرح در راستای افزایش توانمندی قرآنی معلمان و دانشآموزان با رویکرد انس با قرآن و روشهای فعال و خلاق آموزش قرآن به کودکان و ایجاد محیط جدید برای آموزش قرآن اجرا میشود.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و استفاده بیش از اندازه کودکان از فضای مجازی و دنیای فناوری گفت: اجرای طرح کدنویسی و برنامهنویسی برای کودکان از سنین پیش دبستانی از سال آینده اجرا خواهد شد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: با اجرای این طرح از سنین کودکی به کودکان آموزشهای لازم فناوری ارائه میشود، تا بتوان تهدیدهای فضای مجازی را به یک فرصت مهم تبدیل کنیم و سواد محاسباتی و سواد دیجیتالی کودکان را افزایش دهیم.
به گزارش ایرنا، استودیوی آموزشهای مجازی مقطع ابتدایی استان چهارمحال و بختیاری در راستای تامین و تولید محتوا برای مدرسه مجازی و آموزش از طریق بسترهای فضای مجازی با اعتباری بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال فعال شد.