تهران- ایرنا- مدرس و کارگردان فرانسوی و بنیانگذار تئاتر کاغذی معاصر جهان در پیامی به نخستین مسابقه مجازی تئاتر کاغذی به میزبانی ایران یادآور شد: هنر نمایش می‌تواند امید را در این دوران به جهان تزریق کند.

آلن لکوک مدرس و کارگردان فرانسوی و یکی از پایه گذاران تئاتر کاغذی معاصر در پیامی به دبیرخانه نخستین مسابقه مجازی تئاتر کاغذی حمایت و پشتیبانی خود را از این مسابقه اعلام کرد.

لکوک در این پیام آورده است: با شوق فراوان پشتیبانی خود را از مسابقه مجازی تئاتر کاغذی کودکان و نوجوانان اعلام می کنم. نخستین بار در سال ۱۳۸۵ به ایران آمدم و از آن زمان تا امروز توانسته ام تئاتر کاغذی را به نمایشگران حرفه ای در تهران، آبادان و زرند آموزش دهم. خرسندم که امروز پردیس تئاتر تهران این رویداد را با همکاری یکی از هنرجویان پیشینم برگزار می کنند. در حالی که بیماری همه گیر، تک تکمان را در سراسر دنیا خانه نشین کرده است، مسابقه شما می تواند امید پرداختن به تئاتر را زنده کند. برایتان موفقیت زیاد آرزو می کنم و بی صبرانه منتظر دیدن دست آوردهایتان می مانم.

آرزوهای مدیر کمپانی پپیه تئاتر فرانسه برای نخستین مسابقه مجازی تئاتر کاغذی

علاوه بر آلن لکوک؛ نرگس مجد مدیر کمپانی پپیه تئاتر و مدرس و کارگردان ایرانی مقیم فرانسه نیز در پیامی جداگانه ضمن حمایت از این رویداد بر لزوم همبستگی هنرمندن تئاتر به ویژه در دوران کرونا برای شادی بخشی به ججامعه به ویژه به گودکان و نوجوانان تاکید کرد.

نرگس مجد در پیام خود آورده است: «سلام به برگزار کنندگان، دست اندرکاران، شرکت کنندگان و بینندگان مسابقه مجازی تئاتر کاغذی کودکان و نوجوانان. از شنیدن این خبر بسیار شاد شدم؛ چون فکر می کنم این رویداد به کودکان و نوجوانان فرصت خواهد داد تا با فکر و نوآوری فراوان و هزینه اندک به تئاتر بپردازند و آن چه که می خواهند را آن گونه که دوست دارند برای اطرافیانشان و مخاطبان تعریف کنند. برای جشنواره سه آرزو دارم و امیدوارم که برآورده شوند؛

۱. آرزو می کنم شرکت کنندگان موفق شوند نمایش های خوبی آماده کنند.

۲. (این یکی مهم تر از آرزوی اول است) آرزو می کنم روند آماده کردن نمایش ها برای شرکت کنندگان و همراهانشان آموزنده باشد.

۳. (این سومی مهم ترین آرزویم است) آرزو می کنم که از لحظه نخست فکر تا ثانیه آخر تصویربرداری به آنها و اطرافیانشان خوش بگذرد.

بی صبرانه منتظر دیدن نمایش های کوتاهتانم.»

نخستین مسابقه مجازی تئاتر کاغذی با شعار «شادی و نشاط در خانواده» نیمه دوم اسفند به همت پردیس تئاتر تهران برگزار می‌شود.

تئاتر کاغذی، یکی ازشیوه‌های اجرای نمایش عروسکی در برخی کشورهای جهان است که ارتباط مستقیم با کار نقاشی دارد. به طوری که می‌توان داستان انتخابی را ابتدا نقاشی کرد و بعد به صورت متحرک بر روی صحنه‌ای کوچک، هم اندازه تلویزیون یا حتی کوچک تر حرکت داد.
تئاتر کاغذی که به «تئاتراسباب بازی»‌ و «‌تئاتر مدل»‌ نیز معروف است به صورت یک مجموعه تهیه می‌شود و معمولا روی کاغذ سیاه و سفید، یا رنگی، شامل قاب صحنه، مناظر، اشیاء و شخصیت ها طراحی می‌شود.
تئاتر کاغذی یکی از شیوه‌های جذاب و هیجان‌انگیز نمایش عروسکی است که عروسک‌ها و دکور آن از کاغذ و مقوا ساخته و رنگ‌آمیزی می‌شود. ضمناً عروسک‌ها گاهی حالت تخت و گاهی به صورت حجمی ساخته می‌شوند. بنابراین برای اجرای تئاتر کاغذی نیاز به ابزار دور از دسترس و گران قیمت سایر تکنیک‌های نمایش عروسکی نیست و با استفاده از ابزار در دسترس به راحتی می توان در خانه تئاتر کاغذی را با همکاری دوستان، والدین و حتی به تنهایی تولید و اجرا کرد و از آن لذت برد.