روزهای پایانی اسفند ماه در کنار گرم شدن فعالیتهای فرهنگی و هنری، حوزه تئاتر نیز بعد از بیش از یک سال سکوت و حرکت آرام در سایه شیوع ویروس کرونا، آرام آرام شاهد جنب و جوش فعالیتهای اجرایی خود در حوزه اجراهای عمومی، مهیا شدن برای برگزاری جشنوارههای تئاتری و از همه مهمتر میزبانی از نوروز باستانی ۱۴۰۰ خورشیدی است.
در هفته ماقبل پایانی سال ۱۳۹۹ خورشیدی، انتصاب مدیر هماهنگی تئاتر استانهای اداره کل هنرهای، معرفی داوران جشنواره مونولوگ افرا، دو اجرایی شدن نمایش «یاماها» در مجموعه تئاترشهر، انتشار کتاب پژوهشی «تئاتر ایران از کودتا تا انقلاب»، تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره سیمرغ، تشکیل انجمن صنفی تبلیغات تئاتر جهت ثبت در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهمترین اخبار این هفته از ۱۷ تا ۱۹ اسفندماه را به خود اختصاص دادهاند.
انتصاب سرپرست هماهنگی تئاتر استانهای اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ
قادر آشنا مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی حکمی حسن رونده را به عنوان سرپرست هماهنگی تئاتر استانهای اداره کل هنرهای نمایشی منصوب کرد.
در متن حکم آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی خطاب به رونده آمده است: توجه به ظرفیت های موجود در استان های کشور از اصلی ترین مؤلفه های ارتقا و گسترش هنرهای نمایشی است. سیاست گذاری، برنامه ریزی و حمایت از فعالیت های نمایشی استان ها با تمرکز بر استمرار اجراهای عمومی، واگذاری امور اجرایی و تقویت انجمن ها و نهادهای مؤثر تئاتر استان ها از اولویت های اداره کل هنرهای نمایشی است. بهره گیری از تجربیات ارزنده هنرمندان و کارشناسان تئاتر در استان ها گام مهم تقویت این رویکرد خواهد بود.
در ادامه این حکم آمده است: نظر به تجربه، تخصص و شناخت جنابعالی از تئاتر استان ها به موجب این حکم به عنوان سرپرست هماهنگی تئاتر استان های اداره کل هنرهای نمایشی منصوب می شوید. موفقیت جنابعالی در این مسئولیت را از خداوند متعال خواستارم.
حسن رونده متولد ۱۳۴۵ و دارای فوق لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس است. وی پیش از این در سمت مدیریت هماهنگی تئاتر استان ها، دفتر طرح و برنامه و معاون اداری مالی اداره کل هنرهای نمایشی مسئولیت داشته است. داوری جشنوارههای منطقهای، استانی و تدریس بازیگری و کارگردانی از دیگر سوابق وی به حساب میآید.
پیش از این زندهنام محمد الوند عهدهدار این پست بود که طی چند وقت اخیر به سبب ابتلا به کرونا دار فانی را وداع گفت.
معرفی داوران دومین جشنواره مونولوگ افرا
مهران رنجبر نویسنده، کارگردان، بازیگر تئاتر و سینما، میلاد نیکآبادی نویسنده، کارگردان و مدرس دانشگاه و میثم عبدی نویسنده، کارگردان و بازیگر از طرف داود نامور دبیر جشنواره، به عنوان داوران بازبین دومین جشنواره مونولوگ دانشجویی افرا معرفی شدند.
تعداد ۲۶۹ نمایشنامه از سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود که داوران بازخوان تعداد ۷۵ اثر را برای شرکت در مرحله بازبینی انتخاب کردند.
مرحله بازبینی دومین جشنواره مونولوگ دانشجویی افرا از تاریخ ۲۰ تا ۲۵ اسفند در عمارت نوفللوشاتو انجام خواهد شد.
نمایش «یاماها» طی دو نوبت به صحنه میرود
نمایش «یاماها» به نویسندگی و کارگردانی کهبد تاراج روزهای پنجشنبه و جمعه (۲۱ و ۲۲ اسفندماه) طی دو نوبت میزبان مخاطبان است. بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته ساعت اول اجرای نمایش در روزهای یاد شده ۱۷ و ساعت دوم اجرا ۱۸:۴۵ دقیقه تعیین شده است.
نمایش «یاماها» با بازی مازیارسیدی، مرجان قمری، لبخند بدیعی که از روز اول بهمن ماه سال جاری در تالار قشقایی تئاترشهر به صحنه رفته روز جمعه ۲۲ اسفند ماه به اجرای خود در تالار قشقایی تئاتر شهر پایان می دهد.
مهلت ارسال آثار به جشنواره سیمرغ تمدید شد
دبیرخانه دائمی جشنواره بینالمللی سیمرغ از تمدید مهلت ارسال آثار به یازدهمین دوره این جشنواره تا ۱۴ فروردینماه خبر داد.
دبیرخانه دائم جشنواره در اطلاعیهای با توجه به درخواست های مکرر علاقه مندان به جشنواره و به دلیل مشکلات ناشی از همهگیری و شیوع ویروس کرونا و همچنین تعطیلی دانشگاهها مهلت ثبت و ارسال آثار به دبیرخانه یازدهمین جشنواره بینالمللی سیمرغ را تا ۱۴ فروردینماه تمدید کرد.
همچنین در این اطلاعیه آماده است، پس از اتمام مهلت ثبت نام و ثبت آثار، روند داوری آثار در بخش های مختلف آغاز خواهد شد.
یازدهمین جشنواره بین المللی «سیمرغ» با شعار «هر خانه، یک پایگاه سلامت» در پنج بخش تئاتر، فیلم، ادبی، هنرهای تجسمی و موسیقی، برگزار خواهد شد.
انجمن صنفی تبلیغات تئاتر تشکیل میشود
پیرو تشکیل صنوف مستقل انجمنهای زیر مجموعه خانه تئاتر، انجمن صنفی تبلیغات تئاتر تشکیل می گردد.
این کانون تازه تاسیس که با عضویت فعالان عرصه رسانه و تبلیغات تئاتر، کمتر از دو سال است تشکیل و به مجموعه انجمنهای خانه تئاتر اضافه شده است، در پی ایجاد تغییر روش در اساس کاربری موسسه فرهنگی و هنری خانه تئاتر و ایجاد صنوف مستقل رسمی با عناوین مشاغل هنری صاحب تعریف در بین حرفه های ثبت شده در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مراحل ایجاد تشکل صنفی مرتبط با حرفه تخصصی خود، یعنی ارتباطات، رسانه و تبلیغات در حوزه هنرهای نمایشی و تئاتر، پشت سر میگذارد.
انجمن مذکور که به تازگی اقدام به اعمال تغییرات راهبردی در ساختار هیأت مدیره خود کرده، در نظر دارد تا رویههای اجرایی خود را شفاف ساخته و اعضای خود را در جریان روند امور تشکیل انجمن صنفی مورد نظر قرار دهد.
با این ترکیب اجرایی جدید و رویکردی متفاوت، هیأت مدیره کانون روابط عمومی و تبلیغات خانه تئاتر که عملکرد شفاف و صادقانه و صیانت از حقوق اعضاء را سرلوحه کار خود قرار داده است، تمام تلاش و ظرفیت خود را در فرصت کوتاه باقیمانده جهت جبران مافات و کاستی های پیشین، رفع موانع و تسریع در انجام امور جهت رفاه اعضای کانون و تشکیل انجمن صنفی مستقل فعال و پویا و با نشاط را با همکاری همگی اعضاء بکار خواهد بست.
«تئاتر ایران از کودتا تا انقلاب» کتاب شد
ناصر حسینیمهر نویسنده، پژوهشگر، مدرس و کارگردان تئاتر پژوهش خود در خصوص تئاتر ایران طی ۳ دهه ۳۰، ۴۰ و ۵۰ را در قالب کتابی با عنوان «تئاتر در ایران از کودتا تا انقلاب» منتشر کرد.
کتاب تئاتر در ایران از کودتا تا انقلاب ثمره ۶ سال مطالعه بی وقفهام پیرامون فعالیتهای تئاتری در سراسر ایران است که در ۶۲۰ صفحه و ۶ فصل به سرانجام رسید. این کتاب با آغاز دهه ۳۰ شروع میشود و به تدریج با پرداختن به ادوار مختلف تئاتری ادامه پیدا میکند و به دهه پر فراز و نشیب ۵۰ در تئاتر ایران میرسد و در نهایت با زمستان ۵۷ و خلوت صحنههای تئاتر نیز به پایان میرسد.
وی با تأکید بر اینکه این کتاب به هیچ وجه انعکاس ژورنالیستی از وقایع گذشته تئاتر ما نیست، توضیح داد: کتاب «تئاتر در ایران از کودتا تا انقلاب» در واقع ثمره حضورم از دوران نوجوانی در تئاتر تا به این سو است که یادداشتبرداریهایی از آن دوران داشتهام و البته ثمره دیدگاه امروزیام به وقایع گذشته با بررسی کاملاً بی طرفانه از آن دوران است.
حسینی مهر درباره اینکه آیا قصد ادامه این پژوهش و بررسی و پرداختن به ۴۰ سال تئاتر ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را هم دارد یا نه، گفت: ثبت وفادارانه تاریخ نیاز به هزینه دارد، جلد اول کتاب را یک تنه پیش بردم ولی برای پژوهش در خصوص ۴۰ سال تئاتر بعد از انقلاب نیاز به افراد شایق، مکان و بودجه دارد. امیدوارم این کار انجام شود.
کتاب «تئاتر در ایران از کودتا تا انقلاب» توسط انتشارات «ماهریس» راهی بازار کتاب شد.